Questions with Correct Answers
Question 1:
√(5-1)² + (6-3)²=
√(4)² + (3)²=
√16 + 9=
√25=
5=Distance
Answer:
√(4)² + (3)²=
Question 2:
Slope
Answer:
Slope= Rise/Run=Change in Y/Change in X (y₂-y₁/x₁-x₂)
Question 3:
(EX: Find slope of (5,6) and (1,3) 6-3/5-(-1)= 3/6=
Answer:
(EX: Find slope of (5,6) and (1,3) 6-3/5-(-1)= 3/6=
Question 4:
Slope Intercept
Answer:
y=mx+b Ex: y=2/3x + 5
Question 5:
Midpoint Formula
Answer:
(x₁+x₂)/2, (y₁+y₂)/2
Question 6:
PEDMAS
Answer:
Parenthesis, Exponents, Multiplication, Division, Add, Subtract. EX: 9-2 x (5-3)² + 6÷3=
, Question 7:
9-2 x (2)² + 6÷3=
9-2 x (4) +6÷3=
9-8 +2=
9-6=
Answer:
9-2 x (4) +6÷3=
9-2 x (4) +6÷3=
9-2 x (4) +6÷3=
9-2 x (4) +6÷3=
Question 8:
Quadratic Equation
Answer:
ax²+bx+c= 0 EX: x²+ 9x+ 18=0
Question 9:
Quadratic Formula
Answer:
Ans-²x = −b ± √b²-4ac/2a EX: Solve using quadratic formula x²+ 9x+ 18=0: x= −9±√(9)² −
4(1)(18)/2(1)
Question 10:
−9 ± √81 − 72/2
−9 ± √9/2
−9 ± √3/2 = -9 + 3/2 and -9 -3/2
-9+3/2= -3 and -9-3/2= -6
Answer:
−9 ± √9/2
Question 11:
Percent Formula
Answer:
Part=Percent x Whole
Question 12:
Multiply Power Exponents
Answer:
add exponents and keep the same base EX: X₃ · X₂ = X₅