Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. What should be done FIRST when pulling a cable across an open ceiling? -
Correct Answer: Assess route across ceiling
2. An ______ is where a primary bonding bussbar (PBB) should be used -
Correct Answer: EF
3. If you terminate Category 6 cable onto Category 6A patch panels and use
Category 5e patch cords, the overall performance rating of the channel is? -
Correct Answer: Category 5e
4. When the labeling scheme is based upon the customer's requirements, it is
advisable to obtain the documentation in the form of a? - Correct
Answer: Cut sheet
5. When installing backbone cabling, labels should be within ________ of the
connecting hardware terminated to the cabling - Correct Answer:
305mm (12in)
6. The IEEE 802.11 standard relates to? - Correct Answer: Wireless LANs
,7. Two 90 degree bends are allowed in any one conduit segment, a third
bends may be acceptable under certain circumstances, the following are
acceptable:___________ - Correct Answer: Conduit is increased to the
next trade size, the conduit does not exceed 10m (33ft)
8. The copper cable category with its bandwidth limits: _________ -
Correct Answer: Cat 5-100Mhz, Cat 5e-100Mhz,Cat6- 250 Mhz, Cat6A-500
Mhz
9. When using cable management, care should be used to select management
that protects:_______ - Correct Answer: Minimum bend radius
10.When atmospheric testing a confined space prior to entering, the following
ranges indicate a safe oxygen level:_______ - Correct Answer: Between
19.5% and 23.5%
11.If the ICT installer is installing a fire stop assembly, the only way to properly
install the assembly would be per:_____ - Correct Answer:
Manufacturers directions
12.The two following models a re conductor splice connectors used for copper
cabling:______________ - Correct Answer: straight through and Butt
13.Modular connectors can generally accommodate:____________ -
Correct Answer: 22 to 28 AWG
,14.What are characteristics of insertion loss? - Correct Answer: Insertion
loss increases with temperature, frequency, and cable length
15.__________ has significant drawbacks with regard to distribution and is not
generally recommended as a horizontal cabling solution - Correct
Answer: The poke-thru method
16.When staggering cables in a pulling bundle, the recommended distance
between attachment points is:_________ - Correct Answer: 75mm (3in)
17.Which two options should be verified prior to the removal of abandoned
cable? - Correct Answer: The cabling does not support active circuits
and written permission from the owner to remove the cabling
18.When managing the inventory of materials and supplies on a job it is
important that a materials list contain at least two columns, The two
columns to be included are______ - Correct Answer: Materials
dispensed and materials received
19.The use of under carpet telecommunications cable should be limited to? -
Correct Answer: Locations unable to be cabled by other methods
20.What is the minimum amount of clearance between underfloor cable trays?
- Correct Answer: 150mm (6in)
, 21.What is the most common method of displaying a labeling scheme -
Correct Answer: Adhesive labels
22.What type of termination allows for the termination of an insulated
conductor without stripping the insulation - Correct Answer: IDC
23.When developing a job plan, the labeling scheme should be determined
by:________ - Correct Answer: Industry standards and customer
requirements
24.When installing a horizontal backbone cable, the service slack should be
long enought to reach __________ the pathway, plus floor to ceiling -
Correct Answer: The opposite side of the TR
25.In order to ensure the minimum performance of the cable channel, the
connecting hardware used for a horizontal cabling segment must be:______
- Correct Answer: At least the same or higher performance category
than that of the installed horizontal cable
26.These are troubleshooting tasks in the correct order from start to finish -
Correct Answer: 1.Verify the problem
2.Isolate the problem
3.Repair the problem
4.Test the problem
27.Inter building circuits are considered to have lightning exposure unless the
following conditions exist:______ - Correct Answer: The area has an