Plan-Driven and Agile Approaches
5th Edition
by Timothy Kloppenborg
Complete Chapter Solutions Manual
are included (Ch 1 to 15)
** Immediate Download
** Swift Response
** All Chapters included
, Solution and Answer Guide: Kloppenborg/Anantatmula/Wells, Contemporary Project Management: Plan-Driven and Agile
Approaches, 2023, 978-0-357-71573-4; Chapter 1: Introduction to Project Management
Solution and Answer Guide
Kloppenborg/Anantatmula/Wells, Contemporary Project Management: Plan-Driven and Agile
Approaches, 2023, 978-0-357-71573-4; Chapter 1: Introduction to Project Management
Table of Contents
Chapter Review Questions—Suggested Answers ...................................................................... 2
Discussion Questions.................................................................................................................. 6
PMP Exam Study Questions...................................................................................................... 11
Integrated Example Projects .................................................................................................... 14
Suburban Homes Construction Project .................................................................................................... 14
Student Questions ................................................................................................................................... 15
Heritage Arboretum Development Project .............................................................................................. 15
Arboretum Introduction ................................................................................................... 15
Anderson Township and Green Space Introduction .......................................................... 15
Related Links ..................................................................................................................... 16
Student Questions ............................................................................................................. 16
Arboretum Grading Suggestions .............................................................................................................. 16
Semester Project Instructions ................................................................................................... 18
1
,Chapter=Review=Questions—Suggested=Answers
1. What= is= a= project?= (Objective= #1-1,= p.= 4)
ANS:=The=narrow=answer=is:=A=project=is=a=new,=time-
bound=effort=that=has=a=definite=beginning=and=a=definite=ending=with=several=relat
ed=and/or=interdependent=tasks=to=create=a=unique=product=or=service.
The=broader=answer=is:=A=project=is=an=endeavor=that=requires=an=organized=set=
of=work=efforts=that=are=planned=in=a=level=of=detail=that=is=progressively=elaborat
ed=as=more=information=is=discovered.=Projects=are=subject=to=limitations=of=time=
and=resources=such=as=money=and=people.=Projects=should=follow=a=planned=and
=organized=approach=with=a=defined=beginning=and=ending.=Project=plans=and=go
als=become=more=specific=as=early=work=is=completed.=The=output=often=is=a=coll
ection=of=a=primary=deliverable=along=with=supporting=deliverables=such=as=a=hou
se=as=the
primary=deliverable=and=warranties=and=instructions=for=use=as=supporting=deli
verables.=Each=project=typically=has=a=unique=combination=of=stakeholders=peopl
e=and=groups=who=can=impact=the=project=or=might=be=impacted=by=either=the=
work=or=results=of=the=project.=Projects=often=require=a=variety=of=people=to=w
ork
together=for=a=limited=time,=and=each=needs=to=understand=that=completing=the
=project=will=require=effort=in=addition=to=their=other=assigned=work.
2. What=is=project=management?=(Objective=#1-1,=p.=4)
ANS:=Project=management=is=the=art=and=science=of=using=knowledge,=skills,=to
ols,=and=techniques=efficiently=and=effectively=to=meet=stakeholder=needs=and=ex
pectations.=This=includes=work=processes=that=initiate,=plan,=execute,=control,=an
d=close=work.
Project= management= includes= both= administrative= tasks= for= planning,= documenting
,=and=controlling=work=and=leadership=tasks=for=visioning,=motivating,=and=prom
oting=work=associates.
3. How=are=projects=different=than=ongoing=operations?=(Objective=#1-3,=p.=6)
ANS:=Projects=are=temporary,=while=operations=are=ongoing.
4. What=types=of=constraints=are=common=to=most=projects?=(Objective=#1-4,=p.=12)
ANS:=Project=performance,=comprising=scope=(size)=and=quality=(acceptability=of=the=r
esults),=is=constrained=by=cost=and=schedule.
5. What=are=the=three=components=of=the=Talent=Triangle?=(Objective=#1-4,=p.=11)
ANS:=The=core=objectives=include=those=that=the=Talent=Triangle=classifies=as=tec
hnical,=behavioral,=and=strategic.
2
, 6. At=what=stage=of=a=project=life=cycle=is=the=majority=of=the=“hands-
on”=tasks=completed?=(Objective=#1-3,=p.=8)
ANS:=Executing.
7. During=which=stage=of=the=project=life=cycle=are=loose=ends=tied=up?=(Objective=
#1-2,=p.=8)
ANS:=Closing.
8. What=are=the=twelve=project=delivery=principles?=(Objective=#1-6,=p.=17)
ANS:=Stewardship,=stakeholders,=interactions,=tailor,=complexity,=adaptability,=team,=v
alue,=leadership,=quality,=risk,=change.
9. What=are=the=eight=performance=domains,=according=to=the=PMBOK=7e?=(Objec
tive=#1-6,=p.=17)
ANS:=Stakeholder,=team,=approach,=planning,=work,=delivery,=measurement,=
uncertainty.
10. What=are=the=four=core=values=of=Agile?=(Objective=#1-7,=p.=20)
ANS:
1. Value=individuals=more=than=processes.
2. Value= working= software= more= than= documentation.
3. Value= customer= collaboration= more= than= negotiation.
4. Value=response=to=change=over=following=a=plan.
11. What= are= Agile’s= twelve= principles?= (Objective= #1-7,= p.= 21)
ANS:
1. Customer=satisfaction=is=given=the=highest=priority.
2. Unlike= a= plan-
driven= approach,= changes= in= requirements= are= appreciated= at= any=point=in=t
he=project=with=a=view=to=exploit=competitive=advantage=for=the=customer.
3. Present=working=software=to=the=client=frequently=during=the=project=execu
tion=phase.
4. People= representing= business= and= development= teams= must= work= togeth
er=constantly.
5. A=project=team=comprising=motivated=people=must=be=engaged=in=the=proj
ect;=support=and=trust=must=be=extended=to=the=project=team.
6. Face-to-
face=communication=must=be=employed,=which=is=considered=effective=and=
efficient.=In=other=words,=it=is=preferable=to=have=a=co-located=project=team.
3