Correct Answers
Question 1:
Digestion
Answer:
A process that nutrients found in food that are too large to enter the bloodstream directly go
through before being absorbed
Question 2:
Absorption
Answer:
The process of smaller digestive end-products that have been reduced from larger nutrients are
transferred into the bloodstream
Question 3:
Secretion
Answer:
The process of fluids containing enzymes and other substances are transported into the lumen
of the GI tract
Question 4:
Motility
Answer:
Motion of the content of the lumen being propelled from one end of the GI tract to the other
by contractile activity of muscles in wall of the GI tract, this aides in absorption
Question 5:
4 Basic Processes of GI System
Answer:
1. Digestion
Question 6:
4. MotilityFunctional anatomy of GI System
Answer:
1. Gastrointestinal tract
, Question 7:
4. Motility
Functional anatomy of GI System
Answer:
1. Gastrointestinal tract
Question 8:
2. Accessory Glands Gastrointestinal Tract
-mouth
-pharynx
-esophagus
-stomach
-small intestine
-colon
-rectum
Answer:
Passage way for food & digestive products
-anus
Question 9:
Accessory Glands
Answer:
Glands outside the GI tract that secrete fluids & enzymes into the lumen of the GI tract to aid
the digestive process
Question 10:
Functional anatomy of GI tract organs
-stomach
-colon
Answer:
-mouth,pharynx, and esophagus
-rectum & anus
Question 11:
Mouth
-secretion of saliva lubricates the food
-enzyme salivary amylase breakdown starch &
Answer:
-digestion begins here with mastication (chewing) glycogen