Questions and Guide Answers
100% Verified Graded A+
1. What is one essential collaboration the Lean Portfolio Management function
provides to realize its responsibilities?
Strategy and investment funding
Participatory budgeting
Developing the Lean business case for Epics
Portfolio sync
Answer: Strategy and investment funding
2. Which of the following is a Lean Thinking principle?
Identify the Value Stream for each product Sequence
jobs for maximum benefit
Establish a decision-making framework
Deliver working software frequently
Answer: Identify the Value Stream for each product
3. Benefits are realized when Agile Release Trains (ARTs) within a value stream
,are synchronized to what?
A common cadence
The same Portfolio guardrails
A common deployment pipeline
The same core Epic owners
Answer: A common cadence
4. What is one disadvantage of project cost accounting?
Utilization-based planning
Promotes innovation
Moves projects to people
Cheaper change control
Answer: Utilization-based planning
5. What is an advantage of funding by Value Stream?
It is easier to get budget approvals if a Feature takes longer than expected It
is easier to calculate resource utilization planning for a PI
It is easier to track costs at the project level
It is easier to forecast expenses for a PI
Answer: It is easier to get budget approvals if a Feature takes longer than expected
6. What must an enterprise do to organize the Portfolio around value?
, Move from a project focus to a product and services focus
Organize Agile Release Trains by feature area
Organize Agile Release Trains by platforms and components
Move from a product focus to a solution focus
Answer: Move from a project focus to a product and services focus
7. What is an advantage of Lean Portfolio Management over traditional budget-
ing processes?
Increases ability to budget the deliverables in the portfolio roadmap
Provides effective control transparency of budgetary spending Provides
effective financial control over investments with less overhead
Increases ability to adjust the portfolio's annual budget
Answer: Increases ability to budget the deliverables in the portfolio roadmap
8. Which group of people has the greatest influence on developing strategic
themes?
Business Owners
Value Management Office (VMO)
Epic Owners
Portfolio council
Answer: Business Owners