• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 676 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK:Chemistry: An Atoms First Approach 3rd Edition||ISBN:9780357363362

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 676 pagina's

TEST BANK:Chemistry: An Atoms First Approach 3rd Edition||ISBN:9780357363362

Voorbeeld van de inhoud

,Chapter 1 - Chemical Foundations
TEST BANK:Chemistry: An Atoms First Approach 3rd
Edition

1. Consider the element indium, atomic number 49, atomic mass 114.8 g. The nucleus of an atom of indium-112
contains:
a. 49 protons, 63 neutrons, 49 electrons.
b. 49 protons, 49 neutrons.
c. 49 protons, 49 alpha particles.
d. 49 protons, 63 neutrons.
e. 49 protons, 112 neutrons.
ANSWER: d
POINTS: 1

2. A hypothetical element consists of two isotopes of masses 78.95 amu and 80.95 amu with abundances of
32.9% and 67.1%, respectively. What is the average atomic mass of this element?
a. 79.95 amu
b. 78.95 amu
c. 79.6 amu
d. 80.3 amu
e. 80.95 amu
ANSWER: d
POINTS: 1

3. Naturally occurring element X exists in three isotopic forms: X-28 (27.977 amu, 92.23% abundance), X-29
(28.976 amu, 4.67% abundance), and X-30 (29.974 amu, 3.10% abundance). Calculate the atomic weight of X.
a. 28.09 amu
b. 48.63 amu
c. 27.16 amu
d. 28.97 amu
e. 86.93 amu
ANSWER: a
POINTS: 1

4. The atomic mass of rhenium is 186.2. Given that 37.1% of natural rhenium is rhenium-185, what is the other
stable isotope?
a.
b.
c.
d.
e.

,Chapter 1 - Chemical Foundations
ANSWER: b
POINTS: 1

5. Naturally occurring element X exists in three isotopic forms: X-28 (27.977 amu, 92.23% abundance), X-29

, Chapter 1 - Chemical Foundations
(28.976 amu, 4.67% abundance), and X-30 (29.974 amu, 3.10% abundance). What is the identity of element X?
a. Cu
b. Al
c. Ni
d. Si
e. Sr
ANSWER: d
POINTS: 1

6. What is the mass of 6 atom(s) of copper in grams?
a. 381.3 g
b. 1.58 × 1021 g
c. 6.38 × 10–24 g
d. 6.022 × 1023 g
e. 6.33 × 10–22g
ANSWER: e
POINTS: 1

7. You have a sample of zinc (Zn) and a sample of aluminum (Al). You have an equal number of atoms in each
sample. Which of the following statements concerning the masses of the samples is true?
a. The mass of the zinc sample is more than twice as great as the mass of the aluminum sample.
b. The mass of the zinc sample is more than the mass of the aluminum sample, but it is not twice as great.
c. The mass of the aluminum sample is more than twice as great as the mass of the zinc sample.
d. The mass of the aluminum sample is more than the mass of the zinc sample, but it is not twice as great.
e. The masses of each sample are equal.
ANSWER: a
POINTS: 1

8. has .
a. 20 protons, 20 neutrons, and 18 electrons
b. 22 protons, 20 neutrons, and 20 electrons
c. 20 protons, 22 neutrons, and 18 electrons
d. 22 protons, 18 neutrons, and 18 electrons
e. 20 protons, 20 neutrons, and 22 electrons
ANSWER: a
POINTS: 1

9. Which of the following statements is (are) true?
a.
and have the same number of neutrons.
b.
and are isotopes of each other because their mass numbers are the same.

Gekoppeld boek
 image
Steven S. Zumdahl, Susan A. Zumdahl, Donald J. DeCoste Chemistry: An Atoms First Approach
Uitgever: 2020 ISBN: 9780357363362 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
13 februari 2026
Aantal pagina's
676
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$21.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
MedStudy
4.1
(15)
Verkocht
66
Volgers
0
Items
1534
Laatst verkocht
5 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen