MDC 1 EXAM 2 2026 SUMMER-FALL
ROADMAP RASMUSSEN NUR2356
MULTIDIMENSIONAL CARE I GUARANTEED
SUCCESS Q & A
31. During the course of surgery, a client exhibits tachycardia, diaphoresis, and rising body
temperature. Which of the following is the priority intervention of the circulating nurse?
a. Continue to monitor the client for any further changes in condition
b. note the client's oxygen saturation in blood pressure
c. ask the scrub nurse to verify the assessment findings
d. alert the anesthesiologist and surgeon immediately –
Correct Answerd. alert the anesthesiologist and surgeon immediately
P a g e 1 | 88
, MDC1 EXAM Page |2
32. when planning care for a client with myasthenia gravis , the nurse understands that the client is at
highest risk for which of the following?
a. Aspiration
b. bladder dysfunction
c. hypertension
d. sensory loss –
Correct Answera. Aspiration
33. A client has been diagnosed with organic brain pathology. He is presenting with signs and
symptoms of total or partial loss of the ability to recognize familiar objects or people through sensory
stimulation. The nurse correctly identifies the signs and symptoms as which of the following?
a. Apraxia
b. Agnosia
c. aphasia
d. dysphagia –
Correct Answerb. Agnosia
34. The nurse is assessing a client with Parkinson's disease who is beginning to display
Bradykinesia. Which of the following statements from the client indicates an understanding of the
disease?
a. I need to take larger, faster steps when I ambulate
b. I should stop my routine exercises to avoid the potential for injury
c. I need to allow extra time to complete activities
d. Bradykinesia will only affect my extremities as my disease progresses
- Correct Answerc. I need to allow extra time to complete activities '
P a g e 2 | 88
, MDC1 EXAM Page |3
35. A nurse is caring for a client who has a closed head injury with intracranial pressure (ICP) readings
between 16 and 22MM HG. Which of the following actions should the nurse take to decrease the
potential for raising the client's AICP? Select all that apply
a. suction the endotracheal tube frequently
b. decrease the noise in the client's room
c. elevate the clients head on two pillows
d. administer a stool softener
e. keep the client well hydrated –
Correct Answerb. decrease the noise in the client's room
d. administer a stool softener
36. the nurse determines that the client demonstrates an understanding of preoperative teaching
with which response? Select all that apply
a. I will need to sign a consent form before I am given my medications prior to my
surgery
b. the surgeon will want me to ambulate as soon as possible after my surgery
c. the nurse will want me to take the deepest breaths I can tolerate following my
surgery
d. I may experience some Constipation if I am taking much pain medication after
my surgery
e. the general anesthesia will prevent me from having pain for the first 24 hours
after surgery –
Correct Answera. I will need to sign a consent form before I am given my medications prior to my
surgery
b. the surgeon will want me to ambulate as soon as possible after my surgery
c. the nurse will want me to take the deepest breaths I can tolerate following my
surgery
P a g e 3 | 88
, MDC1 EXAM Page |4
d. I may experience some Constipation if I am taking much pain medication after
my surgery
37. Myasthenia gravis (MG) is an autoimmune disease of the neuromuscular junction characterized by
the fluctuating weakness of certain skeletal muscle groups. The use of intravenous immune globulin is
for which response?
a. Increases anxiety and depression
b. reduces the production of acetylcholine antibodies
c. Removes the antibodies produced by the autoimmune response.
d. increases the production of acetylcholine antibodies. –
Correct Answerb. reduces the production of acetylcholine antibodies
38. A nurse is preparing a teaching plan for a client with migraine headaches who has been prescribed
a beta blocker daily to help manage this disorder. Which instructions would be appropriate to relay to
this client?
a. Take this drug only when you have prodromal symptoms indicating the unsent of a migraine
headache
b. take this drug as ordered, even when filling well, to prevent vascular changes associated with
migraine headaches.
c. This drug will relieve the pain during the Aurora phase soon after a headache has started
d. this medication is prescribed for migraines, you won't experience any effect on your heart rate or
blood pressure –
Correct Answerb. take this drug as ordered, even when filling well, to prevent vascular changes
associated with migraine headaches.
39. the nurse is obtaining a health history for a 45 year old woman with Guillain-Barre syndrome (BGS).
Which statement by the client does the nurse correlate with the clients diagnosis?
a. I have a history of cardiac dysrhythmias
b. I just got over the flu a couple of weeks ago and now this
P a g e 4 | 88