Answers
1.Which is NOT a method of good problem
solvers Select one:
a. Positive attitude
b. Concern for accuracy
c. Breaking the problem into parts
d. Avoiding guessing
e. All of the above
Answer: e. All of the above
2.That portion of the law which defines the personal and property right of
individuals; the rights of an individual to seek redress or to prevent
wrong defines; (4.3.3)
Select one:
a. Constitutional "rights" Law
b. Tort Law
c. Civil Law
d. Criminal Law
e. Case Law
Answer: c. Civil Law
3.Which of the following Texas courts has jurisdiction over all the
1/
154
,misdemeanors involving official misconduct: (6.3.4)
Select one:
a. Court of Criminal Appeals Incorrect
b. County Court
c. Justice Court
d. District Court
e. all of the above courts
Answer: d. District Court
4."The entire width between the boundary lines of every way publicly
maintained when any part thereof is open for public use for purposes of
vehicular travel" is: (9.1.3)
Select one:
a. A highway Incorrect
b. A street
c. A roadway
d. A trafficway
e. Both a highway and a street
Answer: e. Both a highway and a street
5. % of family violence is male on female.
(26.1.2) Select one:
a. 95%
b. 96%
c. 97%
2/
154
,d. 0.98
Answer: a. 95%
6.According to the TCOLE outline, what percentage of officer contacts
require physical force? (17.3.4)
Select one:
a. 3%
b. 7%
c. 10%
d. 0.3
Answer: a. 3%
7.Which of the following is NOT considered marihuana?
(13.1.1) Select one:
a. The female plant
b. The seeds
c. The oil or cake made from the seeds of the plant
d. All of the above are considered marihuana
Answer: c. The oil or cake made from the seeds of the plant
8.According to the Family code, an application for a Protective order may
be filed by: (26.2.2)
Select one:
a. An adult member of a family or household.
b. Any adult for the protection of a child member of a family or household.
3/
154
, c. At The Department of Protective and Regulatory Services for the
protection of a member of a family or household.
d. All the above may file a protective order.
Answer: d. All the above may file a protective order.
9.Which of the following is a defense to prosecution for not wearing a
seat belt? (9.1.15)
Select one:
a. police officer on patrol
b. city official on official business
c. mail carrier on rounds
d. fire chief answering a call
e. any elected official on official business
Answer: c. mail carrier on rounds
10.Among other requirements, each law enforcement agency in this
state shall adopt a policy on racial profiling that requires: (6.2.4)
Select one:
a. reading a citizen the Miranda Warning if the citizen is not Anglo.
b. public education relating to the agency's complaint process.
c. mandatory training for its officers about racial profiling.
d. reporting the location of the contact with the citizen.
Answer: b. public education relating to the agency's complaint
process.
4/
154