Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. The endocrine system includes which of the following glands/orgANS?
1. Thyroid
2. Thymus 3
.
Pancreas
a. 1 and 2 only
b. 1 and 3 only
c. 2 and 3 only
d. 1 , 2, and 3
ANS: D REF: p. 338
2. The pituitary gland is located inferior to the:
a. hypothalamus.
b. thyroid.
c. sella turcica.
d. pons.
ANS: A REF: p. 338
3. The anterior lobe of the pituitary secretes which of the following hormones?
1. ADH
2. FSH
3. GH
a. 1 and 2 only
b. 1 and 3 only
c. 2 and 3 only
d. 1 , 2, and 3
ANS: C REF: p. 339
4. The hypothalamus controls the _____ gland.
1. pineal
2. pituitary
3. thyroid
a. 1 and 2 only
b. 1 and 3 only
c. 2 and 3 only
d. 1 , 2, and 3
ANS: A REF: p. 339
5. Epinephrine is produced in the:
a. pituitary gland.
, b. pancreas.
c. adrenal cortex.
d. adrenal medulla.
ANS: D REF: p. 339
6. The thyroid gland is responsible for secreting:
1. TSH.
2. TH.
3. calcitonin.
a. 1 and 2 only
b. 1 and 3 only
c. 2 and 3 only
d. 1 , 2, and 3
ANS: C REF: p. 340
7. Overactivity of the thyroid gland results in:
a. hypothyroidism.
b. hyperthyroidism.
c. hypoparathyroidism.
d. hyperparathyroidism.
ANS: B REF: p. 341
8. The alpha cells of the _____ are responsible for glucagon synthesis.
a. adrenal cortex
b. adrenal medulla
c. liver
d. pancreas
ANS: D REF: p. 341
9. The primary imaging modality used in the evaluation of osteoporosis is:
a. DXA.
b. MRI.
c. sestamibi nuclear medicine scANS.
d. CT.
ANS: A REF: p. 342
10. Which imaging modality is the most reliable in imaging the hypothalamus?
a. DXA
b. MRI
c. Sestamibi nuclear medicine scANS
d. CT
ANS: B REF: p. 342
11. Osteopenia is identified as a bone mass of _____ mg/cm2.
a. <648
, b. 648-833
c. >833
ANS: B REF: p. 343
12. Osteitis deformANS is also referred to as:
a. Addison disease.
b. Cushing syndrome.
c. Graves disease.
d. Paget disease.
ANS: D REF: p. 345
13. Acromegaly is a disorder caused by a disturbance in the pituitary gland resulting in an
excessive secretion of:
a. FSH.
b. TH.
c. GH.
d. PTH.
ANS: C REF: p. 347
14. Diabetes insipidus is a disorder that results when the _____ secretes an insufficient level of
ADH.
a. adrenal cortex
b. adrenal medulla
c. anterior pituitary gland
d. posterior pituitary gland
ANS: D REF: p. 348
15. Sheehan syndrome is associated with:
a. hypothyroidism.
b. hyperthyroidism.
c. hypopituitarism.
d. hyperpituitarism.
ANS: C REF: p. 348
16. Which pathology results from a dysfunction within the adrenal cortex leading to
hypersecretion of glucocorticoids from the anterior pituitary? a. Addison disease
b. Cushing syndrome
c. Graves disease
d. Paget disease
ANS: B REF: p. 348
17. What syndrome is associated with chronic hyperglycemia in combination with glucose
intolerance and alterations in the metabolism of carbohydrates, fats, and proteins?
a. Cushing
b. Diabetes mellitus
c. Diabetes insipidus