% %
Chapter 1. Terminology,
% %
̣ Imaging̣ ̣ and Positioning ̣ Principles
% % % %
Chapter 2. Chest
% %
Chapter 3. Abdomen
% %
Chapter 4. Upper Limb
% % %
Chapter 5. Humerus and Shoulder Girdle
% % % % %
Chapter 6. Lower Limb
% % %
Chapter 7. Femur and Pelvic Girdle
% % % % %
Chapter 8. Cervical and Thoracic Spine
% % % % %
Chapter 9. Lumbar Spine, Sacrum, and Coccyx
% % % % % %
Chapter 10. Bony Thorax — Sternum and Ribs
% % % % % % %
Chapter 11. Cranium, Facial Bones, and Paranasal Sinuses
% % % % % % %
Chapter 12. Biliary Tract and Upper Gastrointestinal System
% % % % % % %
Chapter 13. Lower Gastrointestinal System
% % % %
Chapter 14. Urinary System and Venipuncture
% % % % %
Chapter 15. Trauma, Mobile, and Surgical
% % %
̣ Radiography
̣ % % %
Chapter 16. Pediatric Radiography
% %
̣ %
Chapter 17. Angiog
%
̣ raphy
%
̣ and Interventional Procedures
% % %
Chapter 18. Computed Tomography
% %
̣ %
Chapter 19. Special Radiographic
% %
̣% Procedures %
Chapter 20. Diagnostic
% %
̣ and Therapeutic Modalities
% % %
,Chapter 01: Terminology,
% %
̣ Positioning,̣ and Imaging
̣ ̣ Principles
% % % %
Lampignano:
̣ Bontrager’s
̣ Textbook of Radiographic
%
̣ Positioning ̣ and RelatedAnatomy,
% % % % % % %
1 1th Edition
%
MULTIPLE CHOICE %
1.What type of tissue binds together
% %
̣ %and supports the various structures of the body?
% % % % % % % % % %
a.Epithelial
b.Connective
c.Muscular
d.Nervous
ANS: B % REF: 3 %
2.The lowest level of structural organization
% %
̣ % in the human body is the
% % % % % % % % level.
a.molecular
b.cellular
c.chemical
d.atomic
ANS: C % REF: 3 %
3.What type of tissue covers internal and external surfaces of the body?
% % % % % % % % % % %
a.Muscular
b.Connective
c.Nervous
d.Epithelial
ANS: D % REF:% 3
4.How many individual body systems comprise the human body?
% % % % % % % %
a.22
b.13
c.10
d.8
ANS: C % REF: 3 %
5.How many separate bones are found in the adult human body?
% % % % % % % % % %
a.181
b.215
c.206
d.236
ANS: C % REF: 4 %
6.Which system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
% % % % % % % % % % % % %
a.Circulatory
b.Respiratory
c.Urinary
d.Digestive
̣
, ANS: D % REF: 4
%
7.Which of the following ̣ systems of the human body includes all ductless glands
% % % % % %
̣ of the body?
% % % % % % % % %
a.Endocrine
b.Integumentary
̣
c.Muscular
d.Glandular
ANS: A % REF: 6
%
8.Which of the following ̣ body systems helps to regulate
% % % %
̣ % body temperature? % % % % %
a.Circulatory
b.Urinary
c.Endocrine
d.Nervous
ANS: A % REF: 7
%
9.Which of the following ̣ bones is part of the axial skeleton?
% % % % % % % % % %
a.Radius
b.Hip bone %
c.Clavicle
d.Sternum
ANS: D % REF: 7
%
10.How many bones are there in the adult axial skeleton?
% % % % % % % % %
a.206 NURSINGTB.COM
b.80
c.54
d.126
ANS: B %
REF:%
7
11.What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
% % % % % % % % % % %
a.Wormian
b.Tendinous
c.Irregular
̣
d.Sesamoid
ANS: D % REF: 8
%
12.Which of the following ̣ bones is classified as a long ̣ bone?
% % % % % % % % % %
a.Carpal bone %
b.Scapula
c.Cranium
d.Humerus
ANS: D % REF: 8
%
13.What is the name of the dense fibrous membrane that covers bone?
% % % % % % % % % % %
a.Cancellous portion%