Clinical Immunology and Serology: A Laboratory Perspective
Fourth Edition
by Christine Dorresteyn Stevens
SC
O
R
EG
U
ID
ES
, Table of Content
1 Introduction to Immunity and the Immune System
2 Nature of Antigens and the Major Histocompatibility Complex
3 Innate Immunity
4 Adaptive Immunity
5 Antibody Structure and Function
6 Cytokines
7 Complement System
SC
8 Safety and Quality Management
9 Principles of Serological Testing
10 Precipitation and Agglutination Reactions
11 Labeled Immunoassays
O
12 Molecular Diagnostic Techniques
13 Flow Cytometry and Laboratory Automation
14 Hypersensitivity
R
15 Autoimmunity
16 Transplantation Immunology
EG
17 Tumor Immunology
18 Immunoproliferative Diseases
19 Immunodeficiency Diseases
20 Serological and Molecular Detection of Bacterial Infections
U
21 Spirochete Diseases
22 Serological and Molecular Diagnosis of Parasitic and Fungal Infections
ID
23 Serology and Molecular Detection of Viral Infections
24 Laboratory Diagnosis of HIV Infection
25 Immunization and Vaccines
ES
, Test Bank for Clinical Immunology and Serology A Laboratory Perspective,
4e Christine Dorresteyn Stevens, Linda Miller (All Chapters Included)
Chapter 1. Introduction to Immunity and the Immune System
Multiple Choice
1. Eosinophils are involved in the immune response against:
A. viruses.
B. intracellular bacteria.
SC
C. parasites that cannot be phagocytized.
D. extracellular bacteria.
ANS: C
O
2. Which of the following are components of both innate and adaptive immune responses?
A. Immunoglobulins
B. T helper cells
R
C. Macrophages
D. B cells
ANS: C
EG
3. The process by which leukocytes are attracted to a specific area by chemical messengers is called:
A. diapedesis.
B. degranulation.
U
C. chemotaxis.
D. opsonization.
ANS: C
ID
4. Which of the following is a characteristic of natural killer cells?
A. They mature in the thymus.
ES
B. They are smaller than B and T cells.
C. They are a type of lymphocyte.
D. They are part of the adaptive immune system.
ANS: C
, 5. Which of the following best describes diapedesis?
A. Movement toward increasing concentrations of a cytokine
B. Attachment of immunoglobulin to target cells
C. Movement through blood vessel walls as cells exit the circulation
D. Engulfment of target cells
ANS: C
6. The most effective phagocytic and antigen-presenting cell is the:
A. neutrophil.
B. monocyte.
SC
C. dendritic cell.
D. macrophage.
ANS: C
O
7. Which of the following is characteristic of natural immunity?
A. It involves memory.
B. T lymphocytes play a major role.
C. It involves specificity.
R
D. Mechanisms are always present and fully functional.
ANS: D
EG
8. All of the following cells are considered part of natural immunity EXCEPT:
A. eosinophils.
B. B lymphocytes.
C. monocytes.
U
D. neutrophils.
ANS: B
ID
9. Where does the specific immune response to a foreign antigen mainly occur?
A. Lymph nodes
ES
B. Blood
C. Bone marrow
D. Skin
ANS: A