Package Title: Chapter 1, Testbank
Course Title: Rainer, IS 5e
Chapter Number: 1
Question type: Multiple Choice
1) Which!!of!!the following is a benefit of being an informed user of IT?
F F F F F F F F F F F
a) Understanding what is “behind” applications you use in your organization
F F F F F F F F F F
b) Providing input to enhance your organization’s applications
F F F F F F F
c) Helping to select new applications
F F F F F
d) Keeping abreast of new technologies
F F F F F
e) All of the above
F F F F
Answer: e F
Learning Objective: Identify the reasons why being an informed user of information systems is
F F F F F F F F F F F F F F
important in today’s world. Begin the process of becoming an informed user of your
F F F F F F F F F F F F F F
organization’s information systems. F F
Section Reference: 1.1 Why Should I Study Information Systems?
F F F F F F F F
Difficulty: Easy F
Bloomcode: Knowledge F
Standard 1 : AACSB || Technology
F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge
F F F F F
2) To address the concerns and to enable nimble responses to the technologically evolving
F F F F F F F F F F F F F F
environment, what CIBC decided to undergo? F F F F F
a) Strategic consulting
FF F
b) Digital transformation
F F
c) Digital marketing
F F
d) Financial Tech
F F
Answer: b F
Difficulty: Easy F
Section Reference 1: Opening Case
F F F F
Learning Objective 1: Identify the reasons why being an informed user of
F F FF F F F F F F F F
information systems is important in today’s world
F F F F F F
,Rainer, Information System, Fifth Canadian Edition Testbank
Bloomcode: Knowledge F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge F F F F F
3) What was one project that had a particularly positive impact on CIBC’s endeavour to attain
FF F F F F F F F F F F F F F F F
digital transformation?
F F
a) Live Labs
F F
b) A real-estate app
F F F
c) A gadget review site
F F F F F
d) An app consolidating restaurant reviews
F F F F F
e) An app for customer service
F F F F F F
Answer: a F
Difficulty: Easy F
Section Reference 1: Opening Case
F F F F
Learning Objective 1: F F F
Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s
F F F F F F F F F F F F F F F
worldBloomcode: Knowledge F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge F F F F F
4) CIBC was recognized as the leader by Surviscor for which of the following?
F F F F F F F F F F F F F F
a) Mobile banking services
F F F F
b) Web applications
F F
c) Software Engineering
F F
d) Financial investment applications
F F F
Answer: a F
Difficulty: Easy F F
Section Reference 1: Opening Case
F F F F
Learning Objective 1 F F
Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s
F F F F F F F F F F F F F F F
world.Bloomcode: Knowledge F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
Standard 2 : Blooms || Synthesis F F F F F
5)F
In terms of return on investment (ROI), before embarking on its digital transformation, CIBC’s
F F F F F F F F F F F F F F
sales from its digital channels made up _____.
F F F F F F F F
,Rainer, Information System, Fifth Canadian Edition Testbank
a) 2 percent or less of its revenue
F F F F F F F
b) 2 percent of its revenue
F F F F F
c) 3 percent or less of its revenue
F F F F F F F
d) 3 percent of its revenue
F F F F F
Answer: a F
Difficulty: Medium F
Section Reference 1: Opening Case
F F F F
Learning Objective 1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is
F F F F F F F F F F F F F F F
important in today’s world Bloomcode: Knowledge
F F F F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge F F F F F
6)FF
You should seek to be an informed user of IT because ____________.
F F F F F F F F F F F
a) it is easy to understand how IT works
F F F F F F F F
b) you could end up working in the IT department in your organization
F F F F F F F F F F F F
c) everyone uses IT
F F F
d) you will be in a position to enhance the quality of IT applications
F F F F F F F F F F F F F
Answer: d F
Difficulty: Medium F
Section Reference 1: 1.1 Why Should I Study Information Systems? Learning Objective 1:
F F F F F F F F F F F F F
Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s
F F F F F F F F F F F F F F F
world Bloomcode: Knowledge
F F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
Standard 2 : Blooms || Comprehension F F F F F
7) A connected golf course will include all of the following except_____________.
F F F F F F F F F F F
a) 5G technology
F F
b) instant messaging
FF F
c) location sensors
F F
d) underground fiber
F F
Answer: b F
Difficulty: Easy F
Section Reference 1: IT’s About Business 1.1
F F F F F F
Learning Objective 1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is
F F F F F F F F F F F F F F F
important in today’s world. Bloomcode: Knowledge
F F F F F F
Standard 1 : AACSB || Technology F F F F F
, Rainer, Information System, Fifth Canadian Edition Testbank
Standard 2 : Blooms || Knowledge
F F F F F
8) Freightos allows shippers to __________________.
F F F F F
a) track shipments
F F F
b) manage employees
F F
c) receive bids from freight forwarders
F F F F F
d) All of the above
F F F F F
Answer: c F
Difficulty: Easy F
Section Reference 1: IT’s About Business 1.1
F F F F F F
Learning Objective 1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is
F F F F F F F F F F F F F F F
important in today’s world. Bloomcode: Knowledge
F F F F F F
Standard 1 : AACSB || Technology
F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge
F F F F F
9) The title of the executive who is in charge of the people, who design and build information
FF F F F F F F F F F F F F F F F F F
systems.
a) CEO
F
b) CFO
F
c) CIO
F
d) CIS
F
e) CIT
F
Answer: c F
Difficulty: Easy F
Section Reference 1: 1.1 Why Should I Study Information Systems? Learning Objective 1:
F F F F F F F F F F F F F
Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers.
F F F F F F F F F F F
Bloomcode: Knowledge F F
Standard 1 : AACSB || Technology
F F F F F
Standard 2 : Blooms || Knowledge
F F F F F
10) MIT Technology Review refers to young people as Homo ________.
F F F F F F F F F F
a) Conectums
F
b) Conexus
F
c) Technologus
F
d) Techies
F
Answer: b F