The Human Body in Health and Illness – 8th Edition by Barbara
Herlihy | Complete Test Bank with Verified Answers
Testbankscove
,Chapter 01: Introduction to the Human Body
e e e e e e
Herlihy: The Human Body in Health and Illness, 8th Edition
e e e e e e e
MULTIPLE CHOICE e
1. What is the branch of science that studies how the body functions?
e e e e e e e e e e e
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: D e
2. Which word comes from the Greek word meaning “to dissect”?
e e e e e e e e e
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: A e
3. Which of the following is a higher order of organization?
e e e e e e e e e
a. Molecule
b. Cell
c. Organ
d. Tissue
ANS: C e
4. The head is located
e e e to the chest.
e e
a. anterior
b. inferior
c. deep
d. superior
ANS: D e
5. The foot is located
e e e to the leg.
e e
a. proximal
b. superior
c. superficial
d. distal
ANS: D e
6. The leg is
e e to the thigh.
e e
a. distal
b. proximal
c. superior
d. deep
ANS: A e
, 7. The thigh is
e e to the foot.
e e
a. distal
b. proximal
c. inferior
d. deep
ANS: B e
8. The thoracic cavity is
e e e to the abdominopelvic cavity.
e e e
a. deep
b. distal
c. anterior
d. superior
ANS: D e
9. The kneecap is located distal to the
e e e e e e
a. leg.
b. thigh.
c. foot.
d. toes.
ANS: B e
10. Which organ is located in both the ventral and thoracic cavities?
e e e e e e e e e e
a. Stomach
b. Liver
c. Lung
d. Spinal cord e
ANS: C e
11. Which organ is located in the ventral cavity but not in the thoracic cavity?
e e e e e e e e e e e e e
a. Lung
b. Heart
c. Liver
d. Brain
ANS: C e
12. Which organ is located in the dorsal cavity?
e e e e e e e
a. Liver
b. Brain
c. Heart
d. Urinary bladder e
ANS: B e
13. Which of the following is descriptive of the location of the reproductive organs?
e e e e e e e e e e e e
a. Dorsal cavity and vertebral cavity
e e e e
b. Mediastinum and the thoracic cavity e e e e
c. Ventral cavity and pelvic cavity
e e e e
, d. Pleural cavity and mediastinum
e e e
ANS: Ce
14. Which cavity is divided into quadrants?
e e e e e
a. Thoracic
b. Abdominopelvic
c. Dorsal
d. Cranial
ANS: Be
15. Which region is included within the right upper quadrant (RUQ)?
e e e e e e e e e
a. Umbilical
b. Hypogastric
c. Right iliac e
d. Right hypochondriac
e
ANS: De
16. Which region is included within the left lower quadrant (LLQ)?
e e e e e e e e e
a. Umbilical
b. Left hypochondriac
e
c. Epigastric
d. Left iliac e
ANS: De
17. Which of the following refers to the umbilicus?
e e e e e e e
a. Groin
b. Armpit
c. Navel
d. Patellar
ANS: Ce
18. Which of the following refers to the lower back region?
e e e e e e e e e
a. Groin
b. Axillary
c. Umbilical
d. Lumbar
ANS: De
19. Which of the following refers to the groin region?
e e e e e e e e
a. Axillary
b. Lumbar
c. Cranial
d. Inguinal
ANS: De
20. Which of the following refers to the area in front of the elbow?
e e e e e e e e e e e e