** All Chapters included
** Multiple Choice & True/False
** Short Answer & Essay
,Table of Contents are given below
Chapter 1 Distinctions between Interviews and Interrogations
Chapter 2 Obtaining and Evaluating Factual Information
Chapter 3 Case Solution Possibilities
Chapter 4 Initial Precautionary Measures for the Protections of the Innocent
Chapter 5 Privacy and the Interview Room
Chapter 6 Qualifications, Attitude, and General Conduct of the Investigator
Chapter 7 Preparation and Starting the Interview
Chapter 8 Formulating Interview Questions
Chapter 9 Behavior Symptom Analysis
Chapter 10 Precautions when Evaluating Behavior Symptoms of Truthful and
Untruthful Subjects
Chapter 11 The Behavior Analysis Interview
Chapter 12 The Use of Specialized Questioning Techniques
Chapter 13 The Reid Nine Steps of Interrogation
Chapter 14 Recommendations for Interrogators
Chapter 15 Distinguishing between True and False Confessions
Chapter 16 Testifying on a Confession
Chapter 17 Interrogation Law
,Chapter 1
Multiple Choice
1. Interviews by their nature are _______________.
A. highly controlled
B. accusatory
C. designed to elicit a confession
D. nonaccusatory
Ans: D
Page: 3
2. The purpose of an interrogation is ________________________.
A. to get a confession
B. to learn the truth
C. to establish guilt
D. to relax the suspect
Ans: B
Page: 5
3. An interrogation should be conducted only when the investigator
is____________________.
A. beginning to develop information
B. immediately after the crime scene investigation
C. when the investigator is reasonably certain of the suspect’s guilt
D. prior to interviews
Ans: C
Page: 5
4. During an interrogation notes should be taken _______________________.
, A. continually
B. when something important is said
C. sporadically
D. after the suspect has told the truth
Ans: D
Page: 6
5. An interrogation can be conducted early in an investigation before an interview, when
_______________.
A. the investigator is in a hurry
B. a witness thinks a suspect is guilty
C. the suspect is caught in an incriminating situation
D. a suspect looks nervous
Ans: C
Page: 7
True or False
6. Interviews and interrogations are conducted in basically the same manner.
Ans: False
Page: 3
7. The investigator should not take notes during an interview.
Ans: False
Page: 4
8. The location of an interrogation is relatively unimportant.
Ans: False
Page: 5