Chapter 01: Introduction to the Body
Patton: The Human Body in Health &
Disease, 7th Edition
MULTIPLE CHOICE
1.Which word is derived from the Greek word
meaning “cutting up”? a.Dissection
b.Physiology
c.Pathology
d.Anatomy
ANS: D PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3 TOP:
Introduction
2.Which word is defined as the study of the function of living
organisms and their parts? a.Dissection
b.Physiology
c.Pathology
d.Anatomy
ANS: B PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 3 TOP:
Introduction
3.Which word is defined as the scientific
study of disease? a.Dissection
b.Physiology
c.Pathology
d.Anatomy
ANS: C PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3 TOP:
Introduction
4.Cells
a.are more complex
than tissues.
b.are the first level of organization in the body.
c.are the smallest living units of structure and
function in the body. d.both B and C.
ANS: C PTS: 1 DIF: Application REF: p. 6
TOP: Structural levels of organization
5.A group of cells that act together to perform a
function is called a(n) a.molecule.
b.organ.
c.tissue.
d.organism.
ANS: C PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 6 TOP:
Structural levels of organization
, hhh
6.The heart is an example
of a(n)
a.organ.
b.tissue.
c.organism.
d.system.
ANS: A PTS: 1 DIF: Application REF: p. 6
TOP: Structural levels of organization
7.The levels of organization from most simple to most
complex are a.cell chemical organ tissue
system.
b.tissue cell chemical organ system.
c.chemical tissue cell organ system.
tissue organ system. d.chemical cell
ANS: D PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 5 TOP:
Structural levels of organization
8.When using directional terms to describe the body, it is assumed that
the body is in what position?
a.Supine
b.Anatomical
c.Lateral
d.Prone
ANS: B PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7 TOP: Anatomical
position
9.The supine position
a.describes the body lying face
up.
b.is also called anatomical
position.
c.describes the body lying face
down.
d.both A and B.
ANS: A PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7 TOP: Anatomical
position
10.The prone position
a.describes the body lying
face up.
b.is also called the anatomical
position.
c.describes the body lying face
down.
d.both B and C.
, ANS: C PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7 TOP: Anatomical
position
11.Because humans walk upright, the term dorsal can be used in
place of the term a.inferior.
b.posterior.
c.anterior.
d.distal.