Introduction to Maternityand Pediatric ll ll l ll
Nursing,8th Edition by Gloria Leifer
l l ll ll l ll
UNIT I: An Overview ofMaternity and Pediatric Nursing
dd dd ll dd d dd dd dd
Chapter 1:ThePast, Present, and Future
d d dd dd d
UNIT II: Maternal-Newborn Nursing and Women’s
dd dd dd dd dd
HealthChapter 2: Human Reproductive Anatomy and
dd dd dd dd dd dd
Physiology Chapter 3: Fetal Development
dd dd d d dd dd
Chapter 4: Prenatal Care and Adaptations to Pregnancy
dd dd dd ll dd dd dd
Chapter 5: Nursing Care of Women with Complications during
dd dd dd dd dd dd dd dd dd
PregnancyChapter 6: Nursing Care of Mother and Infant during Labor and dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Birth Chapter 7: NursingManagement of Pain during Labor and Birth
dd dd d d dd d dd dd dd dd dd dd
Chapter 8: NursingCare of Women with Complications during Labor
dd dd d d ll dd dd ll dd d
and Birth
dd ll
Chapter 9:TheFamilyafter Birth
dd d d d
Chapter 10: Nursing Care of Women with Complications Following
dd dd dd dd dd dd dd dd
BirthChapter 11: The Nurse’s Role in Women’s Health Care
dd d d dd dd dd dd dd dd dd
Chapter 12: TheTermNewborn
dd dd dd
Chapter 13: Preterm and Post-TermNewborns
d d dd ll dd
Chapter 14:TheNewbornwitha Perinatal Injury or
dd dd d dd dd dd
Congenital Malformation
dd ll
UNIT III:TheGrowing Child andFamily
dd d dd dd d
Chapter 15: AnOverview of Growth, Development, and Nutrition Chapter
dd dd dd dd dd dd dd ll
16: TheInfant
dd dd d
Chapter 17: The Toddler dd dd
Chapter 18:ThePreschool Child
dd dd dd
Chapter 19: TheSchool-Age
dd dd dd
Child Chapter
dd ll
20:TheAdolescent
dd d
UNIT IV: Adapting Care to the Pediatric Patient
dd dd dd dd dd dd dd
Chapter 21: The Child’s Experience of Hospitalization
dd dd dd dd dd dd dd
Chapter 22: HealthCareAdaptations for theChildand
dd dd dd dd dd
FamilyUNIT V: The Child Needing Nursing Care
dd d d dd dd dd dd dd
Chapter 23: The Child with a Sensory or Neurological
dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Condition Chapter 24: TheChild with a Musculoskeletal
dd ll dd dd dd dd dd
Condition Chapter 25:TheChild witha RespiratoryDisorder
dd d d d dd d d d
Chapter 26:TheChild witha Cardiovascular Disorder
dd dd dd dd dd
Chapter 27: The Child with a Condition of the Blood, Blood-Forming Organs or Lymphatic System Chapter
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd ll
28: The Child witha Gastrointestinal Condition
dd dd dd dd d d dd
Chapter 29:TheChild with a GenitourinaryCondition Chapter
dd d dd d dd d ll
30: TheChild witha Skin Condition
dd dd dd d d dd
Chapter 31:TheChild with a Metabolic Condition
dd d dd dd dd dd
Chapter 32: Childhood Communicable Diseases, Bioterrorism, Natural Disasters and the Maternal-
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
Child Patient
dd ll
Chapter 33:TheChild withan Emotional or BehavioralCondition
dd d dd ll dd dd d
UNIT VI:The Changing Health Care Environment
dd d dd dd ll dd
Chapter 34:Complementaryand AlternativeTherapies inMaternityand Pediatric Nursing
dd d dd dd ll dd
, INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING 8TH EDITION LEIFER TEST dd dd dd dd dd dd dd dd dd
BANK
2
Chapter 01: The Past, Present, andFuture dd dd dd dd dd d
MULTIPLE CHOICE d d
1. A patient chooses to have the certified nurse midwife (CNM) provide care during her
dd d d d d dd dd dd d d d d dd d d d d d d d d
pregnancy. What does the CNMs scope of practice include?
d d d d dd ll dd dd dd dd dd
a. Practice independent from medical dd d d d d
supervision b. Comprehensive prenatal care
dd ll dll ll ll
c. Attendance at all deliveries dd dd dd
d. Cesarean sections dd
ANS: B dd
The CNM provides comprehensive prenatal and postnatal care, attends uncomplicated deliveries,
d d d d d d d d dd d d d d dd d d d d
and ensures that a backup physician is available in case of unforeseen problems.
d d dd ll dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 6
dd d d d d d d d d d d
TOP: Advance Practice Nursing Roles KEY: Nursing Process Step: Implementation
d d d d dd d d d d d d dd d d d d
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention and Early Detection of Disease
d d d d dd dd d d d d dd dd dd d d dd
2. Which medical pioneer discovered the relationship between the incidence of puerperal
d d d d d d dd d d dd dd d d d d d d
fever and unwashed hands?
d d d d dd ll
a. Karl Cred dd
b.Ignaz
dd ddll
Semmelweis
c. Louis Pasteur d d
d. Joseph Lister d d
ANS: B dd
Ignaz Semmelweis deduced that puerperal fever was septic, contagious, and transmitted by the unwashed hands
dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd ll
ofphysicians and medicalstudents.
