Transportation A Global SupplyChain Perspective, 10th Edition Robert A. NovackBrian GibsonYoshinori Suzuki
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
Chapter 1-13
c1
Chapter 01: Global Supply Chains: The Role and Importanceof Transportation
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
1. Transportation has beendescribed as: c1 c1 c1 c1
a. The glue that holds the supply chain together
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
b. Challenging and unnecessary c1 c1
c. A gamechanger
c1
d. Expensive service c1
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.1 -Appreciate whyefficient transportation systems are so critical toadvance the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
growth and development of regions and countries, and how they contribute to social and c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
political systems as well as national defense. c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
2. Which of the followingcountries has the largest export trade flow of merchandise?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. China
b. UnitedStates c1
c. Germany
d. Japan
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.1 - Appreciate why efficient transportation systems are so critical to advance the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
growth and development of regions and countries, andhow they contribute to social and c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
political systems as well as national defense. c1 c1 c1 c1 c1 c1
3. Whichof the following countries has the largest import trade flow of merchandise?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. China
b. UnitedStates c1
c. Germany
d. Japan
ANSWER: b
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
c1 c1 c1 c1 c1 Page 1
c1
,POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: c1 Multiple Choice c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: c1 LO 1.1 - Appreciate why efficient transportation systems are so critical to advance the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
growth and development of regions and countries, andhow they contribute to social and
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
political systems as well as national defense. c1 c1 c1 c1 c1 c1
4. In2020, the top 30 exporting countries account for what percentage of the world‘s export of merchandise trade?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. 31.7%
b. 85.3%
c. 86.9%
d. 90%
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.1 - Appreciate why efficient transportation systems are so critical to advance the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
growth and development of regions and countries, andhow they contribute to social and c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
political systems as well as national defense. c1 c1 c1 c1 c1 c1
5. Insight into the health of a supply chain can be gained by review of the volume of global trade and:
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. gross domestic partner c1 c1
b. gross domestic product c1 c1
c. globalimports only c1 c1
d. global exports only c1 c1
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.2 - Discuss the importance of transportation to globalization and how it contributes to the
c1
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
effective flow of commerce among close and distant regions. c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
6. Which of the following led to thespectacular growth in global trade between the year 2000and the present?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. Greater acceptanceof products manufactured in other countries
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
b. Elimination of trade agreements c1 c1 c1
c. Highertariffs c1
d. The recent pandemic c1 c1
ANSWER: a
POINTS: 1
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
c1 c1 c1 c1 c1 Page 2
c1
,DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: c1 Multiple Choice c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES:c1
LO 1.1 - Appreciate why efficient transportation systems are so critical to advance the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
growth and development of regions and countries, andhow they contribute to social and
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
political systems as well as national defense.
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
7. Which country is ranked third in both import and export flows of merchandise?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. China
b. Germany
c. Japan
d. UnitedStates c1
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global Supply Chain Flows c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: c1 Multiple Choice c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.2 - Discuss the importance of transportation to globalization and how it contributes to the
c1
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
effective flow of commerce among close and distant regions.
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
8. Which of the following countries had the largest populationin 2022?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. UnitedStates c1
b. China
c. India
d. Indonesia
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The Economic Basis and Logic of Improved Global Trade c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: c1 Multiple Choice c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.6 - Discuss the size and age distribution of the population and the growth rate of the major
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
countries of the world and understand how the size of the population can impact a
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
country positively or negatively. c1 c1 c1
9. Which of the following countries is expected to have the largest population by 2050?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. UnitedStates c1
b. China
c. India
d. Indonesia
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
c1 c1 c1 c1 c1 Page 3
c1
, REFERENCES: The Economic Basis and Logic of Improved Global Trade
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: c1 Multiple Choice c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: c1 LO 1.6 - Discuss the size and age distribution of the population and the growth rate of the
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
major countries of the world and understand howthe size of the population can impact a country
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
positively or negatively.
c1 c1 c1
10. In 2020, what percentage of people in the world were 60 years or older?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. 1.9%
b. 11.6%
c. 18.5%
d. 20%
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: ContributingFactors for Global Flows andTrade c1 c1 c1 c1 c1 c1
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.6 - Discuss the size and age distribution of the population and the growth rate of the major
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
countries of the world and understand how the size of the population can impact a
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
country positively or negatively. c1 c1 c1
11. In 2020, what estimated percentage of the world‘s population lived in urban areas?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. 29%
b. 30%
c. 47%
d. 56.1%
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Urbanization
QUESTIONTYPE: Multiple Choice
c1 c1
HAS VARIABLES:
c1 False
LEARNING OBJECTIVES: LO 1.7 - Understand the challenges and opportunities associated with the world-wide growth in
c1
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
urbanization and why there has been such a major shift from rural to urban areas.
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
12. What of the followingcontinents is estimated tohave 18 megacities?
c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1 c1
a. Europe
b. South America c1
c. Africa
d. Asia
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Urbanization
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
c1 c1 c1 c1 c1 Page 4c1