Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. Probability Mass Function (PMF) - Correct Answer: f(x) = P(X=x) = {(1/2) if x=0, (1/2)
if x=1, 0 if otherwise}
2. Bernouilli Distribution - Correct Answer: pdf=(pi^x) * (1-pi)^(1-x)
E=pi
VAR=pi(1-pi)
3. Geometric Distribution - Correct Answer: Let Y = the number of trials required to get
the first success;
pdf = ((1-p)^x) * p * I(x)
4. Probability Density Function (PDF) - Correct Answer: an equation used to compute
probabilities of continuous random variables
5. PDF Properties - Correct Answer: 1.) f(x) >= 0 , 2.) Integral (-inf, inf) f(x) dx = 1
6. Normal distribution - Correct Answer: A function that represents the distribution of
variables as a symmetrical bell-shaped graph.
, 7. Exponential Distribution - Correct Answer: A probability distribution associated with
the time between arrivals;
lambda*exp(-lambda*x)
8. Binomial Distribution - Correct Answer: a frequency distribution of the possible
number of successful outcomes in a given number of trials in each of which there is the
same probability of success.;
(n x) * p^x * (1-p)^(n-x) * I{0,..,n}(x)
Poisson Distribution - Correct Answer: Probability distribution for the number of arrivals
during each time period;
f(x) = (exp(-lambda)*lambda^x)/ x! * I{0, 1,...}(x)
9. Uniform distribution - Correct Answer: the frequency of each value of the variable is
evenly spread out across the values of the variable;
f(x) = 1/(b-a) * I(a,b)(x)
10. Gamma Distribution - Correct Answer: used to model waiting time until kth event
occurs
X~GAM(c,d) 0<c 0<d
pdf: f(x)=1/[(c^d)gamma(d)] x^(d-1)e^-x/c 0<x
mean: dc