Trigonometry,5th Edition Cynthia Y.Young zx zx zx zx zx
Chapter 1-8 zx
Chapter 1 zx Right Triangle Trigonometry zx zx
1.1 Angles, Degrees, and Triangles
zx zx zx
1) Specify the measure of the angle in degrees with a 2/5 rotation counterclockwise, to the nearest
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
whole degree.
zx zx
A) 144°
B) 216°
C) 59°
D) 281°
Answer: A z x z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choice
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
2) Specify the measure of the angle in degrees with a 4/9 rotation clockwise, to the nearest whole
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
degree.
zx
A) -160°
B) 200°
C) 110°
D) 160°
Answer: A z x z x
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choice
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
3) Specify the measure of the angle in degrees with a 1/7 rotation clockwise, to the nearest whole
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
degree.
zx
Answer: -51° z x z x
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
4) Specify the measure of the angle in degrees with a 2/9 rotation counterclockwise, to the nearest
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
whole degree.
zx zx
Answer: 80° z x z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
1
,5) Find the complement of an angle that measures 70 degrees.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx
A) 25°
B) 110°
C) 160°
D) 20°
Answer: D z x z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choice
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
6) Find the complement of an angle that measures 65 degrees.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx
Answer: 25°
zx z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
7) Find the supplement of an angle that measures 120 degrees.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx
A) 300°
B) 67°
C) 60°
D) 210°
Answer: C z x z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choice
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
8) Find the supplement of an angle that measures 14 degrees.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx
Answer: 166°
zx z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
9) Find the measure of each angle to one decimal place if angle A measures (10x)° and angle B
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
measures (13x)°. zx
Answer: 39.1°, 50.9°
z x z x zx
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
2
,10) Find the measure of each angle to one decimal place if angle A measures (17x)° and angle B
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
measures (14x)°. zx
Answer: 98.7°, 81.3°
z x z x zx
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
11) If the measure of angle α = 108° and the measure of angle β = 2°, find the measure of angle γ.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
Answer: 70° z x z x
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
12) If the measure of angle α = 114° and the measure of angle β = 30° find the measure of angle γ.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
A) 96°
B) 126°
C) 36°
D) 99°
Answer: C z x z x
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choice
zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
3
, 13) If β = γ and α = 3β, find all three angles.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
A) 1°, 1°, 178°zx zx
B) 25°, 25°, 130° zx zx
C) 40°, 40°, 100° zx zx
D) 36°, 36°, 108° zx zx
Answer: D z x z x
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Multiple Choicezx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
14) If β = 6γ and α = 13γ , find all three angles.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
Answer: 9°, 54°, 117° z x z x zx zx
Diff: 3
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
15) Find two supplementary angles with measures (9x)° and (9x)°. Write your answer to one
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
decimal place.
zx zx
Answer: 90°, 90° z x z x zx
Diff: 2
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
16) If d = 4, and e = 7, find f. Express the length exactly.
zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx zx
Answer:
Diff: 1
zx Var: 1 zx
Question Type: Short Answer zx z x zx
Chapter/Section: Ch 01, Sec 01
zx z x zx zx zx
4