TL
F TL
F TL
F F TL TL
F F TL
Halter: Varcarolis’ Foundations of Psychiatric-Mental Health Nursing: A Clinical
TL
F TL
F TL
F FTL TL
F TL
F TL
F TL
F
Approach, 9th Edition
F TL F TL F TL
MULTIPLE CHOICE TL
F
1. The scope of practiced for an advanced nurse practitioner would include which intervention?
TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
a. Conducting a mental health assessment. TL
F TL
F F TL F TL
b. Prescribing psychotropic medication. TL
F TL
F
c. Establishing a therapeutic relationship. F TL TL
F TL
F
d. Individualizing a nursing care plan. FTL TL
F F TL TL
F
ANS: F T L B
In most states, prescriptive privileges are granted to master’s-prepared nurse practitioners
F TL F TL F TL F TL F TL TL
F F TL TL
F F TL F TL
Fand clinical nurse specialists who have taken special courses on prescribing medication.
TL F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL FTL
FThe nurse prepared at the basic level is permitted to perform mental health assessments,
TL TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Festablish relationships, and provide individualized care planning.
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F TL
F TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment TL
F FTL F T L TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
2. A nursing student expresses concerns that mental health nurses “lose all their clinical
TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F F TL TL
F TL
F
TL
F nursing skills.” Select the best response by the mental health nurse. F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. “Psychiatric nurses practice in safer environments than other specialties. Nurse- F TL F TL TL
F TL
F FTL TL
F F TL TL
F TL
F
to-client ratios must be better because of the nature of the clients’ problems.” F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL TL
F
b. “Psychiatric nurses use complex communication skills as well as critical F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F F TL
thinking to solve multidimensional problems. I am challenged by those
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
situations.” F TL
c. “That’s a misconception. Psychiatric nurses frequently use high TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
technology monitoring equipment and manage complex intravenous
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL TL
F
therapies.” F TL
d. “Psychiatric nurses do not have to deal with as much pain and suffering F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F
as medical–surgical nurses do. That appeals to me.”
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
ANS: F T L B
The practice of psychiatric nursing requires a different set of skills than medical–surgical
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fnursing, though there is substantial overlap. Psychiatric nurses must be able to help
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fclients with medical as well as mental health problems, reflecting the holistic perspective
TL F TL F TL F TL TL
F F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL
Fthese nurses must have. Nurse–client ratios and workloads in psychiatric settings have
TL TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fincreased, just like other specialties. Psychiatric nursing involves clinical practice, not just
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fdocumentation.
TL
Psychosocial pain and suffering are as real as physical pain and suffering. TL
F TL
F TL
F F TL FTL F TL FTL TL
F TL
F TL
F TL
F
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TL
F TL
F TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment TL
F FTL F T L TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
3. When a new bill introduced in Congress reduces funding for care of persons diagnosed
F TL F TL FTL TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
Fwith mental illness, a group of nurses write letters to their elected representatives in
TL F TL FTL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
Fopposition to the legislation. Which role have the nurses fulfilled?
TL TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. Recovery
b. Attending
c. Advocacy
d. Evidence-based practice TL
F
, ANS: F T L C
An advocate defends or asserts another’s cause, particularly when the other person lacks
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
the ability to do that for self. Examples of individual advocacy include helping clients
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
understand their rights or make decisions. On a community scale, advocacy includes
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
political activity, public speaking, and publication in the interest of improving the human
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
condition. Since funding is necessary to deliver quality programming for persons with
F TL F TL F TL TL
F F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F FTL FTL
mental illness, the letter-writing campaign advocates for that cause on behalf of clients
TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
who are unable to articulate their own needs.
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F F TL TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment F TL F TL F T L TL
F TL
F TL
F TL
F FTL
4. A family has a long history of conflicted relationships among the members. Which
TL
F TL
F TL
F F TL TL
F F TL TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F
Ffamily member’s comment best reflects a mentally healthy perspective?
