Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank - Introduction to Biotechnology, 4th Edition (Thieman, 2026), Chapter 1-13 | All Chapters

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
66
Cijfer
A+
Geüpload op
06-03-2026
Geschreven in
2025/2026

Test Bank - Introduction to Biotechnology, 4th Edition (Thieman, 2026), Chapter 1-13 | All Chapters

Instelling
Introduction To Biotechnology, Thieman, 4e
Vak
Introduction to Biotechnology, Thieman, 4e

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank - Introduction To
Biotechnology, 4th Edition
(Thieman, Chapter 1-13 | All
Chapters

,Table Of Contents
1. The Biotechnology Century And Its Workforce
2. An Introduction To Genes And Genomes
3. Recombinant Dna Technology And Genomics
4. Proteins As Products
5. Microbial Biotechnology
6. Plant Biotechnology
7. Animal Biotechnology
8. Dna Fingerprinting And Forensic Analysis
9. Bioremediation
10. Aquatic Biotechnology
11. Medical Biotechnology
12. Biotechnology Regulations
13. Ethics And Biotechnology

,chapter 1 the biotechnology century and its workforce

1) scientists at the biotechnology company genentech created the first recombinant dna product
for use in humans. approved by the food and drug administration in 1982, this product was .
A) a gene chip
B) chymosin
C) insulin
D) human growth hormone
E) erythropoietin
Answer: c

2) which area of biotechnology primarily involves using living organisms to process, degrade,
and clean up environmental pollution?
A) genomics
B) bioinformatics
C) bioremediation
D) marine biotechnology
E) agricultural biotechnology
Answer: c

3) the use of computer hardware and software to analyze biological data, such as dna sequence
comparison data, is known as .
A) genomics
B) bioinformatics
C) bioremediation
D) nanotechnology
E) recombinant dna technology
Answer: b

4) studying the entire complement of dna in an organism's cells is known as .
A) genomics
B) bioinformatics
C) bioremediation
D) nanotechnology
E) recombinant dna technology
Answer: a

5) combining dna from different sources is an example of .
A) genomics
B) bioinformatics
C) bioremediation
D) nanotechnology
E) recombinant dna technology

, Answer: e
6) is customized medicine based on a person's genetics.
A) genomics
B) bioinformatics
C) bioremediation
D) pharmacogenomics
E) recombinant dna technology
Answer: d

7) involves farm-raising finfish, shellfish, algae, and other aquatic organisms.
A) biopharming
B) aquaculture
C) pharmacogenomics
D) bioremediation
E) transgenic technology
Answer: b

8) is the use of genes for treating human genetic disorders.
A) genetics
B) genomics
C) pharmacogenomics
D) gene therapy
E) recombinant dna technology
Answer: d

9) selective breeding involves .
A) genetic engineering of animals and plants to improve growth characteristics
B) mating organisms with desirable characteristics
C) the use of fermentation to produce biotechnology products
D) combining sperm and egg cells from different species to produce hybrid organisms
E) none of these choices
Answer: b

10) is the use of living organisms or their products to clean up the environment,
improve human health, and provide more nutritious and disease-free food.
A) bioremediation
B) biotechnology
C) genetic engineering
D) biodegradation
E) bioprocessing
Answer: b

Geschreven voor

Instelling
Introduction to Biotechnology, Thieman, 4e
Vak
Introduction to Biotechnology, Thieman, 4e

Documentinformatie

Geüpload op
6 maart 2026
Aantal pagina's
66
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$10.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
FAMILIAREXAMINER Chamberlain College Of Nursng
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
48
Lid sinds
11 maanden
Aantal volgers
0
Documenten
561
Laatst verkocht
2 weken geleden
TESTBANKS & SOLUTION MANUALS

TESTBANKS & SOLUTION MANUALS if in any need of a Test bank and Solution Manual, fell free to Message me All the best in your Studies

2.4

9 beoordelingen

5
2
4
1
3
0
2
2
1
4

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen