Correct Answers
Question 1:
Gonads
Answer:
ovaries
Question 2:
Reproductive Tract
-uterine tubes
Answer:
-uterus
-vagina
Question 3:
External Genitalia
Answer:
vulva
Question 4:
Oogenesis Process
-oogonia undergoes mitosis yielding 2-4 million clones and stores nutrients
-oogonia differentiates into primary oocytes
Answer:
-begins at approximately 2-3 months of embryonic life
-primary oocytes that do not enter meiotic arrest undergo apoptpsis
Question 5:
Primary Oocytes cells
Answer:
-develop in primordial follicles
-Once puberty starts, one primary oocyte per month continues meiosis I, producing 2 daughter
-One daughter cell is called a secondary oocyte
, Question 6:
Secondary Oocyte
Answer:
If the secondary oocyte is fertilized meiosis II occurs
Question 7:
Oogenesis cont.-One is selected to resume meiosis I
Answer:
-Each month after puberty, a few oocytes are activated
Question 8:
1. Secondary oocyte
Answer:
-Resulting in 2 haploid cells
Question 9:
2. First polar body Follicle
Answer:
Embedded within connective tissue of ovaries each contain a developing ovum
Question 10:
Follicle Cells
Answer:
One cell layer thick surrounding oocyte
Question 11:
Granulosa Cells
Answer:
More than one cell layer surrounds oocyte-Target cells of FSH; secrete estrogen
Question 12:
Vesicular (Graafian) Facillicle
Answer:
Mature follicle ready to eject oocyte