Ciampa | Complete Chapters 1 - 11
Chap 01 - Hoisington
Indicate the answer choice that best completes the statement or answers the question.
1. When you converse with ChatGPT, its responses will be accurate but may also be biased.
a. True
b. False
ANSWER: b
2. Suppose you decide to ask an online clothing store's virtual assistant for help. You send the following message:
"I ordered a size medium sweater but received a large. How can I get a replacement?" What response are you
most likely to receive from a high-quality virtual assistant?
a. "Here is the tracking number for your replacement sweater. Thank you!"
b. "Please call the customer service department at ###-###-#### during business hours."
c. "Hi! I am your virtual assistant. How can I help you today?"
d. "I'm sorry to hear that. Can you please give me your order number so that I can look into this?"
ANSWER: d
3. Imagine that you visit a customer support website for a software product you have purchased. You select the
"Chat with support" option. Then you type in a statement naming the product and an error message you
received and ask how to correct the error. The reply you receive in the chat window provides instructions for
troubleshooting and a link to an article about how to avoid this specific error. This means you must be chatting
with a human support agent.
a. True
b. False
ANSWER: b
4. In the following prompt designed to personalize ChatGPT's tone for the intended audience, who or what does
the college counselor represent?
Write an invitation to participate in a career fair for a college counselor. The invitation should appeal to mid-
level and higher professionals who influence hiring decisions or train new employees. Focus on healthcare,
computer technology, and engineering professionals.
a. the career fair participant
b. the person writing the prompt
c. the invitation's target audience
d. the career field showcased by the fair
ANSWER: b
Page 1
,Name: Class: Date:
Chap 01 - Hoisington
5. If you frequently ask ChatGPT about heart health in a serious, academic tone, the chatbot will come to
anticipate the voice you want for future responses.
a. True
b. False
ANSWER: a
6. AI camera systems used for facial identification of travelers attempting to board a flight _____.
a. can speed up the boarding process
b. are used only for first-time air travelers
c. store the photos they take long term
d. are in development but not yet in use
ANSWER: a
7. What is the most appropriate reason to use the following prompt with ChatGPT?
In a bulleted list, identify the key benefits and disadvantages of using a prepaid smartphone plan as compared
to contracting for service with a carrier.
a. to write a paper
b. to design a new phone service
c. to target a specific audience
d. to research and analyze trends
ANSWER: d
8. Which phrase most precisely defines an AI algorithm?
a. a machine that learns
b. a question or request
c. a set of instructions
d. a virtual assistant
ANSWER: c
9. Which NLP prompt provides the clearest instructions?
a. Write a program that processes spreadsheet data.
b. Write an essay about the book Moby Dick.
c. In a single sentence that targets fourth graders, define respiration.
d. Good morning! I am going on a trip. What should I take with me?
ANSWER: c
Page 2
,Name: Class: Date:
Chap 01 - Hoisington
10. You should expect ChatGPT to respond to the following prompt by displaying a table.
Construct a table that compares the yearly production, quantities sold, and biggest manufacturers of the most
popular chocolate products in the United States.
a. True
b. False
ANSWER: a
11. Bias in AI tools emerges from preconceived societal attitudes; distorted viewpoints; and imbalanced
representation of certain communities, ages, or genders.
a. True
b. False
ANSWER: a
12. The role of an AI chatbot for an e-commerce store is most similar to which human role at a brick-and-mortar
retail store?
a. inventory specialist
b. store manager
c. salesperson
d. security guard
ANSWER: c
13. A large business can reduce the number of customer service agents they need to employ by building _____.
a. AMRs
b. drones
c. call centers
d. virtual assistants
ANSWER: d
14. Suppose you tour a car factory and see a human worker assembling a motor with the assistance of a robot
mounted on a rectangular metal frame. You are probably looking at _____.
a. a cobot
b. an AMR
c. an AI algorithm
d. a virtual assistant
ANSWER: a
Page 3
, Name: Class: Date:
Chap 01 - Hoisington
15. How are AI chatbots different from non-AI customer service technologies?
a. AI chatbots boost productivity, whereas non-AI technologies do not.
b. AI chatbots use generative AI to give customers personalized answers.
c. AI chatbots require more human involvement than other technologies.
d. AI chatbots are used exclusively by customers, not by employees.
ANSWER: b
16. Suppose you ask ChatGPT a question and receive a response that does not seem relevant; you suspect
ChatGPT misunderstood you. So you try asking again using different words. Which term best describes what
you are doing?
a. response filtering
b. business automation
c. retrieval augmented generation
d. prompt engineering
ANSWER: d
17. What is the most appropriate role of an AI chatbot in an app designed to help the user learn a second
language?
a. scanning users' faces to identify their facial features
b. enhancing users' profile pictures with photo filters
c. generating flash cards of words and their definitions
d. allowing users to practice real-world conversation skills
ANSWER: d
18. Suppose you are using an AI chatbot to help you prepare a presentation. When is it most appropriate to use
technical jargon in a prompt for this purpose?
a. when your audience knows and expects to use technical jargon
b. when you know and are comfortable using technical jargon
c. when your presentation will be viewed by a general audience
d. when your organization uses the technical jargon
ANSWER: a
Page 4