Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 16 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

OHIO REAL ESTATE PRINCIPLES EXAM 2026 95+ COMPLETE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!! NEW LATEST UPDATE!!!!

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 16 pagina's

OHIO REAL ESTATE PRINCIPLES EXAM 2026 95+ COMPLETE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!! NEW LATEST UPDATE!!!!

Voorbeeld van de inhoud

FINAL EXAMINATION PAPER dd dd




dd REAL ESTATE LICENSE EXAM QUESTIONS ANSWERS
dd dd dd dd dd




STUDENT NAME: ________________________________dd dd DATE: _____________ dd




COURSE: Ohio Real Estate Exam dd dd dd dd TIME: _____________ dd




EXAM CODE: REAL ESTATE LICENSE EXAM QUESTIONS
dd dd dd dd dd dd



ANSWERS-101
dd




EXAM INSTRUCTIONS: dd



1. Print your full name and date clearly in the header above.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



2. This exam booklet contains both Test Questions (Part I) and Verified Solutions (Part II).
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



3. Answer all multiple-choice questions clearly. Double-check your work.
dd dd dd dd dd dd dd dd



4. Do not break the seal or open this booklet until instructed to do so by the proctor.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




Q1. Term dddd




[Verified Solution]: Definition dd dddd




Q2. May a consumer who has been harmed by a licensee acting under her license as a real est
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ate salesperson or broker immediately file a claim for payment from the Real Estate Recovery
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



Fund?
[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: No, the consumer must file a lawsuit, get a final judgment
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



, and attempt to collect
dd dd dd dd




Q3. A listing agreement in which the agent may possibly be in competition with the client to s
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ee who can sell the house first is an exclusive
dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: agency
dd dddd dd dd




Q4. According to the Statute of Frauds, what does NOT have to be in writing?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: listing agreement
dd dddd dd dd dd




Q5. If a third party maintains a website for a licensee, places information on the website on b
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ehalf of the licensee, and that information becomes outdated or expired, how soon must it be u
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



pdated or removed? dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: Outdated and expired information must be updated or rem
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



oved within two weeks
dd dd dd

,Q6. After issuing a bad check, the Division requires the licensee to send certified funds for all
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



subsequent payments for a period of dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: 5 years
dd dddd dd dd dd




Q7. How much will a licensee be fined for paying fees to the state with a bad check?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: $100
dd dddd dd dd




Q8. Once a salesperson is affiliated with a broker, what are the steps to be taken to associate
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



with another broker?
dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: the salesperson must submit an application to the Superint
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



endent




Q9. What statement regarding condominium ownership is correct?
dddd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: A unit owner may devise the property
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd




Q10. Julie is the new owner of a house and decides to remove the carpet. After doing so, she
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



discovers there is significant pet damage to the hardwood floor beneath the carpet. Julie cuts
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



most of the center of the floor out and replaces it with subfloor. Julie then places a Persian ru
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



g over the subfloor. When Julie sells, can she remove the Persian rug?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: No, anything that covers subflooring becomes real propert
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



y




Q11. How would a developer/builder typically finance a development?
dddd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: blanket
dd dddd dd dd




Q12. For a conventional loan, how much of a borrower's income can be used to service debt?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: 36%
dd dddd dd dd




Q13. What document uses legal title to real property to secure debt?
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: mortgage
dd dddd dd dd

, Q14. According to the Lead-
dddd dd dd dd



Based Paint Hazard Reduction Act, what can happen to a licensee if she fails to give a buyer t
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



he lead-based paint pamphlet and disclosures?
dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: - $10,000 fine -
dd dddd dd dd dd dd dd



3 times compensatory damages in lawsuit - punishment
dd dd dd dd dd dd dd dd




Q15. The non-breaching party to a contract has a duty by law to
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: mitigate damages
dd dddd dd dd dd




Q16. What would be considered evidence of the agency relationship between broker and buye
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



r?
[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: buyer-broker contract
dd dddd dd dd dd




Q17. Harvey enters into a lease where he must pay 30 percent of the landlord's expenses. Whi
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ch type of lease did Harvey sign?
dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: net lease
dd dddd dd dd dd




Q18. Which statement regarding RESPA is TRUE?
dddd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: RESPA eliminates kickbacks and other referral fees, prohibits lenders from requiri
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ng excessive escrow account deposits, and provides accurate and timely information about the actual co
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



st of buying or selling a home.
dd dd dd dd dd dd




Q19. A wealthy business man whishes to change his last will and testament to exclude a relati
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ve who recently died. Which document will the testator use to make the change?
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: codicil RATIONALE An addendum would signify a chan
dd dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



ge in the terms of a contract. A certificate of transfer is the instrument used to convey title to a devise.
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



A transfer on death deed transfers title of a decedent's property upon death. A codicil is used to change
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



a last will and testament.
dd dd dd dd




Q20. When a broker received an unexpected bill, he deposited a client's earnest money check
dddd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd



into his personal account to cover the expense. This best describes
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd




[Verified Solution]: CORRECT ANSWER: conversion
dd dddd dd dd

Documentinformatie

Geüpload op
3 augustus 2026
Aantal pagina's
16
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$15.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
BrainBurst
4.4
(71)
Verkocht
549
Volgers
14
Items
2217
Laatst verkocht
2 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen