https://www.stuvia.com/user/angelinas
, Chapter 01: Introduction to the Human Body
W W W W W W
Herlihy: The Human Body in Health and Illness, 7th Edition
W W W W W W W W W
MULTIPLEWCHOICE
1. WhatWisWtheWbranchWofWscienceWthatWstudiesWhowWtheWbodyWfunctions?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS:W D
2. WhichWwordWcomesWfromWtheWGreekWwordWmeaningW“toWdissect”?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS:W A
3. WhichWofWtheWfollowingWisWaWhigherWorderWofWorganization?
a. Molecule
b. Cell
c. Organ
d. Tissue
ANS:W C
4. TheWheadWisWlocated toWtheWchest.
a. anterior
b. inferior
c. deep
d. superior
ANS:W D
5. TheWfootWisWlocated toWtheWleg.
a. proximal
b. superior
c. superficial
d. distal
ANS:W D
6. TheWlegWis toWtheWthigh.
a. distal
b. proximal
c. superior
d. deep
ANS:W A
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, 7. TheWthighWis toWtheWfoot.
a. distal
b. proximal
c. inferior
d. deep
ANS:W B
8. TheWthoracicWcavityWis toWtheWabdominopelvicWcavity.
a. deep
b. distal
c. anterior
d. superior
ANS:W D
9. TheWkneecapWisWlocatedWdistalWtoWthe
a. leg.
b. thigh.
c. foot.
d. toes.
ANS:W B
10. WhichWorganWisWlocatedWinWbothWtheWventralWandWthoracicWcavities?
a. Stomach
b. Liver
c. Lung
d. SpinalWcord
ANS:W C
11. WhichWorganWisWlocatedWinWtheWventralWcavityWbutWnotWinWtheWthoracicWcavity?
a. Lung
b. Heart
c. Liver
d. Brain
ANS:W C
12. WhichWorganWisWlocatedWinWtheWdorsalWcavity?
a. Liver
b. Brain
c. Heart
d. UrinaryWbladder
ANS:W B
13. WhichWofWtheWfollowingWisWdescriptiveWofWtheWlocationWofWtheWreproductiveWorgans?
a. DorsalWcavityWandWvertebralWcavity
b. MediastinumWandWtheWthoracicWcavity
c. VentralWcavityWandWpelvicWcavity
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, d. PleuralWcavityWandWmediastinum
ANS:W C
14. WhichWcavityWisWdividedWintoWquadrants?
a. Thoracic
b. Abdominopelvic
c. Dorsal
d. Cranial
ANS:W B
15. WhichWregionWisWincludedWwithinWtheWrightWupperWquadrantW(RUQ)?
a. Umbilical
b. Hypogastric
c. RightWiliac
d. RightWhypochondriac
ANS:W D
16. WhichWregionWisWincludedWwithinWtheWleftWlowerWquadrantW(LLQ)?
a. Umbilical
b. LeftWhypochondriac
c. Epigastric
d. LeftWiliac
ANS:W D
17. WhichWofWtheWfollowingWrefersWtoWtheWumbilicus?
a. Groin
b. Armpit
c. Navel
d. Patellar
ANS:W C
18. WhichWofWtheWfollowingWrefersWtoWtheWlowerWbackWregion?
a. Groin
b. Axillary
c. Umbilical
d. Lumbar
ANS:W D
19. WhichWofWtheWfollowingWrefersWtoWtheWgroinWregion?
a. Axillary
b. Lumbar
c. Cranial
d. Inguinal
ANS:W D
20. WhichWofWtheWfollowingWrefersWtoWtheWareaWinWfrontW ofWtheWelbow?
https://www.stuvia.com/user/angelinas