dd dd dd
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF:
d d d d d d d d
Page 2 TOP: The Past KEY: Nursing Process
d d dd ll dd dd d d dd dd
Step: N/A
d d d d
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Safety and Infection Control
d d d d d d d d d d d d dd dd dd
3. A pregnant woman who has recently immigrated to the United States comments to the nurse,
d d d d d d d d dd dd dd dd d d dd d d d d dd dd
I am afraid of childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die. What is the best nursing response
d d dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
reflecting cultural sensitivity?
dd dd dd
a. Maternal mortality in the United States is extremely low. d d dd dd d d dd dd dd dd
b. Anesthesia is available to relieve pain during labor and childbirth. c. dd dd dd dd dd dd dd dd dd ll
Tell me why you are afraid of childbirth.
ll dd ddll dd ll ll ll ll ll ll
d. Your condition will be monitored during labor and delivery.
d d dd dd dd dd d d dd d d dd
ANS: C dd
Asking the patient about dd dd dd d d her concerns helps d d d d d d promote understanding and individualizes patient care.
dd dd dd d d d d
DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 7
dd d d dd dd dd dd
TOP: Cross-Cultural Care KEY: Nursing Process Step:
d d d d d d d d d d d d
Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: ll dd dd dd
Psychological Adaptation
d d dd
4. An urban area has been reported to have a high perinatal mortality rate. What information does this
dd dd d d dd dd dd dd dd d d dd d d dd d d dd d d dd
provide?
d d
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year dd dd dd d d dd dd dd dd d d
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 g per 10,000 births per year
dd dd d d d d dd dd d d dd d d dd d d dd
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per
dd dd dd dd dd dd d d dd d d d d dd dd dd
year d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year
ll ddll dd ll ll ll dll ll ll ll dll ll
ANS: D dd
The perinatal mortality rate includes fetal and neonatal deaths per 1000 live births
dd d d dd dd d d dd dd d d dd d d dd dd
dd per year.DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 12
dd dd dd dd dd d d dd
, INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING 8TH EDITION LEIFER TEST dd dd dd dd dd dd dd dd dd
BANK
3
OBJ: 9 TOP: The Present-Child Care
dd dd dd dd d d
KEY: Nursing Process Step: Implementation
d d dd d d d d
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
d d d d d d d d d d d d dd
5. What is the focus of current maternity practice?
dd dd dd dd dd d d d d
a. Hospital births for the majority of women dd dd d d d d dd d d
b. The traditional family unit dd dd dd
c. Separation of labor rooms from d d dd dd d d
delivery rooms d. A quality family
d d dd ll ddl ddl dd ll ll
experience for each
dll ll ll
patient
ll
ANS: D dd
Current maternity practice focuses on a high-quality family experience for all families, traditional or
d d dd d d d d dd dd dd dd dd d d dd d d d d
otherwise.
d d
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 6
dd d d dd dd dd dd
TOP: The Present-Maternity Care KEY: Nursing Process Step:
dd dd dd d d d d d d d d
N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
dd ll dd dd dd dd dd
6. Who advocated the establishment of the Childrens Bureau? a.
dd dd dd dd dd dd dd ll
Lillian Wald
ll ll
b. Florence Nightingale dd
c. Florence Kelly dd
d. Clara Barton d d
ANS: A dd
Lillian Wald is credited with suggesting the establishment of a federal Childrens Bureau.
dd dd d d dd dd dd dd d d dd d d dd d d
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 4
dd d d dd dd d d dd
TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: Implementation
dd dd d d d d d d d d d d
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
d d d d dd d d d d d d dd dd
7. What was the result of research done in the 1930s by the Childrens Bureau?
dd dd dd dd dd d d dd dd dd dd dd d d dd
a. Children with heart problems are now cared for by pediatric cardiologists.
d d dd d d d d dd dd dd d d dd d d
b. The Child Abuse and Prevention Act was
dd dd dd dd dd d d
passed.
dd Hot lunch
c. programs were established in
dll d d ddll dd ddl ddl d d dll dll ddl ddl
many schools.
d. Childrens asylums were founded.
dd d d d d dd
ANS: C dd
School hot lunch programs were developed as a result of research by the Childrens Bureau on the
dd dd d d d d dd dd dd dd d d dd dd dd d d d d dd dd
effects of economic depression on children.
d d dd ll dd dd dd
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF:
d d d d d d d d
Page 4 TOP: The Past KEY: Nursing Process
d d dd ll dd dd d d dd dd
Step: N/A
d d d d
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Coordinated Care
d d d d dd d d dd d d dd
8. What government program was implemented to increase the educational exposure of preschool
dd d d d d d d dd dd d d dd d d d d d d
children?d d
a. WIC
b. Title XIX of Medicaid dd d d d d
c. The Childrens d d
Charter d.
dd ll dll
Head Start
dd ll
ANS: D dd
Head Start programs dd dd d d were established to increase educational exposure of preschool children.
d d dd dd d d d d d d d d d d
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 3
dd d d dd dd d d dd
TOP: Government Influences in Maternity and Pediatric Care KEY: Nursing
d d d d d d d d dd dd d d d d d d
Process Step: N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and
dd d d dd ll dd dd dd dd dd d d dd
Development
dd