Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
Instant Download Pdf
1. A 6-year-old presents with a homemade splint on the left arm after falling
off of a bicycle. Which of the following should be the nurse's PRIORITY? -
Correct Answer: Assess the neurovascular status
2. A 12-year-old presents with low-grade fever and diffuse abdominal pain
which increases with coughing. These symptoms suggest - Correct
Answer: appendicitis
3. When assessing an infant with coarctation of the aorta, a nurse should
expect to find - Correct Answer: absent or diminished femoral pulses
4. Continuous monitoring of a child's ETCO2 during cardiac arrest reveals 8
mmHg. This indicates that CPR is - Correct Answer: ineffective and
adjustments need to be made to compressions
5. Abdominal pain can be a characteristic of which respiratory diagnosis? -
Correct Answer: pneumonia
,6. Which of the following is the NEXT step for a newborn with a heart rate of
80 beats/min after initial drying and suctioning? - Correct Answer:
Initiate ventilations
7. Following a diagnosis of hyphema, discharge instructions to the care giver
should include - Correct Answer: re-bleeding may occur
8. Which of the following is the treatment of choice for a lethargic neonate
with narrow complex tachycardia and a heart rate of 230 beats/min? -
Correct Answer: cardioversion
9. A child presents with a fever, sore throat, and general malaise
approximately 48 hours after a camping trip. It would be a PRIORITY for the
nurse to - Correct Answer: examine the child for open wounds.
10.Which of the following is a common sign of meningococcal meningitis? -
Correct Answer: petechiae
11.A patient is receiving intravenous potassium replacement. The nurse
suspects hyperkalemia based on which the following: - Correct Answer:
peaked T waves
12.The nurse should anticipate notifying the proper authorities for which of
the following patients? - Correct Answer: 6-year-old with positive
gonorrhea
,13.Which of the following is MOST indicative of compartment syndrome? -
Correct Answer: pain out of proportion to the severity of the injury
14.A 16-year-old is brought to the Emergency Department by friends following
a seizure. They report it lasted about two minutes and broke up the party.
The priority diagnostic test is: - Correct Answer: a urine drug screen.
15.9-month-old presents to the Emergency Department with a mid-shaft tibia
fracture. Which of the following statements from the parent might indicate
history of non-accidental trauma (NAT). - Correct Answer: Patient was
riding a tricycle and fell off
16.A 12-month-old presents with a 2-day history of nausea and vomiting. Vital
signs include:
BP 80/60 mm HgHR 56 beats/minRR 12 breaths/min
The child is limp and ashen. Which of the following is the PRIORITY
intervention? - Correct Answer: manual ventilations
17.A 6-year-old presents with a sudden onset of fever, chills, and macular rash
of the palms, wrist, ankles, and soles of the feet. The child was recently on a
camping trip. The nurse suspects - Correct Answer: Rocky Mountain
Spotted Fever
18.An 18-month-old patient presents to the Emergency Department with
upper respiratory symptoms and wheezing. Chest x-ray reveals a
, radiopaque object in the left lower lobe. The nurse prepares the patient for
a: - Correct Answer: Rigid bronchoscopy
19.A 2-year-old is crying and clinging to the mother in triage. Which of the
following pain scales is MOST appropriate for the nurse to use when
assessing the child? - Correct Answer: FLACC
20.A 2-month-old presents with irritability and is inconsolable. Which finding
would lead the emergency nurse to suspect shaken baby syndrome? -
Correct Answer: Bilateral retinal hemorrhages
21.A child arrives by ambulance following a witnessed seizure. As the nurse is
preparing to start a peripheral IV, the child begins to have generalized
seizure activity. Which medication can be given intranasally to control the
seizure? - Correct Answer: midazolam (Versed)
22.An infant presents to the emergency department with feeding intolerance
after 3 days of cold-like symptoms. Upon assessment, the patient is found
to have an altered mental status, sunken fontanels, and decreased muscle
tone. Vital signs are as follows:
BP 66/30 mmHgHR 198 beats/minRR 50 breaths/minT (rectal) 97.3˚F (36.3˚
C)
The PRIORITY intervention is to - Correct Answer: administer antibiotics.
23.A nurse is caring for a 3-year-old that has a decrease in hearing and pain to
right ear. Upon exam, the nurse notes impacted cerumen. The nurse should
question an order for irrigation if the caregiver mentions a history of -
Correct Answer: tympanic membrane rupture.