Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 180 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Solution Manual For CompTIA Cloud+ Guide to Cloud Computing 3rd Edition by Jill West

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 180 pagina's

This document provides a complete and well-structured Solution Manual for CompTIA Cloud+ Guide to Cloud Computing, 3rd Edition by Jill West. It includes accurate, step-by-step solutions designed to help students understand core cloud computing concepts such as virtualization, cloud architecture, deployment models, security, and troubleshooting. Organized by chapter, this resource makes it easy to follow course material while reinforcing practical knowledge required for exams and certifications. It is ideal for assignments, exam preparation, and quick revision. Perfect for students and IT learners seeking reliable academic support aligned with the latest edition.

Voorbeeld van de inhoud

Solution and Answer Guide
CompTIA Cloud+ Guide to Cloud Computing 3rd Edition by Jill West
Chapters 1-10


TABLE OF CONTENTS
Applying Concepts ...................................................................................................................................... 1
Applying Concepts 1-1: Generative AI on the Cloud ............................................................................... 1
Review Questions ........................................................................................................................................ 2
Scenario-Based Questions .......................................................................................................................... 5
Hands-On Projects ...................................................................................................................................... 7
Project 1-1: Research Cloud Certifications ............................................................................................... 7
Project 1-2: Create an Account in AWS ................................................................................................... 9
Project 1-3: Create an Account with Azure ............................................................................................ 12
Project 1-4: Create an Account with GCP .............................................................................................. 14
Challenge Projects .................................................................................................................................... 15
Challenge Project 1-1: Cloud Service Types .......................................................................................... 16
Rubric for Hands-On Projects and Challenge Projects ........................................................................ 17
Discussion 1: Technology Careers ........................................................................................................... 18
Rubric for Discussion Assignments ......................................................................................................... 18




APPLYING CONCEPTS

APPLYING CONCEPTS 1-1: GENERATIVE AI ON THE CLOUD
Estimated time: 15 minutes
Objective 1.11: Identify evolving technologies in the cloud.

Resources:

 Internet access

 If on a smartphone, a generative AI app, such as ChatGPT




Description:

,The emergence of ChatGPT and similar tools in the past few years largely has been enabled by cloud infrastructure.
Not only is cloud capacity capable of expanding almost indefinitely to accommodate skyrocketing rates of gen AI
use, it also provides low-latency availability to global markets and adaptive pricing structures for startup companies.
In this activity, you will research the cloud platforms supporting your favorite AI apps.

Complete the following steps:

1. What AI tools do you use most often? List gen AI chat apps, such as ChatGPT or Microsoft Copilot. Also
list AI tools incorporated into other platforms you use, such as AI features in your favorite music streaming
service.

2. First, use a search engine, such as Google or DuckDuckGo, to research which cloud platform three of these
tools are hosted on and what kinds of services the AI tools use to function. Be sure to check actual links
provided in the search, not just the AI summary at the top of the search.

3. Next, use a gen AI chat tool, such as ChatGPT or Perplexity, to research which cloud platform and cloud
services these same three tools use. Compare the information to what you found when using the search
engine.

4. Which of these research techniques gave you the most helpful information? What was it about this
presentation of information that you found more helpful?

Answer: Answers may vary. Students should identify either the search engine or the gen AI chat tool as the
more helpful information source. Students should also explain what made this research technique more
helpful, such as the diversity of information provided by the search engine or the embedded resource links
provided by the gen AI chat tool.

5. What kinds of references were provided to verify the information given to you?

Answer: Answers may vary. Students should identify examples of references provided by either the search
engine or the chat tool to support the information provided. For example, the search engine provides links
directly to sources, which are then read by the user to gather needed information. In contrast, many chat
tools add source links to data points in the output, which the user can follow to explore additional
information.


REVIEW QUESTIONS
1. Which of the following technologies most directly supports and enables multi-cloud tenancy?
a. SLA
b. API
c. CRM
d. Gen AI

Answer: b. API

Explanation: APIs (application programming interfaces) provide the communication interface
between various components of a deployment. An SLA (service level agreement) is a contract defining
service standards from a company to its customer and options for recourse should those service levels
not be met. A CRM (customer relationship management) solution helps a company manage
communications with customers, potential customers, vendors, and associates. Gen (generative) AI is a
collection of technologies used to generate content based on training from one or more data sets.