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. “I’ve made mistakes but everyone else in this family has also.” F TL F TL TL
F F TL TL
F FTL TL
F F TL F TL TL
F
b. “I remember joy and mutual respect from our early years together.”
TL
F TL
F TL
F F TL TL
F F TL TL
F FTL TL
F TL
F
c. “I will make some changes in my behavior for the good of the family.”
F TL F TL TL
F F TL F TL F TL F TL F TL TL
F F TL TL
F F TL F TL
d. “It’s best for me to move away from my family. Things will never change.”
TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F TL
F
ANS: F T L C
The correct response demonstrates the best evidence of a healthy recognition of the
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL TL
F F TL
Fimportance of relationships. Mental health includes rational thinking, communication
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fskills, learning, emotional growth, resilience, and self-esteem. Recalling joy from earlier
TL F TL F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
in life may be healthy, but the correct response shows a higher level of mental health. The
TL
F TL
F F TL F TL F TL F TL FTL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
other incorrect responses show blaming and avoidance.
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) TL
F TL
F TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity TL
F TL
F F T L TL
F TL
F TL
F
5. Which assessment finding most clearly indicates that a client may be experiencing a
TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL F TL TL
F F TL TL
F TL
F FTL
Fmental illness?
TL F TL
a. reporting occasional sleeplessness and anxiety. TL
F TL
F F TL TL
F
b. reporting a consistently sad, discouraged, and hopeless mood. TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. being able to describe the difference between “as if” and “for real.” F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL TL
F TL
F F TL
d. experiencing difficulty making a decision about whether to change jobs. F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F TL
F
ANS: F T L B
The correct response describes a mood alteration, which reflects mental illness. The
FTL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
distracters describe behaviors that are mentally healthy or within the usual scope of
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fhuman experience.
TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TL
F TL
F TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity TL
F TL
F F T L TL
F TL
F TL
F
6. Which finding best indicates that the goal “Demonstrate mentally healthy behavior”
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL
Fwas achieved for an adult client?
TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. being willing to work towards achieving ideals and meeting demands. F TL F TL F TL TL
F F TL TL
F F TL F TL TL
F
b. behaving without considering the consequences of personal actions. TL
F FTL F TL TL
F TL
F FTL TL
F
c. aggressively meeting personal needs without considering the rights of others. TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F F TL TL
F TL
F
d. seeking help from others to avoid assuming responsibility for major areas of TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL TL
F TL
F FTL TL
F TL
F
own life. TL
F F TL
, ANS: F T L A
Mental health is a state of well-being in which individuals reach their own potential,
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
cope with the normal stresses of life, work productively, and contribute to the
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
community. Mental health provides people with the capacity for rational thinking,
F TL F TL F TL TL
F TL
F F TL TL
F F TL F TL TL
F TL
F
communication skills, learning, emotional growth, resilience, and self-esteem. The correct
TL
F TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
response describes an adaptive, healthy behavior. The distracters describe maladaptive
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
behaviors.
F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TL
F TL
F F TL
TOP: F T L Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity F TL F TL F T L TL
F F TL F TL
7. A nurse encounters an unfamiliar psychiatric disorder on a new client’s admission form.
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
F Which resource should the nurse consult to determine criteria used to establish this
TL TL
F F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F FTL FTL
diagnosis?
TL
F
a. International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F
(ICD-10) F TL
b. The ANA’s Psychiatric-Mental Health Nursing Scope and Standards of Practice
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V) F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
d. A behavioral health reference manual
TL
F TL
F TL
F F TL
ANS: F T L C
The DSM-V gives the criteria used to diagnose each mental disorder. It is the official
TL
F TL
F TL
F F TL F TL F TL F TL TL
F TL
F FTL F TL TL
F TL
F TL
F
guideline for diagnosing psychiatric disorders. The distracters may not contain diagnostic
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fcriteria for a psychiatric illness.
TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F F TL TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment TL
F TL
F F T L TL
F F TL F TL TL
F TL
F
8. A nurse wants to find a description of diagnostic criteria for anxiety disorders. Which
TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F F TL TL
F TL
F F TL
Fresource would have the most complete information?
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. Nursing Outcomes Classification (NOC) TL
F TL
F TL
F
b. DSM-V
c. The ANA’s Psychiatric-Mental Health Nursing Scope and Standards of Practice
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. ICD-10
ANS: F T L B
The DSM-V details the diagnostic criteria for psychiatric clinical conditions. It is the
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fofficial guideline for diagnosing psychiatric disorders. The other references are good
TL F TL TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F
resources but do not define the diagnostic criteria.
TL
F TL
F TL
F F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F F TL TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment F TL F TL F T L TL
F F TL F TL TL
F TL
F
9. Which individual behavior demonstrates resilience?
TL
F TL
F TL
F FTL
a. Repress stressors associated with a divorce. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. Continuing to grieve the death of a spouse for 5 years. F TL TL
F F TL TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
c. Continuing to live in a shelter for 2 years after the home is destroyed by fire. F TL F TL TL
F TL
F F TL FTL TL
F TL
F F TL FTL TL
F TL
F F TL TL
F F TL
d. Taking a temporary job to maintain financial stability after loss of a TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
TL
F permanent job. F TL
ANS: F T L D
, Resilience is closely associated with the process of adapting and helps people facing TL
F FTL F TL TL
F F TL TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
tragedies, loss, trauma, and severe stress. It is the ability and capacity for people to
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fsecure the resources they need to support their well-being. Repression and protracted
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL FTL
Fgrief are unhealthy. Living in a shelter for 2 years shows a failure to move forward after
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fa tragedy. See related audience response question.
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F F TL F TL
TOP: F T L Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity TL
F TL
F F T L TL
F TL
F F TL
10. The relationship of the North American Nursing Diagnosis Association (NANDA) is
TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
TL
F to clinical judgment as Nursing Interventions Classification (NIC) is to what?
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
a. client outcomes. TL
F
b. nursing actions. TL
F
c. diagnosis.
d. symptoms.
ANS: F T L B
Analogies show parallel relationships. NANDA, the North American Nursing Diagnosis F TL F TL F TL F TL F TL F TL TL
F F TL F TL
Association, identifies diagnostic statements regarding human responses to actual or
F TL FTL TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F
potential health problems. These statements represent clinical judgments. NIC (Nursing
TL
F F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Interventions Classification) identifies actions provided by nurses that enhance client
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
outcomes. Nursing care activities may be direct or indirect.
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TL
F F TL F TL
TOP: F T L Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment F TL TL
F F T L TL
F TL
F TL
F TL
F FTL
11. An adult says, “Most of the time I’m happy and feel good about myself. I have learned
FTL F TL F TL FTL F TL F TL TL
F F TL TL
F F TL F TL F TL TL
F F TL F TL F TL
F that what I get out of something is proportional to the effort I put into it.” Which
TL F TL F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F F TL F TL
TL
F number on this mental health continuum should the nurse select? TL
F FTL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Mental Illness Mental Health TL
F TL
F TL
F
F12345
TL F TL F TL F TL F TL
a. 1
b. 2 F T L F T L
c. 3
d. 4 F T L F T L
e. 5
ANS: F T L E
The adult is generally happy and has an adequate self-concept. The statement indicates the
F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
Fadult is reality-oriented, works effectively, and has control over own behavior. Mental health
TL TL
F FTL TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F FTL TL
F
Fdoes not mean that a person is always happy.
TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL F TL
PTS: F T L F T L 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TL
F TL
F TL
F
TOP: F T L Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity TL
F TL
F F T L TL
F TL
F F TL
12. Which disorder is an example of a culture-bound syndrome? TL
F F TL TL
F F TL FTL TL
F TL
F FTL
a. Epilepsy
b. Schizophrenia
c. Running amok TL
F
d. Major depressive disorder TL
F TL
F