• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 613 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For International Business A Managerial Perspective,Global Edition, 9th edition Ricky W. Griffin Michael Pustay

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 613 pagina's

Improve your understanding of international business with this Test Bank for International Business: A Managerial Perspective, Global Edition, 9th Edition by Ricky W. Griffin and Michael Pustay. This comprehensive study resource is designed to support students by providing chapter-by-chapter practice questions that align with the textbook and reinforce key concepts in global business management. The test bank covers essential topics including globalization, international trade theory, foreign direct investment, international monetary systems, global financial markets, international strategy, multinational corporations, international marketing, global operations management, human resource management, cross-cultural communication, ethics, political and legal environments, regional economic integration, and emerging global markets. The practice questions help students strengthen critical thinking skills, assess their understanding of course material, and prepare confidently for quizzes, assignments, midterm exams, and final examinations. Organized according to the Global Edition, 9th Edition, this resource is an excellent companion for reviewing complex international business concepts, improving analytical abilities, and achieving academic success in undergraduate and graduate business courses.

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank For
International Business A Managerial Perspective, Global Edition, 9th edition Ricky W. Griffin
Michael Pustay
Chapters 1-19

Chapter 1 An Overview of International Business

1) Which of the following would be considered an international business transaction?
A) purchasing products in one country and assembling them in the same country
B) recruiting employees internationally
C) borrowing money from a major bank to finance capital improvements
D) shipping finished products from one country to another for retail sale
Answer: D
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Analytical Thinking

2) Trade between nations can be traced back as far as ________.
A) 2000 BC
B) 500 BC
C) 1200
D) 1600
Answer: A
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

3) Which country was a significant focal point for international business during the Middle
Ages?
A) China
B) England
C) Italy
D) Russia
Answer: C
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

4) Which of the following is a primary source of revenue for FIFA World Cup?
A) television coverage
B) public donations
C) real estate sales
D) international loans
Answer: A

,Diff: 1
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

5) A boundary less economy is one in which ________.
A) exported goods are predominant
B) regional borders are significant
C) trade laws are strictly enforced
D) national borders are irrelevant
Answer: D
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

6) Business transactions between parties from more than one country are known as international
business.
Answer: TRUE
Diff: 1
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

7) International business is more complex than domestic business.
Answer: TRUE
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

8) Small businesses are usually not involved in international business given the cost restrictions.
Answer: FALSE
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

9) The growth of FDI and MNCs first started during the American colonial period.
Answer: TRUE
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

,10) How is FIFA World Cup symbolic of international business?
Answer: FIFA World Cup reflects an intense version of international business. Cities compete
with each other to host the games because hosting it brings recognition and publicity to the city
just as it does to a company brand name. In addition, the city benefits from increased travel,
tourism, and investment by businesses supporting the games.
Diff: 3
Skill: Critical Thinking
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

11) How does international business differ from domestic business? Why is it important for
business students to learn about international business?
Answer: Domestic business involves transactions that occur within a single country, while
international business involves transactions that cross national borders. Students should learn
about IB because most large firms have global operations and many small firms are expanding
into the international arena.
Diff: 3
Skill: Synthesis
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

12) International business differs from domestic business in several ways. Identify at least three
of these differences and describe their implications for companies.
Answer: The countries involved may use different currencies, requiring currency conversion and
introducing exchange rate risk. Because the legal systems are different, one or more parties must
adjust their practices to comply with local laws. Cultural differences and the availability of
resources affects production of various items and production methods.
Diff: 3
Skill: Synthesis
LO: 1.1: Discuss the meaning of international business.
AACSB: Application of Knowledge

13) The Internet has helped small businesses compete in global markets because it ________.
A) allows them to establish a physical presence in each country
B) avoids transactions involving foreign exchange
C) eliminates price controls
D) reduces entry costs
Answer: D
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.2: Explain the importance of understanding international business.
AACSB: Application of Knowledge

, 14) According to the CAGE Model, which of the following refers to the physical,
communications, and transportation links between countries?
A) cultural distance
B) administrative distance
C) geographic distance
D) economic distance
Answer: C
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.2: Explain the importance of understanding international business.
AACSB: Application of Knowledge

15) Individuals should most likely study international business to ________.
A) comply with graduate school certification requirements
B) ensure that an employer has a global online presence
C) remain current on the latest business methods
D) obtain bilingual business experience
Answer: C
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.2: Explain the importance of understanding international business.
AACSB: Application of Knowledge

16) Which of the following has most likely triggered the increase of small businesses involved in
international business?
A) e-commerce
B) economic recession
C) foreign-made materials
D) increased cultural literacy
Answer: A
Diff: 2
Skill: Concept
LO: 1.2: Explain the importance of understanding international business.
AACSB: Application of Knowledge

17) Just-in-time systems were created in ________.
A) the United States
B) Japan
C) Germany
D) China
Answer: B
Diff: 1
Skill: Concept
LO: 1.2: Explain the importance of understanding international business.
AACSB: Application of Knowledge

Documentinformatie

Geüpload op
4 juli 2026
Aantal pagina's
613
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$17.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
StuviaGuides
4.3
(2324)
Verkocht
16795
Volgers
8365
Items
6081
Laatst verkocht
4 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen