lOMoARcPSD|117
, Goulds Pathophysiology For The Health Professions 6th Edition Hubert Test Bank
VX VX VX VX VX
VX 00
lOMoARcPSD|117
VX
5 91
VX VX VX VX VX
TEST BANK FOR V X V X
Goulds Pathophysiology For The Health Profes
VX VX VX VX VX
sions 6th Edition
VX VX
Author: Robert J. Hubert BS
VX VX VX VX
Table of Contents VX VX
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology Test Bank........................................................................................... 1
VX VX VX VX VX VX
Chapter 02: Fluid, Electrolyte, and Acid-Base Imbalances Test Bank...................................................................... 9
VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 03: Introduction to Basic Pharmacology and Other Common Therapies Test Bank.................................. 18
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 04: Pain Test Bank .................................................................................................................................... 21
VX VX VX VX
Chapter 05: Inflammation and Healing Test Bank .................................................................................................. 25
VX VX VX VX VX VX
Chapter 06: Infection Test Bank ............................................................................................................................. 36
VX VX VX VX
Chapter 07: Immunity Test Bank ............................................................................................................................ 44
VX VX VX VX
Chapter 08: Skin Disorders Test Bank .................................................................................................................... 50
VX VX VX VX VX
Chapter 09: Musculoskeletal Disorders Test Bank ................................................................................................. 55
VX VX VX VX VX
Chapter 10: Blood and Circulatory System Disorders Test Bank ........................................................................... 63
VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 11: Lymphatic System Disorders Test Bank ............................................................................................. 71
VX VX VX VX VX VX
Chapter 12: Cardiovascular System Disorders Test Bank....................................................................................... 73
VX VX VX VX VX VX
Chapter 13: Respiratory System Disorders Test Bank ............................................................................................ 90
VX VX VX VX VX VX
Chapter 14: Neurological Disorders Test Bank .................................................................................................... 107
VX VX VX VX VX
Chapter 15: Disorders of the Eye, Ear, and Other Sensory Organs Test Bank...................................................... 124
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 16: Endocrine System Disorders Test Bank ............................................................................................ 130
VX VX VX VX VX VX
Chapter 17: Digestive System Disorders Test Bank ............................................................................................. 141
VX VX VX VX VX VX
Chapter 18: Urinary System Disorders Test Bank ................................................................................................ 159
VX VX VX VX VX VX
Chapter 19: Reproductive System Disorders Test Bank ....................................................................................... 170
VX VX VX VX VX VX
Chapter 20: Neoplasms and Cancer Test Bank ..................................................................................................... 178
VX VX VX VX VX VX
Chapter 21: Congenital and Genetic Disorders Test Bank .................................................................................... 184
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 22: Complications due to Pregnancy Test Bank ...................................................................................... 190
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 23: Complications due to Adolescence Test Bank................................................................................... 193
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 24: Complications due to Aging Test Bank ............................................................................................. 196
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 25: Immobility and Associated Problems Test Bank ............................................................................... 199
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 26: Stress and Associated Problems Test Bank ....................................................................................... 202
VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 27: Substance Abuse and Associated Problems Test Bank ..................................................................... 204
VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 28: Environmental Hazards and Associated Problems Test Bank ........................................................... 207
VX VX VX VX VX VX VX VX
, VX 005
lOMoARcPSD|117
VX 91
GOULDS PATHOPHYSIOLOGY FOR THE HEALTH PROFESSIONS 6TH EDITION HUBERT TEST BANK
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology
VX VX VX VX VX
Test Bank
VX
MULTIPLE CHOICE VX
1. Which of the following would be the most likely cause of an iatrogenic disease?
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. An inherited disorder VX VX
b. A combination of specific etiological factors
VX VX VX VX VX
c. An unwanted effect of a prescribed drug
VX VX VX VX VX VX
d. Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment VX VX VX VX VX VX VX
ANS: C V X REF: 6 VX
2. The manifestations of a disease are best defined as the:
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. subjective feelings of discomfort during a chronic illness. VX VX VX VX VX VX VX
b. signs and symptoms of a disease. VX VX VX VX VX
c. factors that precipitate an acute episode of a chronic illness.
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
d. early indicators of the prodromal stage of infection.
VX VX VX VX VX VX VX
ANS: B V X REF: 6 VX
3. The best definition of the term prognosis is the:
VX VX VX VX VX VX VX VX
a. precipitating factors causing an acute episode. VX VX VX VX VX
b. number of remissions to be expected during the course of a chronic illness.
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
c. predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease.
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
d. exacerbations occurring during chronic illness. VX VX VX VX
ANS: C V X REF: 7 VX
4. Which of the following is considered a systemic sign of disease?
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. Swelling of the knee VX VX VX
b. Fever
c. Pain in the neck VX VX VX
d. Red rash on the face VX VX VX VX
ANS: B V X REF: 6 VX
5. Etiology is defined as the study of the:VX VX VX VX VX VX VX
a. causes of a disease. VX VX VX
b. course of a disease. VX VX VX
c. expected complications of a disease. VX VX VX VX
d. manifestations of a disease. VX VX VX
ANS: A V X REF: 5 VX
6. A type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as:
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANS: D V X REF: 8 VX
1
, 7. A change in a tissue marked by cells that vary in size and shape and show increased mitotic f
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
igures would be called:
VX VX VX
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy.
ANS: C V X REF: 8 VX
8. A deficit of oxygen in the cells usually due to respiratory or circulatory problems is called:
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANS: B V X REF: 9 VX
9. When a group of cells in the body dies, the change is called:
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANS: D V X REF: 10 VX
10. Rigorous weight lifting/body building regimens may result in the skeletal muscle cells
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
undergoing:
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANS: A V X REF: 8 VX
11. The term cancer refers to:
VX VX VX VX
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignant neoplasm. VX
ANS: D V X REF: 9 VX
12. To which of the following does the term apoptosis refer?
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a. Increased rate of mitosis by certain cells VX VX VX VX VX VX
b. Ischemic damage to cells VX VX VX
c. Liquefaction of necrotic tissue VX VX VX
d. Preprogrammed cell self-destruction VX VX
ANS: D V X REF: 9 VX
13. Which of the following statements is TRUE?
VX VX VX VX VX VX
a. Alteration of DNA does not change cell function. VX VX VX VX VX VX VX