• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 464 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank For Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition by Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy Bradfield Douglass Chapter 1-15

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 464 pagina's

Test Bank For Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition by Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy Bradfield Douglass Chapter 1-15 Test Bank For Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition by Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy Bradfield Douglass Chapter 1-15 Test Bank For Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition by Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy Bradfield Douglass Chapter 1-15

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK FOR 1q 1 q




Wrightsman's Psychology and the Legal System, 10th Edition Kirk HeilbrunEdie GreeneAmy
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




Bradfield Douglass
1q 1q




Chapter 1-15 1q




Chapter 01 1q




1. Which is the purpose of laws? 1q 1q 1q 1q 1q




a. Legislate moral behavior 1q 1q




b. Control human nature 1q 1q




c. Serve as a mechanism for conflict resolution 1q 1q 1q 1q 1q 1q




d. All of these are correct. 1q 1q 1q 1q




ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Importance of Laws 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




TOPICS: Laws Help Resolve Conflict and Protect the Public 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:21 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:22 AM
1q 1q 1q




2. What is the purpose of the Fifth Amendment to the U.S. Constitution?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Prevents undue searches and seizures 1q 1q 1q 1q




b. It safeguards us against self-incrimination
1q 1q 1q 1q




c. Protects spouses from testifying against spouses 1q 1q 1q 1q 1q




d. Provides the right to peaceful protest 1q 1q 1q 1q 1q




ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Importance of Laws 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




TOPICS: The Changing of Laws 1q 1q 1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:29 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:30 AM
1q 1q 1q




3. Edward Rosenheimer was charged with a hit-and-run accident, but he claimed that the law requiring him to report the
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




accident to the police was unconstitutional because it forced him to incriminate himself, violating the U.S. Constitution. A
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




New York judge agreed and released him from custody. This case eventually came before the New York Court of
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




Appeals; what was this court‘s decision?
1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Rosenheimer‘s original verdict was upheld because the law forcing him to incriminate himself was said by this 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




court to be unconstitutional.
1q 1q 1q 1q




b. Rosenheimer was released from custody because the Court of General Sessions in New York State said that the
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




hit-and-run regulation should be removed because of unconstitutionality.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




c. The New York Court of Appeals concluded that the right to avoid self-incrimination did not outweigh the right of
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




injured persons to seek redress for their sufferings.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
1q 1q 1q 1q 1q Page 1 1q

, d. The New York Court of Appeals concluded that the right of injured persons to seek redress for their sufferings
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




did not outweigh the right to avoid self-incrimination.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Apply
REFERENCES: The Importance of Laws 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




TOPICS: The Changing of Laws 1q 1q 1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:30 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:31 AM
1q 1q 1q




4. Which type of researcher is concerned with comparing laws (and mechanisms for instituting and altering laws) in
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




different societies and relating them to other characteristics of these societies?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Anthropologist
b. Sociologist
c. Philosopher
d. Psychologist
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically 1q




REFERENCES: The Psychological Study of Law 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:31 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:32 AM
1q 1q 1q




5. If a researcher is interested in the study a specific society and examines its institutions (e.g., the family, the church, or
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




the subculture) to determine their role in developing adherence to the law, that researcher is most likely which of these?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Psychologist
b. Sociologist
c. Anthropologist
d. Philosopher
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically 1q




REFERENCES: The Psychological Study of Law 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:32 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 6/7/2023 5:36 AM
1q 1q 1q




6. Psychology assumes that individual characteristics affect how the legal system operates and in turn the legal system
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




affects individual characteristics and behavior. As defined in the text, characteristics may include which of the following?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Socioeconomic status 1q




b. Personal values 1q




Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
1q 1q 1q 1q 1q Page 2
1q

, c. Minority status 1q




d. All of these are correct.
1q 1q 1q 1q




ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically 1q




REFERENCES: The Psychological Study of Law 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice
1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:35 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:36 AM
1q 1q 1q




7. Most forensic psychologists are trained as which of the following?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Social psychologists 1q




b. Clinical psychologists 1q




c. Counseling psychologists 1q




d. Criminologists
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Criminologists
REFERENCES: The Psychological Study of Law 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice
1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:36 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:37 AM
1q 1q 1q




8. According to Kurt Lewin, what influences the behavior of an individual in the legal system?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. One‘s personal qualities
1q 1q




b. One‘s social class 1q 1q




c. Both one‘s personal qualities and one‘s social class
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




d. One‘s attitudes 1q




ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: The Psychological Study of Law 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice
1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:37 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:37 AM
1q 1q 1q




9. A common role for a forensic psychologist is which of the following?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Evaluate whether a defendant was sane at the time the crime was committed.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




b. Determine if the DNA from the defendant matches the DNA collected at the crime scene.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




c. Investigate the role that social class plays in criminal behavior.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




d. Examine if the evidence is appropriate to introduce in court.
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




ANSWER: a

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
1q 1q 1q 1q 1q Page 3
1q

, POINTS: 1
DIFFICULTY: Think Critically 1q




REFERENCES: The Psychological Study of Law
1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: 1q Multiple Choice 1q




HAS VARIABLES:
1q False
DATE CREATED: 1q 5/27/2023 5:37 AM 1q 1q




DATE MODIFIED: 1q 5/27/2023 5:38 AM 1q 1q




10. The United States is perhaps the most individualistic society where people can deviate from the norm or make their
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




own choices to a greater degree. What are two deeply desired values?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. Individualism and free will 1q 1q 1q




b. Freedom and personal autonomy 1q 1q 1q




c. Freedom with personal responsibility 1q 1q 1q




d. Personal responsibility and personal autonomy 1q 1q 1q 1q




ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Understand
REFERENCES: Basic Choices in the Psychological Study of the Law 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




TOPICS: The First Choice: Rights of Individuals versus the Common Good 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:38 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:52 AM
1q 1q 1q




11. In 2017, a law known as the ―show me your papers law,‖ which prohibits local authorities from limiting the ability of
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




law enforcement or court personnel to demand proof of a person‘s immigration status and report it to federal officials, was
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




passed in which state?
1q 1q 1q 1q




a. Baltimore
b. Florida
c. Texas
d. New York 1q




ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Apply
REFERENCES: Basic Choices in the Psychological Study of the Law 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




QUESTION TYPE: Multiple Choice 1q 1q




HAS VARIABLES: False
1q




TOPICS: The First Choice: Rights of Individuals versus the Common Good 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




DATE CREATED: 5/27/2023 5:52 AM
1q 1q 1q




DATE MODIFIED: 5/27/2023 5:54 AM
1q 1q 1q




12. Most of the U.S. Supreme Court decisions, like the Miranda rule, that provided more explicit rights for those
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




suspected of breaking the law, occurred during which decade?
1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q 1q




a. 1950s
b. 1960s
c. 1970s

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
1q 1q 1q 1q 1q Page 4 1q

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2023 ISBN: 9780357797525 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
23 februari 2026
Aantal pagina's
464
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$18.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Verkocht
47
Volgers
4
Items
1160
Laatst verkocht
1 week geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen