A Complete Exam Study Guide with 100% Certified and Verified
Answers.
Latest Updated 2026/2027
Test Bank For Diversity In Organization 2nd Edition, Bell
Chapter 1: Introduction to the Study of Diversity in Organizations
Multiple Choice
1. According to Cox and Blake, valuing diversity can benefit organizations in which of the following
areas?
A. Cost, resource acquisition, marketing, creativity, problem solving, and system flexibility.
B. Cost, financial remuneration, accounting, creativity, problem configuration, and system
flexibility.
C. Organizational commitment, marketing, accounting, creativity, problem configuration, and
financial stability.
D. Organizational commitment, advertising, creativity, problem configuration, and financial
stability.
E. None of the above.
Answer: A, pp. 12
2. The term “ethnicity” refers to
A. differences between Hispanics and Asians.
B. a shared national origin or cultural heritage among people.
C. biological differences identifiable by scientists.
D. race
E. All of the above.
1
,Test Bank For Diversity In Organization 2nd Edition, Bell
A Complete Exam Study Guide with 100% Certified and Verified
Answers.
Latest Updated 2026/2027
Answer: B, p. 9
3. In their 1987 research on the changes that would occur in the nature of work and in the
demographic background of workers in the 21st century, Johnston and Packer stated that
A. by the year 2000, 85% of the workforce would be women and minorities.
B. by the year 2000, 65% of the workforce would be women and minorities.
C. by the year 2000, 85% of the net new entrants to the workforce would be women and
minorities.
D. by the year 2000, White men would be a very small minority of the workforce.
E. None of the above.
Answer: C, p. 9
4. According to the text, which of the following statements is true of the demographic makeup of
the workforce?
A. Blacks are about 25% of the workforce.
B. Whites are about 50% of the workforce.
C. Whites are about 75% of the workforce.
D. Whites are about 90% of the workforce.
E. The representation of Hispanics in the workforce is declining.
Answer: C, pp. 10-11
5. Among the costs associated with doing a poor job of integrating workers from various
backgrounds is
A. exit interviews.
2
,Test Bank For Diversity In Organization 2nd Edition, Bell
A Complete Exam Study Guide with 100% Certified and Verified
Answers.
Latest Updated 2026/2027
B. lost productivity while positions are unfilled.
C. recruiting costs.
D. A, B, and C above.
E. A and C only above.
Answer: D., p. 14
6. Which of the following statements accurately describes research on the performance of diverse
groups compared with homogeneous groups?
A. Initially, the diverse groups performed better because they were more tolerant of each others’
differences.
B. Over time, the diverse groups performed worse because they were less tolerant of each others’
differences and felt comfortable expressing this discomfort.
C. Initially, the homogeneous groups outperformed the diverse groups, but by the end of the
semester, the diverse groups outperformed the homogeneous groups.
D. A and B only above.
E. A, B, and C above.
Answer, C, p. 18
7. Which of the following are some of the potential negative outcomes that may be consequences
of increased diversity?
A. Dysfunctional communication processes.
B. Harassment.
C. Perceptions that non-traditional workers are unqualified.
D. Lowered attachment, commitment, and satisfaction.
E. All of the above.
3
, Test Bank For Diversity In Organization 2nd Edition, Bell
A Complete Exam Study Guide with 100% Certified and Verified
Answers.
Latest Updated 2026/2027
Answer, E, p. 22
8. Individual benefits of working and learning in diverse environments documented by researchers
include
A. being able to take the perspective of others.
B. higher grades for students.
C. seeing diversity as being divisive, but beneficial nonetheless.
D. greater attachment to members of one’s own groups.
E. All of the above.
Answer, A, p. 24
9. Which of the following is accurate of the stereotype of Asian Americans as being the “model
minority”?
A. Some jobs held by Asians contradict the stereotype of Asians as successful and high earners.
B. Asians are sometimes perceived as the “model minority” while at the same time they
experience the glass ceiling and other forms of discrimination.
C. Some Asian entrepreneurs are self-employed because of a lack of opportunities in formal
organizations.
D. A and C only above.
E. A, B, and C above.
Answer: E, pp. 28-29
10. Education levels, employment levels, and income levels provide information on the status of
different groups because
4