v v v v v v v v v
Gazzaniga | ISBN 9780393640342 | Complete Guide A+ Verified
v v v v v v v v v
Questions & Answers
v v v
,CHAPTER 01: The Science of Psychology
v v v v v
MULTIPLE CHOICE
v
1. Which ofthe following is the best definitionof psychological science?
v v v v v v v v v v
A. the study of the brain and its func-
v v v v v v v
tion
v
B. thestudyofthemind,the brain, and
v v v v v v v
thought processes
v v
C. thestudyofthemind,the brain, and
v v v v v v v
behavior
v
D. the study of the mind, the psyche, and
v v v v v v v
behavior
v
ANS: Cv DIF: Easy REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology v v v v v v v
MSC: Remembering
v
2. Psychological science is the study of: v v v v v
A. themind. v C. behavior.
B. the brain. v D. alloftheabove.
v v v
ANS: Dv DIF: Easy REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology v v v v v v v
MSC: Remembering
v
3. Trying to understand the relationship between the actions of neurons and a
v v v v v v v v v v v
thought is an example of the connection between:
v v v v v v v v
A. thebrainandthe v v v C. genesandthe v v
mind.
v mind.
v
B. natureandnur- v v D. thebrainand v v
ture.
v emotion.
v
ANS: Av DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
v v v v v v v
MSC: Applying
v
4. Based on your textbook‘s definition of psychology, which statement best re-
v v v v v v v v v v
flects the relationship between the mind and the brain?
v v v v v v v v v
A. The brain is the same thing as the
v v v v v v v
mind.
v
, B. Thebraininfluencesthemind.
v v v v
C. The brainisunrelatedto themind.
v v v v v v
D. The brain reflects the mind.
v v v v
ANS: B v DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
v v v v v v v
MSC: Applying v
5. Barry and Candace are disagreeing. Barry states that psychology is the study of
v v v v v v v v v v v v
the mind. Candace believes that psychology is the science of behavior. Given
v v v v v v v v v v v v
your knowledge of psychology, how would you resolve this argument?
v v v v v v v v v v
A. Barry is correct. Psychology only v v v v
studies the mind.
v v v
B. Candace is correct. Psychology only v v v v
studies behavior.
v v
C. Both are correct. Psychology studies
v v v v
both the mind and behavior.
v v v v v
D. Both are incorrect. Psychology only
v v v v
studies emotions.
v v
ANS: C DIF: Difficult
v REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
v v v v v v v v
MSC: Understanding
v
6. Allanah is a psychology major. Which of the following best describes what Al-
v v v v v v v v v v v v
lanah will learn about?
v v v v
A. thestructureandfunctionofthe brain
v v v v v v
B. mentaldisordersandtheir treat- v v v v
ments
v
C. feelings and other subjective states v v v v
D. themind,the brain,and behavior
v v v v v
ANS: D DIF: Easy
v REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
v v v v v v v v
MSC: Understanding
v
7. For much of its history, psychologists focused mostly on:
v v v v v v v v
A. the brain. v C. behaviors.
B. disorders. D. themind. v
ANS: C DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science?
v v v v v v
OBJ: 1.1A
v NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
v v v v v v v v
MSC: Remembering v
, 8. Whichofthefollowing isanexampleofa psychologistwhoisstudyingthe mind?
v v v v v v v v v v v v v v
A. Dr. Chu, who studies how weather
v v v v v
influenceschildren‘sactionsonthe
v v v v v
playground
v
B. Dr.Well,whostudiesneuralactivity
v v v v v
during sleep cycles ofelderly adults
v v v v v v
C. Dr. Mann, who studies the accuracy of
v v v v v v
traumatic memories over time
v v v v
D. Dr. East, whostudiesthe facial ex-
v v v v v v
pressions of relationship partners
v v v v
during a fight
v v v
ANS: C
v DIF: Difficult REF: 1.1 What Is Psychological Science?
v v v v v
OBJ: 1.1A
v v
NAT: APAGoal 1, Knowledge Base in Psychology | APAGoal 5, Professional Development
v v v v v v v v v v v v v
MSC: Applying
v
9. Whichofthefollowing isanexampleofa psychologistwhoisstudyingthe brain?
v v v v v v v v v v v v v v
A. Dr. Fields, whostudies the purchas- ing
v v v v v v
habits of impulsive individuals
v v v v
B. Dr.Joe,whostudieshowneural ac-
v v v v v v
tivity changes as newborn babies
v v v v v
develop
v
C. Dr.Perez,whostudieshowourfeel- ings
v v v v v v v
can influence our thought pro- cesses
v v v v v v
D. Dr.Ladd,whostudiesthe training
v v v v v
activities of professional athletes
v v v v
ANS: B
v DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? v v v v v
OBJ: 1.1A
v v
NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology | APAGoal 5, Professional Development
v v v v v v v v v v v v v
MSC: Applying
v
10. Whichofthe following isanexampleofa psychologistwho isstudying behav- ior?
v v v v v v v v v v v v v v
A. Dr. Wick, whostudieshow certain
v v v v v
smells can trigger certain feelings
v v v v v
B. Dr. Woods,who studies patternsof
v v v v v
neural activity related to drug use
v v v v v v
C. Dr.Paul, whostudiesthe thought
v v v v v