j psychologicaltestingprinciplesapplications
j j j
j andissues9theditionby Kaplan
j j j j j
All21 ChaptersCovered
j j j
CopyrightjCengagejLearning.jPoweredjbyjCognero. Pagej1
,Table of Contents
j j
PartjI:jPRINCIPLES.
1. Introduction.
2. NormsjandjBasicjStatisticsjforjTesting.
3. CorrelationjandjRegression.
4. Reliability.
5. Validity.
6. WritingjandjEvaluatingjTestjItems.
7. TestjAdministration.jPartjII:jAPPLICATIONS.
8. InterviewingjTechniques.
9. TheoriesjofjIntelligencejandjthejBinetjScales.
10. ThejWechslerjIntelligencejScales:jWAIS-IV,jWISC-IV,jandjWPPSI-III.
11. TestingjinjEducation:jTestsjofjAbilityjinjEducationjandjSpecialjEducation.
12. StandardizedjTestsjinjEducation,jCiviljService,jandjthejMilitary.
13. ApplicationsjinjClinicaljandjCounselingjSettings.
14. ProjectivejPersonalityjTests.
15. ComputersjandjBasicjPsychologicaljSciencejinjTesting.
16. TestingjinjCounselingjPsychology.
17. TestingjinjHealthjPsychologyjandjHealthjCare.
18. TestingjinjIndustrialjandjBusinessjSettings.jPartjIII:jISSUES.
19. TestjBias.
20. TestingjandjthejLaw.
21. ThejFuturejofjPsychologicaljTesting.
1.Introduction.
CopyrightjCengagejLearning.jPoweredjbyjCognero. Pagej2
, 1. Accordingjtojrecentjresearch,jgrowingjnumbersjofjfour-yearjcollegesjarejnotjrelyingjonjthejSATjtestjpartlyjbecausej of
a. budgetjconstraints.
b. diversityjconcerns.
c. reliabilityjissues.
d. qualityjcontrol.
ANSWER:j b
2. Psychologicaljtests
a. pertainjonlyjtojovertjbehavior.
b. alwaysjhavejrightjorjwrongjanswers.
c. dojnotjattemptjtojmeasurejtraits.
d. measurejcharacteristicsjofjhumanjbehavior.
ANSWER:j d
3. Thejspecificjstimulusjonjajtestjtojwhichjajpersonjrespondsjovertlyjisjcalledja(n)
a. overtjevent.
b. answer.
c. item.
d. scale.
ANSWER:j c
4. Anjindividualjtest
a. involvesjajsinglejexaminerjforjtwojorjmorejsubjects.
b. involvesjonlyjtestsjofjhumanjability.
c. canjbejgivenjtojonlyjonejpersonjatjajtime.
d. involvesjmorejthanjonejexaminerjforjajsinglejsubject.
ANSWER:j c
5. Ajgroupjtest
a. canjbejgivenjtojmultiplejpeoplejbyjonejexaminer.
b. canjbejgivenjtojonlyjthreejpeoplejatjajtime.
c. involvesjajgroupjofjexaminersjforjajsinglejsubject.
d. involvesjonlyjtestsjofjhumanjability.
ANSWER:j a
CopyrightjCengagejLearning.jPoweredjbyjCognero. Pagej3
, 6. Previousjlearningjcanjbestjbejdescribedjas
a. achievement.
b. aptitude.
c. intelligence.
d. ability.
ANSWER:j a
7. Thejpotentialjforjlearningjajspecificjskilljcanjbestjbejdescribedjas
a. achievement.
b. aptitude.
c. intelligence.
d. ability.
ANSWER:j b
8. One’sjgeneraljpotential,jindependentjofjpriorjlearning,jcanjbestjbejdescribedjas
a. achievement.
b. aptitude.
c. intelligence.
d. ability.
ANSWER:j c
9. Achievement,japtitude,jandjintelligencejcanjbejencompassedjbyjthejterm
a. humanjpotential.
b. humanjtraits.
c. humanjpersonality.
d. humanjability.
ANSWER:j d
10. Structuredjpersonalityjtests
a. requirejyoujtojproducejsomethingjspontaneously.
b. requirejyoujtojchoosejbetweenjtwojorjmorejalternativejresponses.
c. involvejanjambiguousjtestjstimulusjaboutjwhichjthejresponsejisjstructured.
d. involvejanjambiguousjtestjresponse.
ANSWER:j b
CopyrightjCengagejLearning.jPoweredjbyjCognero. Pagej4