abou t'antipsychotic neuroleptics what
teaching? should you include in the Joj JZ5
¥ Ans: You’re more susceptible to hear
t issues and stroke while taking a
(Follow medication
up constantly with their provider when they
’re on neuroleptics)
2. You're teaching an older adult client about
ainew medication, which of the following nursi
action enhances the client'’s ability to learn most? ng /2.7
Ans: Keep it simple (K.1.S.S), and relevant to the
subject (Don’t use medical speak)
3. You’ré evaluating the active involvement of a
client who's having difficulty keeping
medications organized demonstrates 3 correct understand
ing of active involvement if the client
Ans: Explains to you the purpose of the medication as the pill
is placed into the medication
organizer
}
4. The home health Nurse arrives at the home the client finds
the inside temperature 82
degrees the windows and doors are closed the client is covere
d with a heavy winter blanket the
Nurse initially recognizes that this behavior maybe related
to
Ans: Normal age-related changes that impairs the client’s ability
to thermoregulate (remember
layers and layers) iy £y ' _ |
5. You're caring for a frail older adult in a acute caré facility and is concern
ed about preventing
hypothermia which of the following interventions should the Nurse impleme
nt? fj 229
Ans: use warm humidified air by mask (Moisture)
S r.fién( Re.c,oro\ 6. The community'h'urse” is preparing 3 C6Qrse addres;Sing ke'y componen
ts in determining when Pj p L
F genvion sKills aclientisno longer safe to drive use the pneumonic S.A.FE.D.R.LVEE. (items
of box below) SATA
F chh{ Rf?“‘ Y Ans: Family reportsjexecutive function, attention skills (are they.able
to connect when you're
:E)'H‘““S“ LSk
3 TUS
talking about something) 5630*‘{ flechr O& |
TRc’: nieliecye
fir‘:: Sflm 7. The nurse caring for a client who due to increasing
, age switching from the tricyclic - ~ 3 JZL
Zaps o4t antidepressant (TCA) amitriptyline to the SSRI F%g)%iee the nurse should monitor the
client for
V ision which of the following side effects
Exeed vt — ppe sexual dysfunction
Fontieion
8. The Nurse is caring for a client who’s been receiving Haloperidol which
of the following is the ]33 |2 L{
most serious side effect that you should watch for?
Ans;: Neuroleptic Malignant Syndrome (NMS)
, 9. 'Tt\e Nurse is s'peaking with a family
member of a client who have early-stage
family member is con Dementid.The P j 137
cerned that the client should no longer
be driving which of the following
statements by the nurse is appropriate?
Ans: You should begin having discussion now
and then evaluate the client’s driving every 6
months. :
10. The Nurse has taught a client who have a new
prescription for metered dose inhaler about
how to use the inhaler which of the following is the best way
for the nurse to evaluate learning?
Ans: Observe the client using the inhaler to administer 3 dose of medic
ation
11. Follow up Nurse workingin rural community has started seeing
. 3
clients via telehealth, the P5 234
L
nurse understands that some of the benefits important to the clients using
telehealth includes
Ans: self-management of illness and ability to have diagnosis monitored
treatment remotely
from the primary care health provider
12. A home health nurse is caring foran older client who asks the nurse why they
arealways 7§ 22]
ccold, the correct response by the nurse is
Ans: you have a decreased stability to shiver which prevent you from producing enough heat
(Thermoregulation) | '
13. Home health nurse is counseling the family of an 85-year-old about establishing rules for sterts T E 1
their family member to promote safe driving it requires follow up by the nurse if the family
identifies which of the following rules? hon ke wehbiand
Ans: drive below speed limit to maintain control of the car
14. Nurse has attended an education session regarding complication of frequent medications Pj Iz
used by older adults that are affected by food interactions, which of the following combinations
should alert the nurse to possible interactions? ~ _ o |
Ans: antibiotics and any foods R ?qr ;-(\ v V t‘\'QmI{\ Q_
15. The nurse finds a client with Alzheimer’s wandering the halls trying to water the flowers and
leaving puddles of water on the floor, which of the following statements is the appropriate
response by the nurse? : : e b W p—_—
Ans: Thank you for helping to care for the flowers it looks like some of the water has spilled on
the floor can I help you clean it up so your friends don’t slip and fall
16. Nurse working in the ED is discharging an older adult client who was admitted with
_hypothermia which of the following should the nurse includein discharge teaching to the
client? Ywermig,