Biology
ST
The Dynamic Science
UV
4th Edition
IA
TEST BANK
?_
AP
Peter J. Russell Paul E. Hertz Beverly McMillan
PR
Comprehensive Test Bank for Instructors
OV
and Students
||| ||| || ||| || | || ||| | || ||| |
ED
Cengage Learning
© Peter J. Russell, Paul E. Hertz & Beverly McMillan. All rights
?
reserved. Reproduction or distribution without permission is
?
prohibited.
,Chapter 01 - Introduction to Biological Concepts and Research
Multiple Choice
1. The science of explains the origin and persistence of life, and studies the changes in living things.
a. nanotechnology
b. biology
c. pharmacology
ST
d. mathematics
e. chemistry
ANSWER: b
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
UV
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.6 - Illustrate the processes involved in the life cycle of an organism.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
IA
2. The difference between living and nonliving matter depends not only on the kinds of atoms and molecules present, but
on their as well.
a. chemical complexity
b. electrons
?_
c. organization and interactions
d. atomic profile
e. energy levels
AP
ANSWER: c
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
PR
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
3. A cell is minimally defined by .
a. a nucleus that contains DNA
OV
b. an organized chemical system and specialized molecules surrounded by a membrane
c. an organized chemical system for harnessing energy
d. a membrane comprised of phospholipids
e. specialized molecules that respond to their environment
ANSWER: b
ED
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
??
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
4. The lowest level of biological organization that can survive and reproduce is the .
a. cell
b. tissue
c. proton
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 1
,Chapter 01 - Introduction to Biological Concepts and Research
d. nucleus
e. DNA
ANSWER: a
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
ST
organization of life extends.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
5. Emergent properties are .
UV
a. characteristics of atoms but not molecules
b. characteristics that depend on the level of organization of matter but do not exist at lower levels of
organization
c. characteristics of nonliving matter that depend on the level of organization
IA
d. dependent on higher levels of organization of living and nonliving matter
e. characteristics of all multicellular organisms but not unicellular organisms
ANSWER: b
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
?_
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
AP
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
6. Bacteria and protozoans .
a. can be either unicellular or multicellular organisms
b. reside solely in oceans
PR
c. are multicellular organisms
d. are unicellular organisms
e. are precursors to cells
ANSWER: d
OV
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
Bloom’s: Remember
ED
KEYWORDS:
7. Every population of animals has an age structure, a graphical representation of the distribution of age groups within the
population. While each individual in a population has a specific age, individuals themselves do not have an age structure.
Age structure is therefore an example of a(n) property.
??
a. emergent
b. hierarchical
c. environmental
d. organizational
e. cellular
ANSWER: a
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 2
, Chapter 01 - Introduction to Biological Concepts and Research
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
ST
8. A group of organisms of the same species that live together in the same place make up a(n) .
a. population
b. cell
c. biosphere
UV
d. tissue
e. ecosystem
ANSWER: a
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
IA
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
?_
9. All the populations of different organisms that live in the same place form a(n) .
a. ecosystem
AP
b. community
c. biosphere
d. sample
e. organ
ANSWER: b
PR
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
OV
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
10. The highest level of the hierarchical classification of life is the .
a. biosphere
b. domain
ED
c. ecosystem
d. population
e. cell
ANSWER: b
??
REFERENCES: 1.1 What Is Life? Characteristics of Living Organisms
QUESTION TYPE: Multiple Choice
LEARNING OBJECTIVES: DYNS.RUSS.17.01.1.1 - Describe the different levels of hierarchy through which the
organization of life extends.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 3