Questions and Correct Answers
100% Latest Verified
1. What is the waiting timeframe for a client taking acutane?
Answer: 6 months
2. What is the waiting time for a client w/ autoimmune disease?
Answer: Doctor referral
3. Tertiary colors are
Answer: Two secondary colors mixed (yellow-green, blue-green, blue-violet, red-violet, red-or- ange,
yellow-orange)
4. Secondary colors are
Answer: Two primary colors mixed (orange, green, violet)
5. Primary colors are
Answer: red, yellow, blue
,6. Official Transcript
Answer: An original document authorized by the oflce (HECC), applicant identity information & field of
practices, specific hour requirements for each field of practice.
7. Affidavit of Licensure
Answer: An original document or other approved means of verifying licensure history, including
information disclosing all unresolved or outstanding penalties and/or disciplinary actions.
8. Spore tests should be kept at facility premises for a minimum of
Answer: 2 years
9. Spore tests should be done at least
Answer: Once a month
10. Steam sterilization integrators must be kept for a minimum of
Answer: 60 days
11. Ultrasonic unit must operate at
Answer: 40 to 60 kilohertz
12. Inks, dyes, or pigments
Answer: Must be purchased from a commercial supplier/ manufacturer & have an expiration date
13. Color theory & pigments
Answer: 10 hours
,14. Design, art & placement
Answer: 10 hours
15. Discretionary
Answer: 10 hours
16. Needles & needle bars
Answer: 20 hours
17. Tattoo machines
Answer: 20 hours
18. Equipment/ supplies
Answer: 20 hours
19. Skin
Answer: 20 hours
20. Client services
Answer: 20 Houston
21. Business operations
Answer: 20 hours
22. Oregon laws & rules
Answer: 20 hours
, 23. Safety & infection control
Answer: 40 hours
24. 150 hours of
Answer: Practical training
25. 210 hours of
Answer: Theory
26. Sharps containers must be what?
Answer: Puncture-resistant, leak-proof container that can be closed for handling, storage,
transportation, & disposal. Must be labeled with the "biohazard" symbol
27. Office (definition)
Answer: Health licensing oflce
28. Instruments (definition)
Answer: Equipment used during tattoo services such as needles & tubes
29. High level disinfectant
Answer: A chemical agent, which has demonstrated tuberculocidal activity and is registered with the
EPA
30. FDA (definition)
Answer: Food & drug administration