Exams Includes Frequently Tested Questions With
ELABORATED 100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. what is the most common energy storage solution and what are the two
types - Correct Answer: lead-acid battery vented and valve regulated
2. When has a lead-acid battery reached the end of life - Correct Answer:
when it cannot deliver more than 80% of its rated capacity
3. What is the maximum recommended elevation for a data center -
Correct Answer: 10,000 ft
4. Define monitoring - Correct Answer: monitoring is defined as the
telemetry and ability to view what is going on in some cases integrates and
manages alarms
5. What additional fuel filtering is required for generators in class F3 and F4
facilities - Correct Answer: three stage, spin-on-type fuel filters
100, 30, 10 micron with individual valves for removal while the engine is
operating
6. Regarding generator fuel filtering systems, describe recommended grade -
Correct Answer: marine grade is recommended for all installations but
mandatory for class F3 and F4 facilities
,7. Describe fuel filtering for class F1 and F2 facilities - Correct Answer:
single stage spin-on-type fuel filters
100, 30 micron
with individual valves for removal while the engine is operating
8. What is the ANSI/TIA-942 recommended operational temperature -
Correct Answer: 68F to 77F
9. What is the NEBS GR-3028-CORE recommended operational temperature -
Correct Answer: 65F to 80F
10.What is the ASHRAE recommended operational temperature - Correct
Answer: 64.4F to 80.6F
11.What is the ASHRAE maximum relative humidity recommended -
Correct Answer: 60%
12.What is the ASHRAE min and max dew point - Correct Answer: 42F and
59F
13.What does RCI stand for - Correct Answer: Rack Cooling Index
, 14.When is temperature and humidity control considered 'achieved' -
Correct Answer: when these conditions are measured at the equipment air
inlet and within parameters in 2008 ASHRAE or GR-3028-CORE
15.What is the best practice performance metric to gauge thermal compliance
for ASHRAE and NEBS for a given data center - Correct Answer: the Rack
Cooling Index
16.Assuming a total ceiling height and access floor height of 12ft, how many air
changes per hour does GR-3028-CORE recommend - Correct Answer:
0.25 air changes per hour
17.When mechanical ventilation is provided, what is the minimum exhaust
flow required - Correct Answer: 1cfm
18.What is the ANSI/TIA-942 typical range of pressure differential regarding
positive pressure for data center - Correct Answer: 3 to 12 Pascals or
0.012" to 0.05" of water
19.What is the hydrogen maximum for a data center - Correct Answer: 1%
of total room volume
20.What is the 'conservative' hydrogen maximum for a battery room -
Correct Answer: 0.61 cubic meters per minute