Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Accounting Information Systems 9th Edition by James A. Hall – Chapter Notes, Key Concepts & Exam Revision Study Guide (2026–2027)

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
346
Cijfer
A+
Geüpload op
08-06-2026
Geschreven in
2025/2026

This comprehensive study guide for Accounting Information Systems 9th Edition by James A. Hall provides clear and structured chapter-by-chapter notes, key AIS concepts, and simplified explanations of essential topics. Designed for students preparing for exams in accounting, finance, and business information systems, this resource covers topics such as transaction processing systems, internal controls, system development, databases, and fraud prevention. It is ideal for revision, coursework support, and strengthening understanding of accounting information systems concepts.

Meer zien Lees minder
Instelling
Accounting Information Systems 9th Edition By Jame
Vak
Accounting Information Systems 9th Edition by Jame

Voorbeeld van de inhoud

Accounting Information Systems 9th Edition by James A.
Hall Test Bank (All Chapters) | Verified Questions &
Answers | 2026–2027 Exam Prep Study Guide | A+ Grade
Resource
All chapters covered

, Accounting Information Systems 9e James A. Hall (Test Bank All l l l l l l l l l




Chapters, 100% Original Verified, A+ Grade) l l l l l l




Chapter1—TheInformationSystem:AnAccountant’sPerspective
l l l l l l




TRUE/FALSE

1. Information is a business resource. l l l l




ANS: T l PTS: 1 l l




2. IT outsourcing is location-independent computing.
l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




3. Transactionprocessing systems convert non-financial transactions into financial transactions.
l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




4. Informationlackingreliability may still have value. l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




5. A balance sheet prepared in conformity with GAAP is an example of discretionary reporting.
l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




6. The Management Reporting System provides the internal financial information needed to manage a
l l l l l l l l l l l l




business.
l




ANS: T l PTS: 1 l l




7. Most of the inputs to the General Ledger System come from the Financial Reporting System.
l l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




8. When preparing discretionary reports, organizations can choose what information to report and how to
l l l l l l l l l l l l l




present it.
l l




ANS: T l PTS: 1 l l




9. Retrievalis the task of permanently removing obsolete or redundant records from the database.
l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




10. Systemsdevelopment represents 80 to 90 percent of the total cost of a computer system.
l l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




11. The database administrator is responsible for the security and integrity of the database.
l l l l l l l l l l l l




ANS: T l PTS: 1 l l

, Accounting Information Systems, 9e – Test Bank, Chapter 1


12. Custom software is completely finished, tested, and ready for implementation.
l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




13. The internal auditor represents the interests of third-party outsiders.
l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




14. Information Technology (IT) audits can be performed by both internal and external auditors.
l l l l l l l l l l l l




ANS: T l PTS: 1 l l




15. Custom software is the most affordable systems development option.
l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




16. A database is a collection of interconnected computers and communications devices that allows users to
l l l l l l l l l l l l l l




communicate, access data and applications, and share information and resources.
l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




17. Systemsmaintenance consumes the majority of a system’s total costs.
l l l l l l l l l




ANS: T l PTS: 1 l l




18. Cloud computing is a practice in which the organization sells its IT resources to a third-party outsourcing
l l l l l l l l l l l l l l l l




vendor then leases back IT services from the vendor for a contract period.
l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




19. A potential benefit of cloud computing is that the client firm does not need to know where its data are bring
l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l




processed.
l




ANS: F l PTS: 1 l l




20. One of the greatest disadvantages of database systems is that all data is always available to all users.
l l l l l l l l l l l l l l l l l




ANS: F l PTS: 1 l l




21. Under SOX legislation public accounting firms are no longer allowed to provide consulting services to audit
l l l l l l l l l l l l l l l




clients.
l




ANS: T l PTS: 1 l l




22. One member of a company’s audit committee must be an independent CPA.
l l l l l l l l l l l




l ANS: F l PTS: 1 l

, Accounting Information Systems, 9e – Test Bank, Chapter 1


MULTIPLE CHOICE l




1. Which of the following is not a business resource?
l l l l l l l l




a. raw material l




b. labor
c. information
d. all are business resources
l l l




l ANS: D l PTS: 1 l




2. Which level of management is responsible for short-term planning and coordination of activities
l l l l l l l l l l l l




necessary to accomplish organizational objectives?
l l l l l




a. operations management l




b. middle management l




c. top management l




d. line management l




ANS: B l PTS: 1 l l




3. Which level of management is responsible for controlling day-to-day operations?
l l l l l l l l l




a. top management l




b. middle management l




c. operations management l




d. executive management l




l ANS: C l PTS: 1 l




4. Location-independent computing in which shared data centers deliver hosted IT services over the Internet. l l l l l l l l l l l l l




a. IT outsourcing l




b. Network administration l




c. Cloud computing l




d. Custom software l




ANS: C l PTS: 1 l l




5. The value of information for users is determined by all of the following but
l l l l l l l l l l l l l




a. reliability
b. relevance
c. convenience
d. completeness
ANS: C l PTS: 1 l l




6. An example of a nonfinancial transaction is
l l l l l l




a. sale of products l l




b. cash disbursement l




c. log of customer calls l l l




d. purchase of inventory l l




l ANS: C l PTS: 1 l l

Geschreven voor

Instelling
Accounting Information Systems 9th Edition by Jame
Vak
Accounting Information Systems 9th Edition by Jame

Documentinformatie

Geüpload op
8 juni 2026
Aantal pagina's
346
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$20.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TESTBANKSEFFECT Western Governors University
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
12
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
2
Documenten
851
Laatst verkocht
1 week geleden
REALITIEXAMS STORE (CALIBRE)

Welcome to your one-stop destination for high-quality academic resources! Here you’ll find test banks, solution manuals, ATI study guides, iHuman case studies, nursing exam prep materials, and verified textbook answers — all carefully selected to help you study smarter and score higher. Whether you’re preparing for nursing exams, business courses, medical case studies, or general college tests, this store offers reliable, up-to-date materials used by top students worldwide. Popular categories include: ✅ Test Banks & Solution Manuals ✅ ATI & HESI Study Guides ✅ iHuman Case Studies & Answers ✅ NCLEX & Nursing Exam Prep ✅ Business, Accounting & Economics Test Banks ✅ Psychology, Biology & Anatomy Materials Boost your academic performance with expertly curated resources that match real exams and class content.

Lees meer Lees minder
3.0

2 beoordelingen

5
1
4
0
3
0
2
0
1
1

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen