Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Microbiology for the Healthcare Professional (2nd Edition) – Comprehensive Textbook Overview and Study Guide Summary

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
131
Cijfer
A+
Geüpload op
11-05-2026
Geschreven in
2025/2026

This document covers the fundamental principles of microbiology with a focus on healthcare applications, including bacteria, viruses, fungi, and parasites. It also explains infection control, disease transmission, and the role of microorganisms in clinical settings. The content is designed to support healthcare students and professionals by linking microbiological theory to practical medical and clinical scenarios, often aligned with coursework and exam preparation.

Meer zien Lees minder
Instelling
MICROBIOLOGY FOR THE HEALTHCARE PROFESSIONAL 2ND E
Vak
MICROBIOLOGY FOR THE HEALTHCARE PROFESSIONAL 2ND E

Voorbeeld van de inhoud

,TABLE OF CONTENT
Section 1: Basic Science
1. Scope of Microbiology
2. Chemistry of Life
3. Cell Structure and Function
4. Bacteria and Archaea
5. Viruses
6. Eukaryotic Microorganisms
Section 2: Tools for Study and Control of Microorganisms
7. Physical and Chemical Methods of Control
8. Microbiological Laboratory Techniques
9. Microbiological Laboratory Safety Issues
10. Pharmacology
11. Antimicrobial Drugs
Section 3: Infection, Disease, and Defense
12. Infection and Disease
13. The Immune Response and Lymphatic System
Section 4: Effects on Specific Body Systems
14. Infections of the Integumentary System, Soft Tissue and Musculoskeletal System
15. Infections of the Respiratory System
16. Infections of the Gastrointestinal System
17. Infections of the Nervous System and Sensory Structures
18. Infections of the Cardiovascular and Circulatory Systems
19. Infections of the Urinary System
20. Infections of the Reproductive System
Section 5: Factors Contributing to the Effects of Microorganisms on Human
Health
21. Sexually Transmitted Infections/Diseases
22. Human Age and Infections
23. Microorganisms in the Environment and Effects on Human Health
24. Emerging Infectious Diseases
25. Biotechnology

, Microbiology for the Healthcare Professional 2nd Edition VanMeter Test Bank



Chapter 01: Scope of Microbiology
VanMeter: Microbiology for the Healthcare Professional, 2nd Edition


MULTIPLE CHOICE

1. “Animalcules” were first described by
a. Robert Hooke.
b. Antony van Leeuwenhoek.
c. Hans Janssen.
d. John Needham.
ANS: B REF: p. 3


2. In the sixteenth century a father-and-son team, by the name of , produced a
compound microscope consisting of a simple tube with lenses at each end.
a. van Leeuwenhoek
b. Semmelweis
c. Janssen
d. Hooke
ANS: C REF: p. 3


3. Micrographia, a publication illustrating insects, sponges, as well as plant cells, was published
by
a. Robert Hooke.
b. Antony van Leeuwenhoek.
c. Hans Janssen.
d. John Needham.
ANS: A REF: p. 3

4. Low-power microscopes designed for observing fairly large objects such as insects or worms
are
a. electron microscopes.
b. dark-field microscopes.
c. fluorescence microscopes.
d. stereomicroscopes.
ANS: D REF: p. 5

5. A microscope that provides a three-dimensional image of a specimen is a
a. dark-field microscope.
b. transmission electron microscope.
c. bright-field microscope.
d. scanning electron microscope.

ANS: D REF: p. 7

6. The tool of choice to observe living microorganisms is the
a. bright-field microscope.
b. phase-contrast microscope.

, Microbiology for the Healthcare Professional 2nd Edition VanMeter Test Bank

c. fluorescence microscope.
d. electron microscope.

ANS: B REF: p. 6

7. Which scientist is most responsible for ending the controversy about spontaneous generation?
a. John Needham
b. Joseph Lister
c. Louis Pasteur
d. Robert Koch

ANS: C REF: p. 8

8. Fossils of prokaryotes go back billion years.
a. 4.0 to 5.0
b. 3.5 to 4.0
c. 2.5 to 3.0
d. 2.2 to 2.7
ANS: B REF: p. 9

9. Molds belong to which of the following groups of eukaryotic organisms?
a. Protozoans
b. Archaea
c. Fungi
d. Algae
ANS: C REF: p. 11

10. The correct descending order of taxonomic categories is
a. species, domain, phylum, kingdom, order, division, class, genus.
b. domain, kingdom, phylum, class, family, order, genus, species.
c. domain, kingdom, phylum, class, order, family, genus, species.
d. kingdom, domain, phylum, order, class, family, genus, species.
ANS: C REF: p. 10

11. Complex communities of microorganisms on surfaces are called
a. colonies.
b. biofilms.
c. biospheres.
d. flora.

ANS: B REF: p. 12

12. 1 2A. relationship between organisms in which the waste product of one provides nutrients for
another is called
a. mutualism.
b. competition.
c. synergism.
d. commensalism.

ANS: D REF: p. 12

Geschreven voor

Instelling
MICROBIOLOGY FOR THE HEALTHCARE PROFESSIONAL 2ND E
Vak
MICROBIOLOGY FOR THE HEALTHCARE PROFESSIONAL 2ND E

Documentinformatie

Geüpload op
11 mei 2026
Aantal pagina's
131
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$13.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper
Seller avatar
sashi303
1.0
(1)

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
sashi303 Chamberlain College Of Nursng
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
4
Lid sinds
3 maanden
Aantal volgers
0
Documenten
490
Laatst verkocht
1 maand geleden
ACADEMIC STORE

Welcome to My Academic Store! Hey! I'm Test bank Plus — a passionate tutor and researcher, here to make academic content clear, simple, and super effective. Every resource is built from real understanding and designed to help you learn smarter, not harder. Thanks for stopping by — now let’s boost those grades!

1.0

1 beoordelingen

5
0
4
0
3
0
2
0
1
1

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen