wd wd wd wd wd wd wd wd
Chapter 1 Test Bank wd wd wd
CHAPTER 1 TEST QUESTIONS wd wd wd
True-False
1. The last decade of the twentieth century was a period of rapid change for organizations, especially b
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
usinesses.
ANSWER: True wd
2. A key element in Wal-
wd wd wd wd
Mart's ability to discount brand name products was an understanding of the criticality of efficiency
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
in its logistics and supply chain system.
wd wd wd wd wd wd
ANSWER: True wd
3. Globalization has had little effect on consumers. wd wd wd wd wd wd
ANSWER: False wd
4. Supply and demand has become less volatile as managers become more adept at controlling the e
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
lements.
ANSWER: False wd
5. Outsourcing is a fairly new concept. wd wd wd wd wd
ANSWER: False wd
6. SAB should examine their off-
wd wd wd wd
shore purchasing policy, even though the products are sourced from the U.S.
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
ANSWER: True wd
7. The world economy still favors the United States and European countries, even though China and I
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
ndia can participate in the global economy much more readily.
wd wd wd wd wd wd wd wd wd
ANSWER: False wd
8. The U.S. transportation system was deregulated in the 1930s and 1940s in response to economic c
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
onditions and World War 2. wd wd wd wd
ANSWER: False wd
1-1
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be differe
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
nt from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or in part.
w d wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
wd wd wd wd wd wd wd wd
Chapter 1 Test Bank
wd wd wd
9. Even though there are references to supply chain management in the 1980s, SCM did not capture the a
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
ttention of senior-level management until the 1990s.
wd wd wd wd wd wd
ANSWER: True wd
10. Supply chain managers no longer need to worry about suboptimization in light of today's technology.
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
ANSWER: False wd
Multiple Choice
wd
11. Most retailers are essentially supply chain companies since
wd wd wd wd wd wd wd
a. they dominate the consumer market.
wd wd wd wd
b. own their warehouses and trucks.
wd wd wd wd
c. they buy products produced by others.
wd wd wd wd wd
d. engage in off-shore sourcing. wd wd wd
ANSWER: c wd
12. Which of the below is not one of the external forces driving the rate of change and shaping our e
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
conomic and political landscape? wd wd wd
a. Government policy wd
b. Technology
c. Environmental concerns wd
d. Globalization
ANSWER: c wd
13. Outsourcing involves wd
a. moving company facilities away from the home office. wd wd wd wd wd wd wd
b. hiring foreign nationals to manage parts of the business.
wd wd wd wd wd wd wd wd
c. obtaining materials, parts, and products from other companies. wd wd wd wd wd wd wd
1-2
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be differe
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
nt from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or in part.
w d wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
wd wd wd wd wd wd wd wd
Chapter 1 Test Bank
wd wd wd
d. building a factory in another country. wd wd wd wd wd
ANSWER: c wd
14. Some individuals describe the current consumer as the "click here" generation because
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
a. we all have Internet access.
wd wd wd wd
b. we no longer wait for information to be "pushed out" to us.
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
c. we buy so much merchandise on line.
wd wd wd wd wd wd
d. we take little time to make purchasing decisions.
wd wd wd wd wd wd wd
ANSWER: b wd
15. The demographics of our society has changed because
wd wd wd wd wd wd wd
a. the "Baby Boom" generation is now turning 60.
wd wd wd wd wd wd wd
b. of the increase in two-career families and single-parent households.
wd wd wd wd wd wd wd wd
c. of immigration. wd
d. birth rates have changed. wd wd wd
ANSWER: b wd
1-3
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be differe
wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd
nt from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole or in part.
w d wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd wd