T L
T L
T
andDevelopment
L
T L
T
AcrosstheLifespan
L
T L
T L
T L
T
2nd Edition Leifer-
L
T L
TT L
TT
latest 2022 L
TT
,Chapter 1: Healthy People 2020
L
T L
TT L
TT TT L
Test Bank
L
T
MULTIPLE CHOICE TT L
1. The purpose of Healthy People 2020 is to:
L
TT TT L TT L L
TT L
TT TT L TT L
a. examine world health needs. TT L TT L TT L
b. evaluate accomplishments for years 2010–2020. L
TT TT L TT L TT L
c. focus primarily on infant health and mortality. TT L L
TT TT L L
TT TT L L
TT
d. examine funding issues for health care. L
TT TTL TT L TT L TT L
ANS: B TT L
Healthy People 2020 is an evidence-based 10-year report card describing health-care
TT L L
TT TT L TT L L
TT TT L L
TT TT L TT L TT L
accomplishments in the United States between the years of 2010 and 2020.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 1 OBJ: 1 L
T L
TT L
TT TT L TT L
TOP: Healthy People 2020 KEY: Nursing Process Step: Intervention
L
TT L
TT TT L L
T L
T TT L L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L TT L TT L L
TT L
TT TT L T L TT L L
TT L
TT
2. A health-care worker planning a research project related to teenage pregnancy in his
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
community would include in the initial assessment the health status of the target population.
TT L L
TT L
TT L
TT L
TT TT L L
TT L
TT TT L TT L TT L TT L TT L L
TT
Health status could be best evaluated by the examination of the: a. birth rate, disease
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
morbidity, and life expectancy.
TT L TT L TT L TT L
b. birth rate, access to health care, and death rate. L
TT TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L
c. disease morbidity, life expectancy, and health insurance coverage. L
TT L
TT TT L L
TT L
TT TT L L
TT
d. health insurance coverage, death rate, and access to health care. L
TT TT L TT L L
TT L
TT TT L L
TT L
TT TT L
ANS: B TT L
Birth rate statistics identify age of mother; death rates include infant mortality and age of
TT L L
TT L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT L
TT TT L TT L L
TT
mother; access to health care may affect a teenager’s ability to obtain adequate prenatal
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
care.
TT L
DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 6 OBJ: 3 L
T L
TT L
TT TT L TT L
TOP: Health status KEY: Nursing Process Step: Planning
L
TT L
TT L
T L
T TT L L
TT
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L TT L TT L L
TT L
TT TT L T L TT L L
TT L
TT
3. The health-care worker teaches a group of new parents about the “back to sleep” program,
TT L TT L TT L L
TT TT L TT L L
TT TT L L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT
which is directed toward the reduction of sudden infant death syndrome (SIDS) by: a.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
positioning the baby on a small flat pillow. TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L
b. placing the baby on its back in the crib. TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
c. gently rocking the baby before returning it to bed. TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
d. tucking infant snuggly in the crib with a light blanket. TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L TT L
ANS: B TT L
The back to sleep program helps reduce the incidence of SIDS by placing the infant on its
L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L TT L
back rather than on its stomach.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Application L
T L
TT REF: p. 8 L
TT TT L OBJ: 5 TT L
, TOP: Back to sleep program TT LKEY: Nursing Process Step: Intervention TT L L
TT L
TT L
T L
T TT L L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L L
TT L
TT L
TT TTL TT L L
T L
TT L
TT L
TT
4. Healthy People 2020 endorses the completion of a high school education primarily to enable
L
TT L
TT TT L TT L L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
a person to:
TT L TT L TT L
a. secure a better job. TT L TT L TT L
b. increase the quality of life. TT L TT L TT L TT L
c. make healthy lifestyle choices. L
TT TT L TTL
d. maintain the family unit. L
TT TT L TT L
ANS: C L
TT
One of the goals of Healthy People 2020 is to increase the number of persons graduating
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
from high school so that they have a better education basis on which to make healthy
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
lifestyle choices.
TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 8 OBJ: 4 TT L TT L TT L TT L TT L
TOP: Health indicators KEY: Nursing Process Step: NA MSC: NCLEX:
TT L L
TT L
TT T T L TT L TT L L
TT L
TT L
TT L
T
NA
L
TT
5. Healthy People 2020 is published by the: TT L TT L TT L TT L L
TT TT L
a. Centers for Disease Control and Prevention. TT L TT L TT L TT L TT L
b. Department of the Interior. TT L L
TT TT L
c. World Health Organization. L
T L
TT
d. Department of Health and Human Services. L
TT TT L TT L TT L L
TT
ANS: D L
TT
Healthy People 2020 is published by the U.S. Department of Health and Human Services.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 1 OBJ: 1 L
T TT L L
TT TT L TT L
TOP: Healthy People 2020 KEY: Nursing Process Step: NA MSC: NCLEX: NA
L
TT L
TT TT L T T L TL L
TT TT L L
TT L
TT TT L TT L
6. Infant mortality rates are based on infant deaths that occur:
L
TT L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L
a. at birth, per 1000 deliveries. TT L TT L TT L TT L
b. before 1 year of age, per 1000 live births. TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L
c. from infection and congenital disorders, per 1000 live births. TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L
d. from unexplained causes, per 1000 live births. TT L L
TT TT L TT L TT L TT L
ANS: B L
TT
Infant mortality is reported on deaths occurring before the age of 1 year per 1000 live
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
births.
TT L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 6 OBJ: 4 L
T TT L L
TT TT L TT L
TOP: Infant mortality TT KEY: Nursing Process Step: Planning
L TT L L
T L
T L
T L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: growth and development
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
7. Although the life expectancy has increased, Healthy People 2020 will focus on the older
L
TT TT L L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT L
TT TT L TT L L
TT TT L
adult’s need for:
TT L TT L TT L
a. better pharmacy insurance coverage. L
TT L
TT TT L
b. improved extended care facilities. TT L TT L L
TT
c. increased compliance to medical protocols. L
TT TT L TT L TT L
d. maintenance of independent lifestyles. L
TT TT L L
TT
ANS: D L
TT
, The maintenance of independent lifestyles is an ongoing problem for the older adult.
L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 9 OBJ: 4 TT L TT L TT L TT L L
T
TOP: Older adults KEY: Nursing Process Step: Planning
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L L
TT L
TT L
TT TT L TT L TL L
TT TT L L
TT
8. Information about morbidity and mortality gives the health-care worker data to identify: a. L
TT TT L TT L L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT L
TT L
TT TT L
lifespan statistics. L
TT
b. high-risk age groups for certain diseases or hazards. L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT TT L
c. effectiveness of treatment. L
TT L
TT
d. cost-effective treatment for the general population. L
TT TT L TT L TT L TT L
ANS: B L
TT
Evaluating specific details of the determinants of health help health-care workers develop TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L L
TT TT L TT L
an understanding of the health status of the population. Morbidity and mortality
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
statistics can identify risks for disease or health hazard by age group.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 6 OBJ: 3 TT L TT L TT L TT L L
T
TOP: Morbidity
TT L KEY: Nursing Process Step: Planning TT L TT L TT L TT L TT L
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L L
TT L
TT L
TT TT L TT L TL L
TT TT L L
TT
9. A major cause of death for children under the age of 1 year is:
L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L TT L
a. congenital abnormalities. TT L
b. infection.
c. cancer.
d. injuries.
ANS: A L
TT
The Centers for Disease Control and Prevention has identified congenital abnormalities as
TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT L
TT L
TT TT L L
TT
a leading cause of death for children under the age of 1 year.
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 6, Box 1-1 TT L TT L L
T L
TT L
TT L
TT
OBJ: 1 TT L TOP: Health status TT L TT L TT L
KEY: Nursing Process Step: Intervention L
T L
T L
T L
T
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: prevention and early detection of disease
L
T TT L L
TT L
TT L
TT TT L TT L TL L
TT TT L L
TT
10. The health-care worker advises a young woman who is 7 weeks pregnant to include folic
TT L TT L TT L L
TT L
TT TT L TT L TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L
acid supplements in her diet in order to:
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
a. strengthen muscles in preparation for effective labor. TT L L
TT TT L TT L L
TT L
TT
b. help control excessive weight gain during pregnancy. L
TT L
TT L
TT L
TT TT L L
TT
c. reduce incidence of congenital malformations. TT L TT L L
TT TT L
d. enhance the probability of carrying the pregnancy to full term. TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
ANS: C L
TT
One of the goals of Healthy People 2020 is to promote use of folic acid supplements early
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
in pregnancy. Ideally, folic acid supplements, or adequate dietary folic acid, should be
TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L TT L
recommended early in the pregnancy to help prevent congenital malformations, especially
TT L L
TT TT L TT L TT L TT L L
TT TT L TT L L
TT TT L
spina bifida.
TT L TT L
DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 8 TT L TT L TT L TT L OBJ: 4 L
T
TOP: Folic acid
TT L KEY: Nursing Process Step: Intervention TT L TT L TT L TT L TT L TT L