1 ofJr.,
1557Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix
2026-04-04
Schermerhorn, Management, Fifth Canadian Edition
Test Bank For
Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn Jr., Daniel G. Bachrach,
Barry Wright
Chapter 1-18 With Appendix
CHAPTER 1
MANAGEMENT TODAY
Question type: True/False
1) Intellectual capital is a personal asset for individuals.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
2) Intellectual capital is defined as the collective and shared knowledge of an
organization‘s workforce.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Application
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
3) Intellectual capital = Competency x Commitment.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
Test Bank Chapter 1 – Management Today 1-1
Copyright © 2021 John Wiley & Sons Canada, Ltd. Unauthorized copying, distribution, or transmission of this page is strictly prohibited
Page 1Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
1 Jr., Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix.pdf
,Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
2 ofJr.,
1557Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix
2026-04-04
4) Commitment represents one‘s talents or job-relevant capabilities.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
5) A knowledge worker is a person whose physical capabilities are critical assets.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
6) Creativity and insight are critical assets to a knowledge worker.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
7) Tech IQ is the ability to use technology and the commitment to stay informed about the
latest technological developments.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
8) Improvements in technology, the deregulation of markets, and the opening of
Page 2Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
2 Jr., Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix.pdf
,Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
3 ofJr.,
1557Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix
2026-04-04
national borders have had little impact on businesses in the United States and Europe.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom code: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
9) National boundaries are no longer thought of as a constraint in the world of business.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
10) Job migration refers to the shift of manufacturing and jobs from overseas to back
home.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
11) Globalization refers to the worldwide interdependence of resource flows, product
markets, and business competition that characterizes the new economy.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
Page 3Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
3 Jr., Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix.pdf
, Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
4 ofJr.,
1557Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix
2026-04-04
12) The reach of the global economy means that countries and people are increasingly
connected through media, information technology, travel, and lifestyles.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
13) If an act is legal then it follows that the act is also an ethical one.
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Comprehension
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
14) Ethics refers to a code of moral principles that sets standards of what is ―good‖ or
―right‖ as opposed to what is ―bad‖ or ―wrong.‖
Answer: False
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
15) Integrity and ethical leadership must be practised at all organizational levels.
Answer: True
Learning Objective 1: Summarize the challenges of developing and maintaining career
readiness in the new economy
Section Reference: 1.1 Working Today
Bloom‘s: Knowledge
Difficulty: Medium
AACSB: Analytic
Page 4Test Bank For Management, 5th Canadian Edition John R. Schermerhorn
4 Jr., Daniel G. Bachrach, Barry Wright Chapter 1-18 With Appendix.pdf