Edition by C William Thomas and Wendy M. Tietz
Verified Chapter's 1 - 12 | Complete
,TABLE OF CONTENTS
1. The Financial Statements
2. Transaction Analysis
3. Accrual Accounting and Income
4. Internal Control and Cash
5. Receivables and Revenue
6. Inventory and Cost of Goods Sold
7. Plant Assets, Natural Resources, and Intangibles
8. Current and Contingent Liabilities
9. Long-Term Liabilities
10. Stockholders' Equity
11. The Statement of Cash Flows
12. Financial Statement Analysis
,1. The Financial Statements
Full Test Bank for Financial Accounting 13th Edition C. William Thomas, Wendy M Tietz
Financial Accounting, 13e (Thomas/Tietz)
Chapter 1 The Financial Statements
Learning Objective 1-1
1) Accounting is an information system that measures business activities.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
AICPA Functional: Measurement
2) Bookkeeping is a mechanical part of accounting.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
AICPA Functional: Measurement
3) Accounting is often called the language of business.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
AICPA Functional: Measurement
4) Accounting produces financial statements, which report information about a business.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
AICPA Functional: Measurement, Reporting
5) The accounting process begins and ends with people making decisions.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
AICPA Functional: Measurement
, 6) Accounting information is used by investors and creditors, but not by regulatory bodies.
X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X
5
Answer: FALSE X 5
Explanation: It is used by individuals, investors, creditors, nonprofits, and regulatory bodies.
X 5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5
Diff: 1 X5
LO: 1-1
X 5
AACSB: Reflective Thinking
X 5 X5
AICPA Bus Persp: Industry Sector, Legal/RegulatoryAICP
X5 X5 X5 X5 X5 X
5
A Functional: Measurement, Reporting
X5 X 5 X5
7) Since Habitat for Humanity is not concerned about making a profit, the entity does not need to use
X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X
5
accounting information. X5
Answer: FALSE X 5
Diff: 1 X5
LO: 1-1
X 5
AACSB: Reflective Thinking
X 5 X5
AICPA Bus Persp: Industry Sector, Legal/RegulatoryAICP
X5 X5 X5 X5 X5 X
5
A Functional: Measurement, Reporting
X5 X 5 X5
8) The business records of a sole proprietorship should include the proprietor's personal finances.
X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X
5
Answer: FALSE X 5
Diff: 1 X5
LO: 1-1
X 5
AACSB: Reflective Thinking
X 5 X5
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
X5 X5 X5 X
5
AICPA Functional: Measurement
X5 X 5
9) A partnership is a taxpaying entity.
X5 X5 X5 X5 X5 X
5
Answer: FALSE X 5
Diff: 1 X5
LO: 1-1
X 5
AACSB: Reflective Thinking
X 5 X5
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
X5 X5 X5 X
5
AICPA Functional: Measurement
X5 X 5
10) Stockholders have no personal obligation for the corporation's debts. X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X
5
Answer: TRUE X 5
Diff: 1 X5
LO: 1-1
X 5
AACSB: Reflective Thinking
X 5 X5
AICPA Bus Persp: Legal/Regulatory
X5 X5 X5 X
5
AICPA Functional: Measurement
X5 X 5
11) Accounting:
A) measures business activities. X5 X5
B) processes data into reports and communicates the data to decision makers.
X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5 X5
C) is often called the language of business.
X5 X5 X5 X5 X5 X5
D) is all of the above.
X5 X5 X5 X5 X
5
Answer: D X 5
Diff: 2 X5
LO: 1-1
X 5