Anatomy & Physiology, 3e (McKinley)
Chapter 1 The Sciences of Anatomy and Physiology
1) The word "anatomy" comes from
A) Latin and means "to be born."
B) Hebrew and means "shape."
C) Greek and means "to cut apart."
D) German and means "body."
E) Italian and means "form."
Answer: C
Section: 01.01
Topic: Origins of biomedical science
Learning Objective: 01.01.01 Describe the science of anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
2) Anatomy is the study of
A) stars.
B) function.
C) sharp tools.
D) structure and form.
E) word histories.
Answer: D
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.01 Describe the science of anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
3) Because the body has been the same for thousands of years, anatomy is considered a static
classification system instead of a dynamic science.
Answer: FALSE
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.01 Describe the science of anatomy.
Bloom's: 2. Understand
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
1
Copyright 2019 © McGraw-Hill Education. All rights reserved. No reproduction or distribution without the prior
written consent of McGraw-Hill Education.
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Downloaded by: akramrq12 | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
4) A scientist who describes the layers of the heart wall and their relationship to the surrounding
pericardium would be a(n)
A) anatomist.
B) physiologist.
C) pathologist.
D) pulmonologist.
Answer: A
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.01 Describe the science of anatomy.
Bloom's: 3. Apply
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
5) ________ anatomy examines both superficial anatomic markings and internal body structures
as they relate to the skin covering them.
A) Regional
B) Surface
C) Radiographic
D) Surgical
E) Systemic
Answer: B
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
6) The discipline known as ________ anatomy examines similarities and differences across
species.
Answer: comparative
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
2
Copyright 2019 © McGraw-Hill Education. All rights reserved. No reproduction or distribution without the prior
written consent of McGraw-Hill Education.
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Downloaded by: akramrq12 | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
7) Which branch of microscopic anatomy is the study of tissues?
A) Histology
B) Cytology
C) Embryology
D) Developmental anatomy
E) Surgical anatomy
Answer: A
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module D01 Overview of histology and tissue types.
8) Cytology is a subdivision of gross anatomy.
Answer: FALSE
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
9) Gross anatomy refers to the study of
A) cells.
B) structures formed by cells.
C) structures not visible to the unaided eye.
D) structures visible to the unaided eye.
E) nasal secretions.
Answer: D
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
3
Copyright 2019 © McGraw-Hill Education. All rights reserved. No reproduction or distribution without the prior
written consent of McGraw-Hill Education.
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Downloaded by: akramrq12 | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
10) The anatomic changes that result from disease are studied under
A) pathologic anatomy.
B) systemic anatomy.
C) histology.
D) surgical anatomy.
E) developmental anatomy.
Answer: A
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
11) The two main divisions of microscopic anatomy are
A) embryology and parasitology.
B) cytology and histology.
C) comparative anatomy and pathological anatomy.
D) neurobiology and surface anatomy.
Answer: B
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module D01 Overview of histology and tissue types.
12) When medical students study all of the structures in a particular area of the body as a unit (for
example, all the muscles, blood vessels, and nerves of the leg), that approach is called
A) surface anatomy.
B) comparative anatomy.
C) popliteal physiology.
D) regional anatomy.
E) systemic anatomy.
Answer: D
Section: 01.01
Topic: Scope of anatomy and physiology
Learning Objective: 01.01.02 List the subdivisions in both microscopic and gross anatomy.
Bloom's: 1. Remember
HAPS Topic: Module A05 Basic terminology.
4
Copyright 2019 © McGraw-Hill Education. All rights reserved. No reproduction or distribution without the prior
written consent of McGraw-Hill Education.
WWW.THENURSINGMASTERY.COM
Downloaded by: akramrq12 | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?