STAKES EXAM ACTUAL PREP QUESTIONS AND
WELL REVISED ANSWERS - LATEST AND
COMPLETE UPDATE WITH VERIFIED
SOLUTIONS – ASSURED PASS
1. Tricuspid regurgitation - ANSWER: A murmur audible loudest at left
sternal border with radiation to right sternal border, xiphoid are or left
midclavicular line. Produces a blowing sounds, pansystolic.
2. Uncomplicated ventricular septal defect - ANSWER: A high pitch murmur
usually heard throughout systole
3. Innocent murmur - ANSWER: Murmur heard loudest mid systole near the
2nd to 4th intercostal space between left sternal border & apex. Usually decreases
or disappears when sitting
4. Raynaud's disease - ANSWER: a peripheral arterial occlusive disease in
which intermittent attacks are triggered by cold or stress
5. Vertebral body - ANSWER: Structure that supports weight bearing
anteriorly referred to as:
,
,6. Osteopenia - ANSWER: Decrease in amount of density in a bone
7. Thumb extension - ANSWER: move thumb from base of 5th finger then as
far away from palm as possible
8. Thumb flexion - ANSWER: ask patient to move thumb to touch base of 5th
finger
9. calcific tendinitis - ANSWER: Involves supraspinatus tendon & inflamed
subacromial bursa. Deposition of calcium salts resulting in disabling attacks of
shoulder pain severely limiting motions due to pain
10. Adding 7 days and 9 months to first day of last
ANSWER: Naegele's rule is calculated by: menstrual period. -
11. T (term births after 37 weeks gestation), P (premature births) A (abortions) L
(living children) - ANSWER: Obstetric history, what is TPAL?
12. Plantar flexion - ANSWER: This motion is powered by posterior muscle,
toe flexors & the gastrocnemius muscle:
13. Iliac crest - ANSWER: A long curved bone along the uppermost part of the
ilium
,