• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 244 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Stewart C. Bushong, Elizabeth Shields (Complete Guide Chapter 1-40)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 244 pagina's

Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Stewart C. Bushong, Elizabeth Shields (Complete Guide Chapter 1-40)

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Bushong,
Complete Guide Chapter 1-40

,Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Bushong,
Complete Guide Chapter 1-40

Chapter 01: Essential Concepts of Radiologic Science Bushong:
Radiologic Science for Technologists, 13th Edition


MULTIPLE CHOICE

1. Matter is measured in .
a. kilograms
b. joules
c. electron volts
d. rems

ANS: A
Matter is measured in kilograms.

2. Atoms and molecules are the fundamental building blocks of .
a. energy
b. radiation
c. matter
d. gravity
ANS: C
Atoms and molecules are the fundamental building blocks of matter.

3. Ice and steam are examples of two forms of .
a. matter
b. radiation
c. energy
d. work
ANS: A
Ice and steam are examples of two forms of matter.

4. The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of .
a. x-rays
b. electromagnetic radiation
c. nuclear power
d. cathode ray tubes
ANS: C
The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of nuclear power.

5. Radio waves, light, and x-rays are all examples of energy.
a. nuclear
b. thermal
c. electrical
d. electromagnetic
ANS: D
Electromagnetic energy includes radio waves, light, and x-rays as well as other parts of the
spectrum.

,Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Bushong,
Complete Guide Chapter 1-40
6. A moving object has energy.
a. potential
b. kinetic
c. nuclear
d. electromagnetic
ANS: B
A moving object has kinetic energy.

7. What is the removal of an electron from an atom called?
a. Ionization
b. Pair production
c. Irradiation
d. Electricity
ANS: A
The removal of an electron from an atom is called ionization.

8. Ionizing radiation is capable of removing from atoms as it passes through the
matter.
a. neutrons
b. protons
c. electrons
d. ions

ANS: C
Ionizing radiation is capable of removing electrons from atoms as it passes through the matter.

9. The energy of x-rays is .
a. thermal
b. potential
c. kinetic
d. electromagnetic
ANS: D
X-rays are a form of electromagnetic energy.

10. The biggest source of man-made ionizing radiation exposure to the public is
.
a. atomic fallout
b. diagnostic x-rays
c. smoke detectors
d. nuclear power plants
ANS: B
Medical x-ray exposure is the biggest source of man-made radiation.

11. In the United States, we are exposed to mSv/year of ionizing radiation from the
natural environment.

, Test Bank For Radiologic Science for Technologists 13th Edition by Bushong,
Complete Guide Chapter 1-40
a. 0 to 5
b. 5 to 20
c. 20 to 90

Gekoppeld boek
 image
Stewart C. Bushong, Elizabeth Shields Bushong\'s Radiologic Science for Technologists - E-Book
Uitgever: 2025 ISBN: 9780323765374 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
7 juli 2026
Aantal pagina's
244
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$23.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
studypartner1
4.1
(68)
Verkocht
499
Volgers
214
Items
3510
Laatst verkocht
20 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen