m
Gray's Anatomy for Students
m m m
Richard L. Drake, A. Wayne Vogl, Adam W. M. Mitchell
m m m m m m m m m
4th Edition
m
PlusBay.Plus
,Table of Contents
m m
Chapter 01: The Body
m m m 1
Chapter 02: Back
m m 8
Chapter m 03: m Thorax 33
Chapter m 04: m Abdomen 57
Chapter m 05: m Pelvis and Perineum
m m 73
Chapter m 06: m Lower Limb m 98
Chapter m 07: m Upper Limb m 106
Chapter m 08: m Head and Neck
m m 116
PlusBay.Plus
, Test Bank - Gray’s Anatomy for Students, 4th Edition
m m m m m m m m
(Drake,
Chapter 01: The Body
m m m
Drake: Gray's Anatomy for Students, 4th Edition
m m m m m m
MULTIPLE CHOICE m
1. Which of the following describes anatomy?
m m m m m
a. using devices to investigate parameters such as heart rate and blood pressure
m m m m m m m m m m m
b. investigating human structure via dissections and other methods
m m m m m m m
c. studying the unusual manner in which an organism responds to painful stimuli
m m m m m m m m m m m
d. examining the physiology of life m m m m
ANS: B DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomy and Physiology m m m m
2. Systemic anatomy is a term that refers to:
m m m m m m m
a. physiological investigation at a microscopic level. m m m m m
b. anatomical investigation that begins in the head and neck and concludes at the feet.
m m m m m m m m m m m m m
c. anatomical investigation that utilizes an approach studying the body
m m m m m m m m
by systems—groups of organs having a common function.
m m m m m m m m
d. anatomical investigation at the molecular level. m m m m m
ANS: C DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomy and Physiology m m m m
3. A m plane through the body that would divide the body into right and left sides is called:
m m m m m m m m m m m m m m m
a. sagittal. WWW.TBSM.WS
b. frontal.
c. coronal.
d. transverse.
ANS: A DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Body Planes and Sections m m m m m
4. A plane through the body that would divide the body into anterior and posterior portions
m m m m m m m m m m m m m m
mis:
a. sagittal.
b. median.
c. coronal.
d. transverse.
ANS: C DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Body Planes and Sections m m m m m
5. The plane which divides the individual into upper and lower parts is the:
m m m m m m m m m m m m
a. sagittal plane. m
b. frontal plane. m
c. transverse plane. m
d. superficial plane. m
ANS: C DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Body Planes and Sections m m m m m
1 | P a g
m m m m
e
, Test Bank - Gray’s Anatomy for Students, 4th Edition
m m m m m m m m
(Drake,
6. A m sagittal section divides the body into:
m m m m m
a. upper and lower portions. m m m
b. right and left portions.
m m m
c. front and back portions.
m m m
ANS: B DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Body Planes and Sections m m m m m
7. Moving a body part away from the medial plane of the body is called:
m m m m m m m m m m m m m
a. adduction.
b. abduction.
c. flexion.
d. extension.
ANS: B DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Abduction and Adduction m m m m
8. Muscles may be named according to:
m m m m m
a. function.
b. direction of fibers. m m
c. points of attachment. m m
d. all of the above. m m m
ANS: D DIF: application REF: Anatomy and Imaging m m
TOP: How Muscles Are Named
m m m m m
WWW.TBSM.WS
TRUE/FALSE
1. Anatomy is the study of the functions of an organism and its parts, as opposed to
m m m m m m m m m m m m m m m
the study of its structure.
m m m m m
ANS: F DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomy m m
2. In anatomical position, the person is standing erect with arms at the sides and palms
m m m m m m m m m m m m m m
mdorsal.
ANS: F DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomical Position m m m
3. Ipsilateral simply means on the same side. m m m m m m
ANS: T DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomical Position m m m
4. Bilateral symmetry is characteristic of external body organization, but not necessarily
m m m m m m m m m m
of internal organization.
m m m
ANS: T DIF: memorization
REF: Anatomy and Imaging TOP: Anatomical Position m m m
2 | P a g
m m m m
e