Answers
1. When the dugout area is temporarily extended::
Answer D. It shall be extended toward the outfield on a line parallel to the foul line, equally
applied for both teams.
2. Bats that are not made of a single piece of wood::
Answer C. Shall meet the BBCOR performance standard and be labeled.
3. If loose equipment interferes with play, the umpire may, based on his
judgment and the circumstances of the play::
Answer D. A, B and C. (Call an out, award bases or return runners)
4. Each player shall be numbered with a plain number of solid color
contrasting with the color of the shirt::
Answer B. On the back of the jersey
5. The batter comes to bat wearing a batting helmet that meets all NOCSAE
requirements but has a mirror-like surface.:
Answer B. This is not a legal helmet and must be replaced.
6. If a thrown ball is touched with an illegal glove or mitt, and is
discovered by the umpire, the coach may choose to take the result of the
1/
10
, play or the award of::
Answer C. Two bases.
7. Any question regarding legality of a player's equipment::
Answer C. Shall be resolved by the
umpire-in-chief
8. The term "ball" is used as::
Answer D. All of the above. (A playing implement necessary to conduct a game, A designation
of a pitch that is not touched by the bat, Possible umpire designation of a pitch.)
9. To "intentionally" give a batter a base on balls::
Answer C. The catcher or coach must request to award the batter first base on any ball-and-
strike count.
10. A ball is determined as a lodged ball if it is::
Answer D. All of the above (stuck, wedged, or unreachable)
11. B1 is crowding the front edge of the batter's box and legally hits
the pitch. His stride through with his swing places his front foot on the
ground in front and outside the batter's box while his back foot remains
in the box. The batted ball bounces up and accidentally hits B1's front leg:
Answer A. Foul Ball
12. An infield fly is a fair fly that is hit before there are two outs and at
2/
10