2. Who is responsible for ensuring the security of cloud-hosted resources? Choose TWO.
a. The CSP

, b. The ISP
c. The cloud customer
d. The government

Answer: a. The CSP and c. The cloud customer

Explanation: The CSP (cloud service provider) offers many tools to help with security and
maintains significant measures to meet compliance standards for the security of the cloud’s physical
infrastructure. The cloud customer is responsible for enabling cloud security measures on their
resources and configuring them in ways that best fit their security needs. Neither the ISP (Internet
service provider) nor the government have control over cloud infrastructure or cloud-hosted resources,
and so they are not responsible for the cloud’s security.

3. When you speak to Alexa, you initiate processing of code that runs in the cloud without creating a new
server to do so. Which cloud service model most likely provides the service that processes this code?
a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS
d. DBaaS

Answer: b. PaaS

Explanation: Speaking to Alexa initiates code that runs in a generic server environment rather than
requiring the creation of a server specific for each interaction with Alexa; this code relies on PaaS
(Platform as a Service) to manage the underlying server environment. SaaS (Software as a Service) is
the provision of software through the cloud, such as Google Workspace. IaaS (Infrastructure as a
Service) allows consumers to deploy a cloud-based network. DBaaS (Database as a Service) is the
provision of database functionality without having to install database software on a server.

4. Which type of service is most likely to have auto-scaling embedded in the design of the service?
a. Fully managed service
b. Self-managed service
c. Serverless service
d. Provider-managed service

Answer: c. Serverless service

Explanation: The host cluster for a serverless service scales automatically, making the service
responsive to large fluctuations in demand. With a self-managed service, the customer must set up
their own methods of scaling or auto-scaling. Similarly, auto-scaling must be configured in a fully
managed or provider-managed service, and most often, this configuration work is performed by the
service provider.

5. To deploy a series of test environments in the cloud, you want a script that will design and configure
several servers, some network infrastructure, and firewall rules. What process will produce the script you
need?
a. Automation
b. Self-healing infrastructure
c. Multitenancy
d. Orchestration

Answer: d. Orchestration

Explanation: Orchestration is the scripting of a series of automated processes. Automation performs
only one or a short series of tasks with minimal human intervention. Self-healing infrastructure might
function as a result of orchestration but is designed to respond to resource failures, not to deploy test

, environments. Multitenancy is the sharing of hardware infrastructure to support many customers’
resources.

6. Which document can ensure you will receive compensation if your company’s Internet service experiences
an extended outage?
a. CI/CD
b. Script
c. SLA
d. Dashboard

Answer: c. SLA

Explanation: The SLA (service level agreement) should include some kind of compensation for
damages resulting from problems on the CSP’s end. A CI/CD (continuous integration/continuous
delivery) pipeline is used to manage code throughout an application’s life cycle. A script is used to
document orchestrated steps. A dashboard presents data that can be analyzed to support various job
duties.

7. Multitenancy enables which cloud characteristic?
a. Rapid elasticity
b. Broad network access
c. On-demand self-service
d. Resource pooling

Answer: d. Resource pooling

Explanation: Multitenancy supports multiple customers’ processes on the same hardware, which
enables resource pooling as defined by NIST. Rapid elasticity is related to the amount of resources
allocated to a specific customer. Broad network access refers to the way a customer accesses their
resources. On-demand self-service supports customer access at any time without requiring technical
assistance from the CSP.

8. Which service type would best be used to determine what percentage of traffic captured by security
cameras consists of commercial trucks?
a. Sentiment analysis
b. Text recognition
c. Generative AI
d. Visual recognition

Answer: d. Visual recognition

Explanation: Visual recognition involves analyzing high volumes of images and videos (even
streaming video, such as from traffic cameras) to identify desired information. Sentiment analysis
evaluates text to extract information about the emotional tone of the text. Text recognition can interpret
text in documents, images, and other content, making this text searchable and available for analysis.
Generative AI is used to generate content (such as text or images) based on training from one or more
data sets.

9. For what purposes does the IoT often use cloud technologies? Choose TWO.
a. Virtualization
b. Storage
c. Compute
d. Communication

Answer: b. Storage and d. Communication

Documentinformatie

Geüpload op
21 april 2026
Aantal pagina's
180
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$18.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
StuviaGuides
4.3
(2325)
Verkocht
16501
Volgers
8363
Items
6093
Laatst verkocht
7 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen