QUESTIONS AND CORRECT ANSWER WITH
EXPLANATION GRADED A+ STUDY GUIDE SOUTHERN
NEW HAMPSHIRE UNIVERSITY
1. Training and development refers to:
A. Employee termination
B. Improving employee skills and knowledge
C. Payroll processing
D. Recruitment only
Answer: B
It focuses on enhancing employee competencies.
2. Training is mainly:
A. Long-term growth
B. Short-term skill improvement
C. Job loss process
D. Salary deduction
Answer: B
Training focuses on immediate job skills.
3. Development is:
A. Short-term learning
B. Long-term growth of employees
C. Job termination
D. Payroll activity
Answer: B
Development focuses on future career growth.
4. The main purpose of training is to:
,A. Reduce employees
B. Improve job performance
C. Increase conflict
D. Reduce HR role
Answer: B
Training improves performance.
5. Needs assessment identifies:
A. Salary levels
B. Training requirements
C. Job titles
D. Promotions
Answer: B
It determines training needs.
6. On-the-job training occurs:
A. Outside workplace
B. While doing actual work
C. In classrooms only
D. Online only
Answer: B
Employees learn while working.
7. Off-the-job training occurs:
A. At workplace
B. Outside work environment
C. During breaks
D. Only in offices
Answer: B
It happens away from the job.
8. Orientation training is:
, A. Advanced training
B. Introduction to organization
C. Job termination
D. Salary review
Answer: B
It helps new employees adjust.
9. Coaching is:
A. Random advice
B. One-on-one training method
C. Job firing
D. Payroll method
Answer: B
It involves personal guidance.
10. Mentoring is:
A. Punishment
B. Long-term guidance relationship
C. Salary deduction
D. Recruitment
Answer: B
It supports career development.
11. Training improves:
A. Confusion
B. Employee performance
C. Conflict
D. Delay
Answer: B
It enhances performance.
12. Development focuses on: