Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 86 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Solution Manual For CompTIA Linux+ Guide to Linux Certification 4th Edition by Greg Tomsho

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 86 pagina's

This document provides a complete and well-structured Solution Manual for CompTIA Linux+ Guide to Linux Certification, 4th Edition by Greg Tomsho. It includes accurate, step-by-step solutions designed to help students understand essential Linux concepts such as system administration, command-line operations, file systems, security, scripting, and troubleshooting. Organized by chapter, this resource makes it easy to follow along with course material and reinforce practical skills required for exams and certification. It is ideal for assignments, exam preparation, and quick revision. Perfect for students and IT learners seeking reliable academic support aligned with the latest edition.

Voorbeeld van de inhoud

Solution Manual For
CompTIA Linux+ Guide to Linux Certification 4th Edition by Greg Tomsho
Chapters 1-14


Chapter 1 Solutions
Review Questions
1. Every computer consists of physical components and non-physical components. The non-physical
components of a computer that understand how to work with the physical components are referred
to as:
a. hardware
b. records
c. software
d. processors
Answer: c

2. The operating system software is necessary for a computer to function. True or False?
Answer: True

3. Linux is a ___________ and ___________ operating system.
a. production, stable
b. multiuser, multitasking
c. processing, operating
d. large, useful
Answer: b

4. The core component of the Linux operating system is the Linux kernel. If you were a Linux
systems administrator for a company, when would you need to upgrade your Linux kernel? (Choose all
that apply.)
a. when you need to have support in Linux for new hardware
b. when you need another user interface
c. when you need to increase the stability of Linux
d. when you need to use kernel modules
Answer: a, c

5. Which of the following kernels are developmental kernels? (Choose all that apply.)
a. 3.3.4
b. 3.5.5
c. 3.2.7
d. 3.4.4
Answer: a, b

6. A production kernel refers to a kernel whose:
a. revision number is even
b. minor number is odd
c. major number is odd
d. minor number is even
Answer: d

7. Many types of software are available today. Which type of software does Linux represent?
a. Open Source Software

, b. closed source software
c. freeware
d. shareware
Answer: a

8. Which of the following are characteristics of Open Source Software? (Choose all that apply.)
a. The value of the software is directly related to its price.
b. The software is developed collaboratively.
c. The source code for software is available for a small fee.
d. Any bugs are fixed quickly.
Answer: b, d

9. To which license does Linux adhere?
a. open license
b. artistic license
c. GNU General Public License
d. free source license
Answer: c

10. What are some good reasons for using Linux in a corporate environment? (Choose all that apply.)
a. Linux software is unlikely to become abandoned by its developers.
b. Linux is secure and has a lower total cost of ownership than other operating systems.
c. Linux is widely available for many platforms and supports many programming
languages.
d. Most Linux software is closed source.
Answer: a, b, c

11. Which of the following are common methods for gaining support for Linux?
a. HOWTO documents at http://www.linuxdoc.org
b. a local Linux User Group
c. Internet newsgroups
d. all the above
Answer: d

12. Which two people are accredited with creating the UNIX operating system? (Choose two
answers.)
a. Dennis Ritchie
b. Richard Stallman
c. Linus Torvalds
d. Ken Thompson
Answer: a, d

13. Who formed the Free Software Foundation to promote open development?
a. Dennie Ritchie
b. Richard Stallman
c. Linus Torvalds
d. Ken Thompson
Answer: b

14. Which culture embraced the term GNU (GNU‘s Not UNIX) and laid the free software
groundwork for Linux?
a. the hacker culture
b. the MIT culture
c. the cracker culture
d. the Artificial Intelligence culture
Answer: a

, 15. Linux was developed by __________ to resemble the _________ operating system.
a. Linus Torvalds, MINIX
b. Linux Torvalds, GNU
c. Richard Stallman, GNU
d. Richard Stallman, MINIX
Answer: a

16. When the core components of the Linux operating system are packaged together with
other Open Source Software, it is called a:
a. new kernel
b. new platform
c. Linux distribution
d. GNU Project
Answer: c

17. Which common GUI environments are available in most Linux distributions? (Choose all
that apply.)
a. GNOME
b. CDE
c. KDE
d. RPM
Answer: a, c

18. Which of the following are factors that determine which Linux distribution a user will
use? (Choose all that apply.)
a. package manager support
b. hardware platform
c. kernel features
d. language support
Answer: a, b, c, d

19. What is the most common open source Web server available for Linux?
a. Samba
b. Apache
c. Quid
d. Pine
Answer: b

20. Which of the following can be used on Linux to provide file and print services?
a. Samba
b. Apache
c. Quid
d. Pine
Answer: a



Hands-on Projects
[There are no Hands-On Projects for Chapter 1.]

, Discovery Exercises
Discovery Exercise 1
Answers will vary. Common considerations include total cost of ownership, whether Oracle can run on
Linux, and whether hardware will be newly purchased or the NT servers upgraded. The distribution to be
chosen will likely be a major distribution, such as RedHat, SuSE, Ubuntu, or Debian. A report on Linux
advantages could include the following points:
 -Linux and Linux software are continuously developed and rarely become abandoned projects.
 -Bugs are fixed quickly in Open Source Software.
 -Hardware support is abundant.
 -Linux support is abundant.
 -Customizing Linux is easy.
 -The custom UNIX software used in the company can port to Linux easily.
 -Linux and most software needed for this task are freely obtainable.


Discovery Exercise 2
Answers will vary. The GPL stands for the GNU General Public License and allows Open Source Software
such as Linux to be freely available and improved for an indefinite period of time. The Open Source
business model is different from conventional software; the value of software is based on its use and its use
generates profit indirectly by means of support, hardware sales, and so on. Open Source Software is
scrutinized by several developers worldwide via the Internet; thus software bugs and security loopholes are
found and fixed quickly. This makes Open Source Software very high quality software compared to
commercial software. Web sites that can be used for more information include but are not limited to the
following list:
-http://www.catb.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/
-http://www.gnu.org
-http://www.opensource.org


Discovery Exercise 3
Answers will vary. Benefits to publishing software under the GPL include rapid collaborative development
in new areas, regular feedback, greater usage, and low chance of obsolescence. Companies can benefit from
the free development of other open source developers and reduce the cost of creating software packages by
contributing people to only those open source projects of corporate interest. To release software as open
source, you must read the open source definition and either subscribe to a license such as the GPL or create
a new one that is accepted at http://www.opensource.org.Then, you must coordinate the development by
providing an Internet-accessible means of communication between developers such as newgroups or
http://www.sourceforge.net. Both aforementioned Web sites also list the rules and resources available to
those who want to gain more knowledge about the open source procedure.


Discovery Exercise 4
Not available.


Discovery Exercise 5
Not available.

Documentinformatie

Geüpload op
21 april 2026
Aantal pagina's
86
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$18.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
StuviaGuides
4.3
(2325)
Verkocht
16501
Volgers
8363
Items
6093
Laatst verkocht
7 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen